blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

Heilige bronnen in de Lage Landen


Op zoek naar bronnen van betekenis in verleden en heden

Heilige bronnen in de Lage Landen

224 pagina's

21 x 23 cm, 224 pagina's, geheel full colour


 

 

 

ISBN: 978 94 91557 09 5
NUR: 728

Prijs: € 32,50

Dit artikel bestellen.

In ‘Heilige bronnen in de Lage Landen’ doen mensen verslag van hun zoektocht naar heilige bronnen met enerzijds aandacht voor hun eigen ervaringen en anderzijds voor de (eventuele) historie en feitelijke situatie.

Een bron is een waterlichaam, al dan niet natuurlijk ontstaan. Wat onderscheidt een heilige bron van een niet-heilige bron? Bij een heilige bron ervaar je dat er meer is dan alleen maar water. Je kunt er inzichten, heling en kracht vinden, contact leggen met andere werelden of …
Sommige heilige bronnen waren al voor onze verre voorouders belangrijk, maar er zijn ook heilige bronnen van recenter datum en zelfs bronnen die nu heilig worden, doordat ze voor jou (en anderen) een belangrijke rol vervullen.

In de inleiding valt onder meer te lezen hoe je op zoek kunt gaan, waarop je moet letten, wat je kunt doen wanneer je een bron hebt gevonden en waarom. Naast informatie over historie en oude gebruiken, bevat de inleiding handvatten en ideeën hoe we in deze tijd oude heilige bronnen kunnen behouden en nieuwe heilige bronnen doen ontstaan.

 Wanneer ik bij de Aderbertusput sta voel ik me één met de lange geschiedenis van het mij omringende landschap. Gevoelsmatig is deze put een as in het landschap waaromheen het landschap zich al die tijd heeft bewogen en nog steeds beweegt. De put is altijd daar geweest, tijdloos, terwijl het landschap en de mensen er omheen veranderden.
Michiel de Nijs

Als mijn gevoel klopt, ben ik niet de eerste die naar deze plek komt om dankbaarheid te tonen bij verkregen voorspoed en om ondersteuning te vragen bij problemen. Waarschijnlijk kwamen de mensen uit de bronstijd ook naar deze plek om eer te bewijzen aan hun doden en goden.
Fanny van der Horst

 In de 18 hoofdstukken komen auteurs vanuit uiteenlopende disciplines en met verschillende visies en achtergronden aan het woord. Ineke Bergman, Ruud Borman, Bea van der Heijde-Petrescu, Fanny van der Horst, Els Lijesen, Heyta Melssen, Michiel de Nijs, Kirsten Notten, Ginny Rentmeester, Hans Welens, Linda Wormhoudt en Debora Zachariasse schreven onder meer over bronnen van Brussel, Amsterdam, de Veluwe, het Ketelwald, Keinse, Texel en Noord-Kennemerland, Willibrordus, Valentinus, Sura, Fostare en Maria.

Op deze site verschijnt regelmatig een bericht over heilige bronnen in de Lage Landen:
http://heiligebronnenindelagelanden.wordpress.com

Lezersreacties:

"Het lezen van Heilige Bronnen was vooral een feest van herkenning. Het bijzondere gevoel dat me overweldigt als ik in de natuur een vijver, ven of bron zie. Zo'n gevoel van verbondenheid, alsof ik daar thuis hoor en tegelijk iets beangstigends omdat ik weet dat daar krachten sluimeren die groter en sterker zijn dan ik. Die gevoelens vond ik in het boek terug. Dat weet ik op waarde te schatten." Ko Lankester (een uitgebreide recensie van Ko staat hieronder bij 'gerelateerde artikelen')

"Dit boek, waarin de diverse auteurs over hun zoektochten naar dergelijke bronnen berichten leest aangenaam en blijft, door z'n veelzijdigheid, tot het einde interessant. Omdat zowel archeologische en historische gezichtspunten als ook persoonlijke ervaringen en intuitieve, vaak gevoelsmatige indrukken gepresenteerd worden, biedt het mooi geillustreerde boek een schat aan brede informatie en is daarmee een echte aanrader." Garden Stone


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda