blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

« Terug naar lijstweergave

Kleurenpracht met kruidenkracht


Kleurenpracht met kruidenkracht

Marijke Eering en Marjanne Huising

21 x 21 cm,  208 pagina's fc

 

ISBN: 978 94 91557 47 7
NUR: 420 728

Prijs: € 29,50

Dit artikel bestellen.

Plantaardig verven en kruidengeneeskunde zijn ouder dan de weg naar Rome. Toch valt er nog steeds veel te ontdekken op beide fronten en het wordt helemaal interessant als je beide combineert. Dat is precies wat textielambachtsvrouw Marijke Eering en kruidenvakvrouw Marjanne Huising hebben gedaan. Met dit boek nemen ze je mee op een magische en inspirerende reis in het land der kruiden (vaste en wilde planten, bomen en tuinkruiden). Natuurlijk gaan ze in op het kleurenpalet van de verschillende kruiden, hoe je bijvoorbeeld wol en lappen kunt verven en hoe je kunt toveren met ecoprinten. Maar er is en kan zoveel meer!

Voor dit boek hebben Marijke en Marjanne kruiden geselecteerd die zowel een prachtige kleur geven of een intrigerende ecoprint als een helende werking hebben op lichaam en geest. Bij elk kruid gaan ze in op hoe het eruit ziet, wanneer je kunt oogsten of verzamelen, welke delen je gebruikt, hoe je het kunt verwerken, welke kleur(en) het geeft, wat voor invloed die kleur op je heeft en wat je er nog meer mee kunt. De vele recepten zijn voor verfbaden, geneeskracht of gewoon voor de lekker. Duurzaamheid, verwondering, kennis, heling, rariteiten, experimenteren en plezier zijn slechts enkele ingrediënten van kleurenpracht met kruidenkracht.
 

Recensie NBD/Biblion:
Plantaardig verven en kruidengeneeskunde worden door twee dames behandeld in dit boek: een textielambachtsvrouw en een kruidenvakvrouw. Ze zoeken kruiden en andere plantaardige grondstoffen in de natuur om textiel te verven en geneeskrachtige thee te maken. In een algemene inleiding starten ze met chakra's en praktische, algemene technieken en materialen. Daarna bespreken ze per twee maanden planten die in die periode geoogst kunnen worden, ecoprint (direct printen op textiel) en speciale onderwerpen. Bij elk kruid gaan ze in op uiterlijk, oogsttijd, recepten voor verfbaden en geneeskrachtige mogelijkheden. Voor januari zijn dat bijvoorbeeld els, meekrap en ui. Bij ecoprint leggen ze uit hoe met roestige voorwerpen stoffen versierd kunnen worden. En als speciaal onderwerp gaan ze in op de cochenilleluis. In juli en augustus komen guldenroede, ossentong en plataan aan de orde. De ecoprint gaat over koude techniek en indigo is het speciale onderwerp. Het boek bevat veel foto's en illustraties in kleur van allerlei materialen, een zoeklijst en bronnen. Over het algemeen zijn het lastige technieken die veel kennis, ruimte, gereedschap en vrouwkracht vragen. (A.M. Tabak)

 

Lezersreacties:

De voorkant van het boek ziet er zeer aantrekkelijk uit en is een voorproefje van de prachtige foto´s in het boek.
Gewone en ongewone planten worden uitvoerig besproken. Verschillende facetten van de plant of boom komen aan bod, de groeiwijze, geneeskracht, welke kleur het geeft als je ermee gaat verven, bijzondere weetjes waar je daadwerkelijk iets mee kunt. De toon van het boek straalt zoveel enthousiasme uit dat zelfs als je niet van plan was wol te gaan verven, je gelijk wilt beginnen. Naast het verven van wol worden in het boek ook andere stoffen beschreven die je kunt verven. Eigenlijk raak ik niet uitgekeken op de inhoud, iedere keer ontdek ik nieuwe informatie. Het boek is niet per se geschreven om van voor naar achteren door te lezen, maar heel goed bruikbaar om er een hoofdstuk uit te pakken. De zeer overzichtelijke inhoud wijst je de weg, en als je die niet afdoende vindt is er een zoeklijst achterin het boek. Naast diverse bomen en planten wordt de betekenis van diverse kleuren beschreven,en staan er recepten in. Al met al een waardevol boek waar ik nog met heel veel plezier in zal lezen.
Het is duidelijk dat de schrijfsters Marijke Eering (textielambachtsvrouw), en Marjanne Huising (kruidenvakvrouw) hun beroep eer aan doen met dit boek. (Helene Korver)


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

23/10/2021 23 oktober - 4 november 2021: het Rode Hemelwandelaar levenspad
15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
 

Agenda