blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

Mannen zijn geen vrouwen


Mannen zijn geen vrouwen

Jos Kester

coverillustratie: Ruzica Parsons

A5, 208 pagina's

 

ISBN: 978 94 91557 37 8
NUR: 728

Prijs: € 19,50

Dit artikel bestellen.

‘Mannen zijn geen vrouwen’ stimuleert mannen na te denken over de rol die zij invullen en of de positie die ze al eeuwenlang innemen de juiste is. In het boek zijn drie verhaallijnen te ontdekken.

De eerste verhaallijn betreft de rol van de man in onze huidige samenleving en hoe die tot stand is gekomen. Jos Kester definieert die rol en kijkt naar de factoren die van invloed zijn (geweest) op het gedrag van mannen. Kester betoogt dat de manier waarop de Europeaanse mannen Amerika hebben veroverd op haar oorspronkelijke bewoners een grote invloed heeft gehad en nog steeds heeft op het gedrag van mannen. De behandeling van de plaatselijke bevolking heeft naar zijn idee haar sporen nagelaten in de ziel en het DNA van die veroveraars en die worden nog steeds van generatie op generatie doorgegeven. Hij gaat ook in op de rol die de Amerikaanse film- en amusementsindustrie heeft gespeeld bij het bijslijpen van het mannelijk gedrag, dat overal in de wereld navolging kreeg, vooral na de Tweede Wereldoorlog.

De tweede verhaallijn is die van de omslag van een matriarchale naar een patriarchale samenleving. Wat heeft de 2000 jaar lange dominantie van de man gedaan met de ruimte die een vrouw mag innemen en wat heeft dat voor invloed gehad op de man en onze samenleving? Is dat de reden dat we nu een ontwrichte samenleving kennen en onze aarde aan het vergiftigen zijn?

De derde lijn is het verhaal over Kester zelf, de weg die hij heeft afgelegd van jongen naar man. Zijn hele leven onderzoekt hij waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Op het hoogtepunt van zijn maatschappelijke carrière ontmoette hij indiaanse medicijnmensen en die ontmoeting veranderde zijn leven drastisch. Vanaf dat moment werden zijn persoonlijke belangen ondergeschikt aan de taak die hij op zich nam: zich inzetten voor het welzijn van de samenleving. Hij volgt sindsdien het pad van zijn ziel en hart. Op zijn 64e wil hij met de wereld delen wat hij heeft gevonden. 


Lezersreacties/recensies:

Het verhaal van Jos neemt je mee. Bladzijde voor bladzijde. Het leest als een spannend boek. Alleen...zijn verhaal is mijn verhaal...is jouw verhaal. ‘Mannen zijn geen vrouwen’ gaat over jou en mij. Je voelt het in je lijf. Je herkent je eigen waarheid. 
Jos weet waar hij het over heeft. Hij leeft het zelf, heeft t zelf onderzocht en zich verdiept in de verschillende (soms verborgen) contexten. Zo krijg je een breed en diep perpectief aangeboden met een grote rijkdom aan bronnen waarmee jij jouw eigen waarheid kan onderzoeken en horen.
Hij biedt een perspectief op ons als mens, onze oorsprong, onze pijn, onze grootsheid. Een perspectief dat gehoord, gezien en verder onderzocht wil worden. Een perspectief met toekomst. Hij daagt je uit om helder te zien en je niet in de luren te laten leggen. 
Jos kan een verhaal vertellen! Hij biedt ruimte om t zelf uit te zoeken en daagt je uit om te doen wat er te doen is. Jij en ik weten en herkennen dat. 
Een pageturner die gaat over ons en ruimte biedt om volwaardig mens te zijn met elkaar, de aarde en de hemel.
Brigitte van Roook, bol.com

----------

Jos, je boek uitgelezen, was daar zeer snel mee en zeer betrokken.
Staat zoveel in dat het opnieuw ter hand genomen zou moeten worden.
Hetgeen ik je nu zeg zijn wat grote lijnen, lijnen die bij mij aansloegen en het nodige ook tot nadenken en hopelijk handelen doet doen.
Spreek mij aan met mijn ware naam” etc (Thich Nhat Hahn).
Je boek is eerlijk, geeft veel van jezelf weer en daarom goed.
Na het uitlezen begreep ik wat ik allemaal had moeten doen naar mijn kinderen en vrouwen.
Dat geeft te denken maar toch ook wat ik goed gedaan heb en het is nu gelopen zoals het gelopen moest worden.
Het boek heeft me juist door je eigen belevenissen ontroerd.
Ik heb begrepen hoe het is en hoe moeilijk het is om man te worden omdat je dan de vrouw volledig moet accepteren.
Deel uit lezersreactie Henk

------------------
Ik zat dus gisteravond dat laatste hoofdstuk te lezen en dacht ineens: 'Verrek, dat is het! Ze wilden dat ik een man was!' En aan het eind van het hoofdstuk, waar je een vurig pleidooi houdt voor de rol van de man als schepper van veiligheid, de bereidheid om een offer te brengen en dienstbaar te zijn, sprongen de tranen me in de ogen (en terwijl ik dit opschrijf weer). Uit ontroering over jouw openheid en bevlogenheid. En ook omdat het me ineens deed realiseren dat het niet fout of raar of slecht van me is dat ik - op sommige momenten - wil dat een man die rol neemt, dat hij me helpt en ondersteunt en dingen van me overneemt Ik wist natuurlijk niet eens dat ik dat fout of raar of slecht vond. Het inzicht was even heftig, maar zeker niet traumatisch ofzo, want het bracht vooral helderheid, een realisatie dat ik volkomen normaal ben en was; en daarna meteen ook mededogen - voor de mannen die blijkbaar ook niet anders konden dan zich zo (als een lul) te gedragen.

En vanochtend? Toen werd ik wakker met een grote glimlach en de voor mij volslagen nieuwe wetenschap: 'Ik ben een vrouw!' (In tegenstelling toch 'een halve man' of zoiets; hoe ik mezelf blijkbaar onbewust heb ervaren.) Ik schreeuwde het naar het universum en ik fluisterde het diep van binnen in mijzelf: 'Ik ben een vrouw!' En ik liep de rest van de ochtend met een brede glimlach rond in mijn gezicht.

Deel uit lezersreactie Alexandra

---------------

"In 'Mannen zijn geen vrouwen' weeft Jos Kester razendknap vier verhaallijnen in elkaar. Om te beginnen schrijft hij openhartig over zijn eigen ervaringen op zijn zoektocht naar zijn 'man-zijn'. Zijn integere persoonlijke verhaal sluit aan bij het leidende thema 'alles wat nog geleerd moet worden herhaalt zich'. De tweede verhaallijn is die van de geschiedenis van de man en mannelijkheid door de eeuwen heen. Hij beschrijft hoe het matriarchaat overging naar patriarchaat, hoe dat leidde tot onderdrukking van vrouwen en het vrouwelijke (ook in de man). De derde verhaallijn, die in het verlengde ligt van mannelijke dominantie, beschrijft de gruwelijkheden die mannen, die de verbinding met hun hart zijn verloren, in heel de wereld hebben uitgericht. In het bijzonder schrijft Jos (vierde verhaallijn) over de onderdrukking van indianen; het volk waar Jos zich nauw verbonden mee voelt en waarvan de wijsheid, die ondanks de afslachting van miljoenen indianen, steeds actueler lijkt te worden. Het besef dat de pijn die is aangericht in het verleden nog altijd het handelen van mannen in het heden bepaald gaf me kippevel. Jos heeft een pleidooi geschreven voor verwerking van deze oude pijn, een heling die verdergaat dan het oplossen van man - vrouw conflicten. Mannen zijn geen vouwen is een 'page-turner', een boek dat herlezen moet worden én een boek dat niet alleen door mannen gelezen hoeft te worden (zoals Jos in zijn verantwoording schrijft) maar zeker ook door vrouwen. Misschien wel het beste boek over mannen (en vrouwen) dat ik ken." recensie op bol.com

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda