blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

Kluiven uit de hemel


Verdiep je relatie met je hond

Kluiven uit de hemel

Suzanne Clothier
Vertaling: Adrie Beyen

Coverfoto: Ingrid Timmermans

A5, zwartwit
320 pagina's

 

ISBN: 978 94 91557 39 2
NUR: 431 728

Prijs: € 22,50

Dit artikel bestellen.

Als honden konden bidden, zou het kluiven uit de hemel regenen. Door dit Turkse gezegde te gebruiken als titel van de oorspronkelijke Amerikaanse uitgave geeft Suzanne Clothier aan dat haar boek niet gaat over wat mensen hun hond kunnen leren, maar dat het perspectief van de hond de insteek is. Zij daagt mensen uit om dieper te gaan, om honden te zien als meer dan een verlengstuk van hun eigen wensen of behoeften. De relatie met een hond kan heel diep gaan, zelfs je leven veranderen en net zo krachtig zijn als de relatie met een mens.
In dit boek neemt Suzanne Clothier je mee op reis door haar leven en maakt ze je deelgenoot van haar vele ontmoetingen met dieren. Ze heeft het over haar engelen, gidsen, beschermers, jokers, schaduwen en spiegels, omdat dit de rollen zijn die de verschillende dieren voor haar hebben vervuld in de loop der tijd. Ze is ervan overtuigd dat in elke relatie tussen mens en dier twee zielen samenkomen en er over en weer lessen zijn te geven en te leren. Als je een relatie wilt die zo diep en intiem is dat je ziel ervan zingt, dan is die niet alleen gebouwd op goede informatie over hoe en waarom anderen zich gedragen zoals ze zich gedragen. Inzicht in jezelf en wat jij inbrengt is ook noodzakelijk. Van alle geschenken die dieren ons kunnen bieden, is wellicht het grootste geschenk de kans om diep bij jezelf naar binnen te gaan. Zonder oordeel, zonder agenda, maar met een verbazingwekkend vermogen om te vergeven, zijn dieren de ideale gidsen voor ons innerlijke landschap. Een leven dat je samen met een dier leeft, heeft de kracht om ons meer mens en menselijker te laten worden. Onze ziel raakt er vol van en het beroert onvermijdelijk ook andere relaties. De magie ervan beïnvloedt ons hele leven.


Lezersreacties:
"Geraakt door dit prachtige en ontroerende boek van Suzanne Clothier over de diepgaande verbinding en liefde tussen mens en hond... Prachtig vertaald!!!  Aanrader."
Mirjam Matena

"Dit is een boek dat ik iedere hondenbaas aan kan raden. Diep rakend. Prachtige teksten.
Passend bij mijn visie: de relatie met jouw hond is de basis. Los van training, commando's of andere 'hoofd'zaken. Suzanne Clothier schrijft prachtig en het is ook zeer goed vertaald. Dat is een groot pluspunt. Je kruipt als vanzelf in de verhalen die Suzanne vertelt, waarbij alles draait om vertrouwen tussen baas en hond. Een van de rakende teksten: “Leer te trainen zonder ego”. Ze stelt de relatie tussen ons en de hond centraal. Het gaat niet alleen om de hond, het gaat om ons. 
Aan de hand van talloze mooie verhalen herken je, begrijp je, waar het wezenlijk om gaat."
Ingrid Timmermans, Hond en baas begeleiding


Recensie NBD/Biblion:

De auteur (VS) is een zeer ervaren hondentrainer, sinds 1977, met een enorme liefde voor dieren. De auteur 'luistert' naar wat honden te vertellen hebben, en bouwt een relatie met ze op zoals ze dat met mensen doet. Zij zegt 'door aan de relatie te bouwen krijg je automatisch inzicht in jezelf en je eigen handelen'. Ze geeft een perfecte beschrijving wat het houden van een hond inhoudt. Een aanpak die geduld en inzicht vereist in het lezen van de houding van de hond. Waarbij het gaat om het werken aan vertrouwen tussen baas en hond, ingegeven door gevoel en scherpzinnigheid. Liefde is niet genoeg, ook regels en discipline zijn nodig. Deze empathische benadering van leiderschap is voor de hond even belangrijk als eten en drinken. De hond moet de baas als natuurlijke leider accepteren door hetgeen hij doet, niet door zijn positie. Als je leert luisteren naar wat je hond te vertellen heeft, zouden bijtincidenten praktisch tot het verleden behoren en de asiels nagenoeg leeg zijn. Een verfrissende kijk op hondentraining volgens de laatste kynologische inzichten, een meer spirituele benadering, naar de aard en behoeften van de hond.
Recensent: Winy van Gils

PS van de uitgever: De oorspronkelijke Amerikaanse uitgave verscheen in 2002 (sic!)


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda