blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

Innerlijk pelgrimeren


schrijvend op weg naar je hart

Innerlijk pelgrimeren

Christine de Vries

met illustraties van Pol Wijnberg

17 x 24 cm

176 pagina's

1e druk 2011
2e druk 2014
3e druk 2020

ISBN: 978 90 77408 82 7
NUR: 720

Prijs: € 19,50

Dit artikel bestellen.

Met dit boek als reisgids ga je op een innerlijke pelgrimage naar je hart. Je brengt jezelf in beweging door het kilometerschrijven, de verbeelding en waarachtig waarnemen. Onderweg is er aandacht voor thema's als verdwalen, reisgenoten, dromen, bagage, eenzaamheid, symbolen, hoge toppen en diepe dalen. Je overgeven aan dat wat zich onderweg aandient is een basale oefening die elke pelgrim met vallen en opstaan, met verzet of overgave onderweg zal doen. Net als in het labyrint is er voor de innerlijke pelgrim maar één weg te gaan. Elke kilometer die je schrijft, iedere excursie die je onderneemt, elke levensvraag waarop je reflecteert en ieder moment waarop jij je laat verwonderen, zijn stappen die je als innerlijke pelgrim zet op de weg naar jouw hart. Gaandeweg leer je jezelf weer open te stellen voor de taal van je hart, te luisteren naar de zachte fluisteringen en je te laven aan de bron van rust, vrede en wijsheid. En dan kom je weer thuis bij jezelf.

Recensie:
Ooit gelezen in Jalons van Dag Hammerskjold: De langste reis die een mens kan maken, is door zijn innerlijk. Die gedachten: kilometers maken door het eigen innerlijk, staat ook centraal in het boek Innerlijk pelgrimeren van Christine de Vries. Ze kwam op het idee door haar vele wandeltochten. Waarom ook niet een soort innerlijke wandeltocht maken. In de pen ziet zij het hulpmiddel bij uitstek daarbij, mede door haar vak. Sinds 1993 geeft ze cursussen dagboekschrijven. Het aardige is dat het niet om het doel gaat, maar om de reis. Het beroemde gedicht Ithaka van Kavafis past daarom goed als lijfgedicht bij dit boek.

Het boek is opgedeeld in vier delen. Het eerste, Voor vertrek, wordt de reis die je als “pelgrim” maakt vergleken met een labyrinth. Ik dacht meteen aan een doolhof, maar de schrijfster zet dit misverstand snel recht: een labyrinth is een doorlopende, maar slingerende weg die naar het midden leidt, maar waarin je geen keuzes over de richting hoeft te maken. Dit in tegenstelling tot een doolhof. Door niet over de richting hoeven na te denken kun je je volledig concentreren op de reis, de weg, steeds dieper naar je wezen. Aldus De Vries. Wat je onderweg tegenkomt, schrijf je op. In deel 2 bespreekt ze hulpmiddelen daarbij. Mooie beeldspraak daarbij vinden we in begrippen als kilometerschrijven en kleurkoesteren.Het derde deel ordent je reisverslag verder, want juist die orde en structuur maakt dat je beschrijving van je weg door je innerlijk labyrinth niet tot een papieren doolhof verwordt. Zelfs het onderdeel verdwalen uit het derde deel staat in wezen in het teken van ordenen. Na je reis, die bij voorkeur lang duurt, rond je af: het veerde deel van het boek is hieraan gewijd.

Christine de Vries heeft een eigen en bijzondere methode ontwikkeld waardoor mensen zichzelf beter leren kennen. In het eigen verleden en gevoeld dwalen zonder te dolen kan zeer rustgevend zijn en een beter begrip van jezelf bevorderen.

Rory Ceulen, Inkt (mei 2011)

 

 


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda