blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

In het licht van de Maan


handboek vieringen, symboliek en bewustwording

In het licht van de Maan

Petra Stam en Marja de Zeeuw

21 x 22,8 cm

fc, geïllustreerd, 192 pagina's

voorwoord en inhoudsopgave: zie helemaal onderaan deze pagina bij de downloads
 

1e druk 2011
2e druk 2015

3e druk 2021
 

ISBN: 978 90 77408 00 1
NUR: 728

Prijs: € 29,50

Dit artikel bestellen.

De Maan trekt aan het water van zeeën, oceanen, mensen, dieren en planten. Zelfs bergen zijn een paar millimeter hoger als de maan boven hun toppen staat. Haar schijngestalten geven de eeuwige cyclus van het leven aan: creatie, groei, afbraak, dood en wedergeboorte. Ze inspireert kunstenaars, trekt aan de harten van geliefden en brengt ons via dromen, emoties en gevoelens in contact met ons onderbewustzijn.

In dit boek laten Petra Stam en Marja de Zeeuw zien hoe je op je eigen manier kunt stilstaan bij de kracht van de Maan. Hoe je die kracht bewust in je leven kunt inpassen om dichter bij je gevoel, intuïtie en onderbewuste processen te komen en zo de doelen binnen je eigen cyclus te bekrachtigen en beïnvloeden. Om binnen de zonnecyclus de maancycli te kunnen betrekken, hebben ze dertien volle manen binnen het kalenderjaar geplaatst. Elke volle maan heeft een eigen hoofdstuk gekregen met onder meer aandacht voor thematiek, historie, astrologie, tarot, mythologie, symboliek, rituelen, jaarfeesten, bomen en de elementen. Verder bevat elk hoofdstuk vele praktische suggesties, de maankalender en recepten voor thee en wierook.

Dit handboek vertelt je niet wat je wel en wat je niet moet doen, maar stimuleert je iedere volle maan bewust stil te staan bij de thema's die in de natuur spelen, je eigen ervaringen op te doen, je zelf verantwoordelijk te voelen voor je besluiten en acties, en dus bewust te worden van jezelf. Kortom: het stimuleert je op zoek te gaan naar je eigen waarheid.

Voorwoord en inhoudsopgave van dit boek zijn helemaal onderaan deze pagina te vinden bij de downloads.

Uit de recensie van Ko Lankester op www.circewicca.nl: "Een voortreffelijk boek met veel lezenswaardigs, veel handige en bruikbare tips en prachtig uitgegeven met veel mooie illustraties, meest van door de auteurs gemaakte foto's. Zonder meer een aanrader dus."

---

“Het gaat erom de kracht van de maan in je leven te passen, waardoor je de mogelijkheid hebt om dichter bij je gevoel, intuïtie, en onderbewuste processen te komen. Het helpt je om je bewust te worden van de cyclus in de natuur en die bij jezelf te laten aansluiten.” Aldus Petra Stam, de schrijfster. Haar achtergrond als tarotdeskundige, homeopaat, en astrologe zijn allemaal terug te vinden in dit boek, de liefde voor fotografie is terug te zien in de prachtige foto’s die ze zelf heeft gemaakt en bewerkt. Ik kan me voorstellen dat Petra Stam heeft gekozen om samen met Marja de Zeeuw het boek te schrijven, gezien de hoeveelheid informatie die ze bij elkaar hebben gehaald. Marja de Zeeuw heeft met haar kennis over geneeskrachtige werking van van kruiden en bomen een fijne aanvulling meegegeven in het boek.
Eigenlijk is het niet één boek, het zijn minstens tien boeken in één. Dertien manen worden er beschreven, met de betekenis van die maand, de kosmische maan, praktische tips voor zelfreflectie die passend zijn bij die maan. Bijbehorende boom wordt beschreven, een passend sprookje wordt geduid. Je krijgt theerecepten, tarotkaarten die beschreven worden met een bijbehorende suggestie voor een legging. Heel veel achtergrondinformatie en stukjes geschiedenis.
Het is een waar naslagwerk dat je gedurende de maan kan doornemen. Het boek bevat zoveel informatie en toch leest het makkelijk weg. Het heeft niets zweverigs, je hoeft geen dansjes in een kring te maken, gewoon lekker down to earth en praktisch. Eigenlijk is het een soort reis met jezelf gedurende het jaar. Het is met heel veel liefde geschreven, en die liefde is ook echt overgebracht op mij. Ik kijk nu met hele andere ogen naar de maancyclus.
Recensie: Helene Korver

 

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda