blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

« Terug naar lijstweergave

Mannen zijn geen vrouwen


Mannen zijn geen vrouwen

Jos Kester

coverillustratie: Ruzica Parsons

A5, 208 pagina's

 

ISBN: 978 94 91557 37 8
NUR: 728

Prijs: € 19,50

Dit artikel bestellen.

‘Mannen zijn geen vrouwen’ stimuleert mannen na te denken over de rol die zij invullen en of de positie die ze al eeuwenlang innemen de juiste is. In het boek zijn drie verhaallijnen te ontdekken.

De eerste verhaallijn betreft de rol van de man in onze huidige samenleving en hoe die tot stand is gekomen. Jos Kester definieert die rol en kijkt naar de factoren die van invloed zijn (geweest) op het gedrag van mannen. Kester betoogt dat de manier waarop de Europeaanse mannen Amerika hebben veroverd op haar oorspronkelijke bewoners een grote invloed heeft gehad en nog steeds heeft op het gedrag van mannen. De behandeling van de plaatselijke bevolking heeft naar zijn idee haar sporen nagelaten in de ziel en het DNA van die veroveraars en die worden nog steeds van generatie op generatie doorgegeven. Hij gaat ook in op de rol die de Amerikaanse film- en amusementsindustrie heeft gespeeld bij het bijslijpen van het mannelijk gedrag, dat overal in de wereld navolging kreeg, vooral na de Tweede Wereldoorlog.

De tweede verhaallijn is die van de omslag van een matriarchale naar een patriarchale samenleving. Wat heeft de 2000 jaar lange dominantie van de man gedaan met de ruimte die een vrouw mag innemen en wat heeft dat voor invloed gehad op de man en onze samenleving? Is dat de reden dat we nu een ontwrichte samenleving kennen en onze aarde aan het vergiftigen zijn?

De derde lijn is het verhaal over Kester zelf, de weg die hij heeft afgelegd van jongen naar man. Zijn hele leven onderzoekt hij waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Op het hoogtepunt van zijn maatschappelijke carrière ontmoette hij indiaanse medicijnmensen en die ontmoeting veranderde zijn leven drastisch. Vanaf dat moment werden zijn persoonlijke belangen ondergeschikt aan de taak die hij op zich nam: zich inzetten voor het welzijn van de samenleving. Hij volgt sindsdien het pad van zijn ziel en hart. Op zijn 64e wil hij met de wereld delen wat hij heeft gevonden. 


Lezersreacties/recensies:

Het verhaal van Jos neemt je mee. Bladzijde voor bladzijde. Het leest als een spannend boek. Alleen...zijn verhaal is mijn verhaal...is jouw verhaal. ‘Mannen zijn geen vrouwen’ gaat over jou en mij. Je voelt het in je lijf. Je herkent je eigen waarheid. 
Jos weet waar hij het over heeft. Hij leeft het zelf, heeft t zelf onderzocht en zich verdiept in de verschillende (soms verborgen) contexten. Zo krijg je een breed en diep perpectief aangeboden met een grote rijkdom aan bronnen waarmee jij jouw eigen waarheid kan onderzoeken en horen.
Hij biedt een perspectief op ons als mens, onze oorsprong, onze pijn, onze grootsheid. Een perspectief dat gehoord, gezien en verder onderzocht wil worden. Een perspectief met toekomst. Hij daagt je uit om helder te zien en je niet in de luren te laten leggen. 
Jos kan een verhaal vertellen! Hij biedt ruimte om t zelf uit te zoeken en daagt je uit om te doen wat er te doen is. Jij en ik weten en herkennen dat. 
Een pageturner die gaat over ons en ruimte biedt om volwaardig mens te zijn met elkaar, de aarde en de hemel.
Brigitte van Roook, bol.com

----------

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

19/03/2018 19 - 31 maart - het Gele Zon levenspad
16/03/2018 De nieuwe maan van 17 maart 2018
13/03/2018 Legging met de edele stenen: autonoom leiderschap
12/03/2018 Stop emoties niet weg - interview - Marja Postema
 

Agenda

24/03/2018 Kleurenbeleefdag - Margo Ruiter
30/03/2018 Emotioneel meesterschap - lezing - Marja Postema
10/04/2018 Mannen zijn geen vrouwen - lezing - Jos Kester
02/06/2018 Creatief mediteren - training - Wendy Smit