blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

Spiegel van de zodiak


50 divinatiekaarten

Spiegel van de zodiak

Anneliese Melens

kaarten 95x138 mm
met boekje in kartonnen doos met deksel

 

 

 

 

ISBN: 978 94 91557 60 6
NUR: 728

Prijs: € 29,50

Dit artikel bestellen.

De divinatiekaarten van ‘Spiegel van de zodiak’ hebben de astrologie als uitgangspunt. Elk sterrenbeeld heeft drie kaarten: een mannelijke, een vrouwelijke en een algemene. Deze 36 kaarten geven de verschillende attitudes tegenover het leven weer, maar je kunt ze ook als persoonlijkheidskaarten zien. Daarnaast zijn er tien hemellichaamkaarten (acht planeten, de Zon en de Maan), die aangeven welke krachten er spelen. De vier maankaarten maken duidelijk in welke fase een proces verkeert.
Met deze vijftig kaarten bestrijkt tarotist en kunstenaar Anneliese Melens alle aspecten van het leven. Ze neemt je mee op een inspirerende en intrigerende ontdekkingsreis. Alle kaarten zijn voorzien van een diepgaande uitleg. In het boekje vind je voorbeelden van leggingen, van heel eenvoudig (legging met een kaart) tot uitgebreid (legging op basis van de twaalf huizen). De rijke symboliek helpt jouw onderbewuste een vertaling te maken naar jouw situatie. Zo kun je het beste uit jezelf en je leven halen.

 

Voorwoord van Jan Ton, tarotist:
 

Toen 50 jaar geleden de tarot van Arthur Waite en Pamela Colman Smith in mijn leven kwam, was dat haast het enige orakelspel dat verkrijgbaar was. Wat is het sindsdien snel gegaan! Inmiddels zijn er talloze tarotversies en orakelspellen van allerlei slag. Maar al die tijd is de Waite-Smith Tarot toch wel het meest bekende en toonaangevende prototype gebleven. Dat is te danken aan de samenwerking van twee heel verschillende karakters, allebei een kei in hun vak. Waite was een groot kenner van symboolsystemen als de astrologie, de kabbala en de alchemie. Colman Smith kwam uit de theaterwereld, illustreerde boeken en gaf ook door haar zelf geïllustreerde verhalen uit. Arthur Waite leverde het denkwerk, de orde, de structuur. Pamela Colman Smith gaf er vlees en bloed aan. Samen zijn ze de vader en de moeder van het spel.

En nu hebben we dan ‘Spiegel van de zodiak’, waarvan Anneliese zowel de vader als de moeder is en dat is vrij uitzonderlijk. Ze heeft veel verschillende kwaliteiten die in dit spel prachtig tot hun recht komen. En met haar ruime ervaring in vormgeving op allerlei gebied brengt ze in haar werk een veelheid aan dimensies bij elkaar. 

Het ‘denkwerk’ is prima in orde. Uitgangspunt is de astrologie en de indeling is erg overzichtelijk: voor elk sterrenbeeld drie kaarten, een kaart voor elke planeet en vier kaarten voor de maanfasen. De 36 kaarten bij de sterrenbeelden zijn persoonlijkheidstypen geworden, die ieder een eigen naam hebben gekregen. Je kunt die kaarten ook lezen als karaktereigenschappen of subpersoonlijkheden. De planeetkaarten laten zien welke krachten er aan het werk zijn en de vier maankaarten geven een beeld van de fase waarin je verkeert. Het geheel is compleet, genuanceerd en dynamisch. 

Toch is Anneliese eerst en vooral een kunstenaar, die op geheel eigen wijze vorm geeft aan de abstracte symboliek van de astrologie. Ze is er met huid en haar in gedoken. Wat ze tegenkwam in haar leven ging synchroon lopen met de kaart(en) waarmee ze bezig was. Daardoor zitten er naast veel energie en beweging ook allerlei sprankelende verrassingen in. Zoals bij Pamela Colman Smith de personages op de kaarten zo weggelopen lijken te zijn uit een toneelvoorstelling, zo lijken de personages bij Anneliese afkomstig uit een fantasiefilm, een droom of een visioen. Het zijn geen doorsneetypes van alledag, maar juist daardoor kunnen ze hun archetypische, bovenpersoonlijke rol spelen.

Een goed orakelspel moet liefst het hele spectrum van het leven bestrijken. Dus het goede én het kwade, het mooie én het lelijke, het gewenste én het gevreesde, enzovoorts. Ik houd niet zo van spellen waarin alles even prachtig en spiritueel is. Laat ook de duisternis, de pijn, de angst maar zien. Anneliese schrikt niet terug als het donker wordt of gevaarlijk. Ze voert je mee naar spannende werelden waarin je van alles kunt verwachten. 

Zo is ‘Spiegel van de zodiak’ een heel rijk spel geworden dat vele ingangen en dimensies biedt en uitnodigt om het avontuur van het leven met moed, creativiteit en vertrouwen tegemoet te treden. 


Lezersreacties:
"Vandaag kon ik Spiegel van Zodiak uitpakken, zien en voelen en op mij in laten werken. En ik ben blij verrast! Al had ik voor de daadwerkelijke uitgave enige inzage, nu in realiteit een weergave die zoveel verder reikt. Allereerst het kunstzinnige talent van Anneliese zo mooi als de kaarten in de verbeelding een geheel worden, bedoeld om ze zintuiglijk in je vizier op te nemen. Stuk voor stuk mooie creaties. Het bijbehorende boekje is een duidelijke gids met een schat aan informatie. Waarbij je door de juiste samenhang zo inzicht krijgt in je levensopdracht/ verlangen. Duidelijk, en zo een mooi instrument. Zo lees ik dat je schrijft 'De bevlogene tilt scheppende energie naar een hoger niveau. Door de toevoeging van vrouwelijke energie, wordt het kader van haar doelen breder. Dit dient nu tot het welzijn van allen'. Dit is precies waarin het zo geslaagd is! Voor ieder die interesse heeft om het innerlijke te beschouwen een echte aanrader. De astrologie, de sterrenbeelden, de tarot, de krachten van de hemellichamen, alle van invloed op het proces van de mens. Inzicht is de opening naar zicht op je mogelijkheden." Willie Splinter

 

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda