blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

Wind


waait fluistert buldert draagt blaast vormt bezielt

Wind

Maja Kooistra

21x21 cm, fc

256 pagina's

Coverillustratie: Ruzica Parsons

 

ISBN: 978 94 91557 58 3
NUR: 728

Prijs: € 32,50

Dit artikel bestellen.

De wind komt voorbij in een zachte bries of woedende storm. De wind neemt geur en geluid mee van ver en dichtbij. Draagt wolken vol regen, die het land vruchtbaar maakt, rivieren laat stromen en dorst lest. Voert hagel en sneeuw aan, die het land teisteren. Brengt warmte en koude, die al het leven alert laten zijn, voeden, uitdagen en kunnen verslaan. De wind is het krachtigste transportmedium op aarde. Hij verplaatst niet alleen zand, löss en enorme wolken vulkanische as, maar laat ook daken, muren, schepen, brugdelen en bomen door de lucht vliegen als hij die op zijn verwoestende pad tegenkomt. De wind genereert de hoogste, vernietigende golven, maar draagt ook microscopisch fijn stuifmeel en zaden van planten naar elders, waar ze kunnen opbloeien. Vogels, vleermuizen, vlinders en vele andere insecten liften al dan niet actief mee op de wind.
Wind is ook adem, manifestatie van leven, die geestkracht en bezieling doet ontwaken. Hij regelt de samenstelling van de atmosfeer. De zuurstof die wij eruit opnemen vormt de brandstof voor al onze levensprocessen, vanaf onze eerste ademteug tot de laatste. Zonder gaan wij binnen enkele minuten dood. Ook ons bewustzijn wordt erdoor gevoed, of we die nu geest, bezieling, chi of prana noemen. De wind verbindt ons met zichtbare en onzichtbare krachten binnen en buiten ons. Wind speelt geen bijrol, maar is van levensbelang.

Met de wind neemt Maja Kooistra (fysisch geograaf, bodemkundige, druïde en sjamaan) je mee op een inspirerende ontdekkingsreis naar de fascinerende wereld van het weer, flora en fauna, landschapsvorming, geur en geluid, aloude culturen en religies, bezieling en zingeving.


Recensie NBD/Biblion

Wat is wind eigenlijk en hoe speelt deze een rol bij het leven van mens en dier? Onderzoeker en sjamaan Maja Kooistra geeft hier een algehele geschiedenis van wind en weer, door de eeuwen heen met culturele, religieuze en mythologische aspecten van over de hele wereld. Meteorologie, vormen, wind in het landschap, regenbogen, geuren, geluiden, ademhaling en de werken van de god van de wind Aeolus zoals strand, stormen, vulkanen, zaadverspreidingen, groeivormen van flora, insecten en vogels; het passeert allemaal de revue. Ook spiritualiteit, inspiratie, adem, klank en bezieling met betrekking tot wind komen aan bod. De inleiding gaat over haar eigen relatie met en fascinatie voor de natuur, haar studies en veldwerk.

Ruim geïllustreerd, veelzijdig overzicht met verrassende achtergrondinformatie over en invalshoeken van

één natuurelement. In tekstkaders sfeertekeningen van wandelingen en eigen observaties over ervaringen met de wind. Met uitgebreide literatuurlijst. Eerder schreef zij o.a.: 'De aarde, de hemel en de bomen'.
Recensent: Marianne Jans

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda