blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

Mythen van de dierenriem


Mythen van de dierenriem

Jan de Graaf

illustraties: Ruzica Parsons

21 x  23 cm, 384 pagina's fc

 

ISBN: 978 94 91557 33 0
NUR: 721 728

Prijs: € 40,00

Dit artikel bestellen.

Elke avond gaat het hemelse prentenboek geleidelijk open. Naarmate het donkerder wordt komen de vertrouwde sterrenbeelden als oude vrienden tevoorschijn. Kijk, daar staat de Boogschutter op de zuidelijke kim. Op wie zal hij vannacht zijn pijlen richten? Tijdens stille, koude winternachten schrijdt de trotse Leeuw, die Hercules moest overwinnen om zichzelf te vinden, met majestueuze tred langs de dierenriem. Hij wordt gevolgd door de schitterende ster Spica, de korenaar in de hand van de Maagd. Spica symboliseert in oude rituelen de diepste geheimen van leven en dood. Weer heel andere stof tot vertellen levert Taurus, de glanzende witte stier die koning Minos aan de god Neptunus had moeten offeren als hij niet bevangen was geraakt door hebzucht.

De sterrenhemel staat vol verhalen met drama en romantiek, waarin we de ups en downs van ons eigen leven kunnen herkennen. In welk verhaal speel jij eigenlijk een rol? Zit je wel in je eigen verhaal of ben je verstrikt geraakt in dat van anderen? Ieder mens heeft een innerlijke sterrenhemel, waarin de hele dierenriem en alle planeten zijn vertegenwoordigd. Je kunt je eigen sterrenhemel lezen als een landkaart voor je tocht door het leven.

Astroloog en coach Jan de Graaf geeft in dit boek de mythen die bij de sterrenbeelden horen en plaatst ze in het grotere geheel van een mensenleven, waardoor ze een bijzondere betekenis krijgen. Dat zijn het niet meer zomaar verhalen, maar spiegels voor de ziel.
Hij gebruikt het verhaal van Odysseus, de held op weg naar huis, als rode draad. Odysseus is de man van de duizend listen, die op zijn reis langs de dierenriem model staat voor onze eigen tocht door het leven. Net als wij komt hij er geleidelijk achter, dat hij eigenlijk op zoek is naar zijn ziel, zijn Koningin. Het was niet de horizon die lokte, maar de liefde. Als hij eindelijk thuiskomt staan Zon en Maan samen aan de hemel - het maandelijkse heilige moment van de nieuwe maan.

 

-------------------------
Recensie NBD/Biblion

Dit is het achtste werk van de auteur, die eerder boeken uitbracht over onder meer astrologie, intuïtieve ontwikkeling, rebirthing en chakra's. In dit grote, luxe uitgegeven, op glanzend papier gedrukte boek met vele kleurenfoto's, tekeningen en tabellen, worden verbindingen gelegd tussen astrologie, de oude hemelkaarten met mythische figuren, de psychologie van Jung en de reis van Odysseus en zijn relatie met Penelope, met de sterrenbeelden als leidraad. Daarbij is het doel om de diepere betekenis van tekens en huizen in de astrologie te begrijpen. Vervolgens kunnen we met die kennis onszelf beter leren begrijpen, de band tussen de aarde, de kosmos én onszelf versterken en ons van onze uitgangspositie en uitdagingen beter bewust worden. Het is een heel prettig geschreven boek, waarin nogal ingewikkelde kennis eenvoudig wordt uitgelegd en toegelicht. Ondanks dat is het een echt studieboek, waarmee de gebruiker weken of maanden bezig zal zijn. Een echt mooi boek, van binnen en buiten, maar wel voor de echte liefhebber. Recensent: F. van Soelen

Lees ook recensies hieronder bij gerelateerd nieuws!


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda