blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

Sharing nature


spelvormen voor natuurbewustzijn

Sharing nature

Joseph Cornell

vertaling Adrie Beyen

21 x 21 cm, 208 pag., fc

Een uitgave van A3 boeken in samenwerking met Earth Games

meer info over Sharing Nature Nederland

NB Tijdens de voorintekenactie werd een andere cover gebruikt

Fotografie: Bas Bloemsaat, Paul Spierings (Zin in Groen), Esther Schalkwijk, Annelies Otten, Agnes Meijs (Natuurlijkheden), Elvira Maatkamp Lijbers (Intenzie), Alexandre Kühl Oliveira, Antien Grijseels, Willemijn Wolters en Maurice Spees (o.a. coverfoto)

ISBN: 9789491557040
NUR: 854

Prijs: € 32,50

Dit artikel bestellen.

Wanneer kinderen persoonlijk ervaring opdoen met de natuur ontstaat er meer individuele waardering voor de natuur. Ze ontdekken wat de natuur hen te bieden heeft en zullen er dan ook beter voor zorgen. Dit eenvoudige doch zeer effectieve concept vormt de basis van Sharing Nature®, waarmee Joseph Cornell sinds de introductie in 1979 wereldwijd voor een ware revolutie in de natuureducatie heeft gezorgd. De beroemde natuurconservator Sir Peter Scott noemde Sharing Nature zelfs van wezenlijk belang voor het voortbestaan van de planeet.

 De basis voor Sharing Nature vormt de leermethode Flow Learning™. Cornell deelde zijn methode in vier fasen in: 1. stimuleer enthousiasme 2. concentreer de aandacht 3. direct ervaren en 4. deel inspiratie. In de eerste fase gaat het om speelsheid en alertheid, in de tweede om ontvankelijkheid, in de derde om opgaan in de ervaring en in de vierde om verheldering en verdieping van de ervaring. Naast een uitgebreide uitleg van deze leermethode bevat dit boek per fase spelvormen voor zowel kleine als grotere groepen. Door de spelvormen leren de kinderen op een creatieve manier van de natuur. Ze krijgen het gevoel deel uit te maken van de natuur, hebben plezier en ervaren innerlijke kalmte.

Dit boek is een inspirerend en praktisch handboek voor onder meer ouders, leerkrachten, natuurliefhebbers, natuurorganisaties en begeleiders. De 77 spelvormen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 100 jaar.

Deze Nederlandse editie is gebaseerd op de Amerikaanse uitgaven 'Sharing Nature' deel 1 en 2 + enkele nieuwe spelvormen en een nieuw hoofdstuk.

Recensie NBD/Biblion:
"Kinderen en volwassenen leren om de natuur intensiever te beleven en er daardoor beter mee om te gaan. Dat is de basis van het wereldwijd geworden project Sharing Nature, bedacht door Joseph Cornell (geboren in 1950, docent en bioloog). Op die basis stoelt zijn leermethode Flow Learning die in dit natuurboek wordt uitgelegd. De methode kent vier fasen: enthousiasme stimuleren, aandacht concentreren, opgaan in de ervaring en inspiratie delen. De 77 spelvormen die na de theorie besproken worden, zijn ingedeeld in die vier fasen. Bij elke speluitleg wordt door een geel memoblaadje aangegeven het leerdoel, waar je het spel kunt spelen, het aantal spelers, de leeftijdsgroep (van 4-100 jaar!) en het benodigde materiaal. Veel kleurenfoto's illustreren de tekst in dit mooi uitgegeven handboek. Natuurgidsen, leiding scouting, leerkrachten en ouders zullen veel plezier beleven aan deze uitgave waarin natuur- en milieueducatie op een enthousiaste manier worden overgebracht." H.W.L. Keus-Asveld

Recensie Biologie Plus:
'Sharing Nature' is niet zomaar een boek met 77 spelletjes die je in de natuur kunt spelen. Het boek biedt een werkwijze waarmee jong en oud natuurervaringen opdoen die verder gaan dan het spelletje boompje verwisselen in het bos. De natuurbeleving wordt stapsgewijs opgebouwd met vrolijke opdrachten en eindigt met oefeningen die aan het denken zetten over het belang van de natuur voor het welzijn van de mens. De spellen hoeven niet per se in de wildernis plaats te vinden, een park, grasveld of zelfs een gymzaal volstaat vaak ook.

Lezersreacties:

"Graag laat ik je weten dat ik jouw vertaling van het boek Sharing Nature heeeeeeel erg mooi en inspirerend vind. Prachtig vormgegeven en heel erg mooie foto's! Ik hoop er nog veel inspiratie uit te halen!" Marja Nijskens

"Ik heb het boek leren kennen door mijn biologieleerkracht. Hij zei erover: de natuur kan niet worden beleefd met je neus in een boek, maar als je dan toch een boek wilt gebruiken in het natuuronderwijs, dan is 'sharing nature' absoluut de beste optie. Het boek gaat uit van de verwondering. Het kind hoeft niet te leren over de natuur met zijn hoofd, maar wordt uitgedaagd zich te verbinden met de natuur vanuit zijn hart, door de directe beleving in het horen, zien, proeven en voelen." Mirjam
 


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda