blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

« Terug naar lijstweergave

Het Heidehofse Natuur- en Inzichtspel


Het Heidehofse Natuur- en Inzichtspel

Annetje Braat

50 kaarten (75x115 mm)
en boekje (128 pagina's)
in een doosje

serie: Aarde Educatief van Reizende Aarde School

voorbeeld: zie onderaan deze pagina bij de downloads

Niet meer leverbaar.

ISBN: 978 90 77408 61 2
NUR: 720 410 024


Dit artikel is momenteel niet op voorraad.

De 50 fotokaarten in dit spel vormen een afspiegeling van de grootse diversiteit van het Drentse landgoed Heidehof én van de menselijke natuur. De vele vormen uit de natuur die de kaarten je laten zien, kun je op speelse wijze duiden of betrekken op je eigen leven. Laat je net zoals Annetje Braat verrassen door de spiegel die de natuur je voorhoudt, de antwoorden die je krijgt op vragen waarmee je rondloopt en de onverwachte boodschappen die tot je komen.

Laat je uitnodigen en prikkelen, laat je fantasie een loopje met je nemen'

Je kunt dit spel op vele manieren spelen, in je eentje maar ook in goed gezelschap. Even snel een kaartje trekken als de dag begint of als onderdeel van een verdiepingstraject. Ontdek je eigen natuur!

Bij de downloads onderaan deze pagina vindt u een PDF met een voorbeeld kaart en de uitleg bij die kaart die in het boekje is opgenomen.

Recensie op www.vogeldagboek.nl:

In de donkerste episode van mijn leven had ik op een papiertje een aantal tegeltjeswijsheden geschreven. Bovenaan stond "Leer van de natuur".

Hoe moeilijk het ook was om me te concentreren, ik "dwong" mezelf me in de natuur onder te dompelen. Simpele dingen als naar elkaar wuivende grassprieten, een in de wind trillende bloem, een vogel die een takje naar het nest sleept, gaven me (uiteindelijk, met onmisbare steun van geliefden) weer voldoende energie, inspiratie, gevoelens van geluk, creativiteit om verder te leven.

Het woord "leren" nam ik niet letterlijk. Mij ging het erom de natuur zo te beleven, jezelf er zo in op te laten gaan, dat je er positieve gevoelens aan overhoudt. Met als basis de ervaringen uit mijn jeugd in de Alblasserwaardse polders.

In "Het Heidehofse Natuur- en Inzichtspel" gaat Annetje Braat een stap verder. Zij gaat ervanuit dat je via natuurmeditatie (dingen over jezelf) kan leren, je zelfkennis kan vergroten. Door training en door bijvoorbeeld dit spel regelmatig te spelen. Ze beredeneert haar gevoelens. Natuurlijk, zo relativeert ze, haar kaarten vormen in de eerste plaats een spel, speel het en beleef het op je eigen manier, serieus of speels. Of allebei.

Op de vijftig stevige kaarten (7,5 x 11,5 cm) staan foto"s die ze op haar landgoed Heidehof van 135 ha in Eext ten oosten van Assen heeft gemaakt. Voel de kaarten, trek er een en laat je gedachten gaan. In het begeleidende boekje, waarin de bedenkster spelregels aanbiedt die je uiteraard op je eigen manier kan invullen, geeft ze haar eigen verklaring van de foto"s. Haar persoonlijke bespiegelingen vanuit de natuur.

"Wie vergeet dat genieten bij het leven hoort, hoeft zich alleen maar open te stellen voor een ontmoeting met een korenbloem, om zich weer bij de dans van het leven te kunnen voegen".

Vaag? Zweverig? Ach, het is hoe je in het leven staat. De natuur is heel concreet, voelbaar, zichtbaar, ruikbaar. Veel mensen leven er jachtig langsheen. Tal van mensen vinden echter rust tussen plant en dier, tussen wolken en modder, worden erdoor bezield. Annetje Braat reikt op een speelse en diep bevlogen manier foto"s en gedachten aan om de intensiteit van de natuur dieper te voelen en te beleven.

 Adri de Groot

 

 

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

30/03/2020 30 maart - 11 april 2020: het Rode Draak levenspad
21/03/2020 De nieuwe maan van 24 maart 2020
17/03/2020 17 - 29 maart 2020: het Gele Ster levenspad
06/03/2020 De volle maan van 9 maart 2020
 

Agenda