blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

« Terug naar lijstweergave

Harts-tocht


de levensweg die wij afleggen

Harts-tocht

UITVERKOCHT

 

Christine van der Burg

16,5x16,5cm, 128 pagina's,

geheel full colour

gebonden, met leeslint

 

ISBN: 978 90 77408 47 6
NUR: 720


Dit artikel is momenteel niet op voorraad.

In Harts-tocht komen twee grote passies van Christine van der Burg samen: spiritualiteit en creativiteit. Op haar zoektocht naar de zin van het bestaan, bleek het werken met beelden die tot het innerlijk spreken, haar op het lijf geschreven. Al schilderend in gemengde technieken leerde zij vorm te geven aan dat wat in haar leefde en leeft. De innerlijke creativiteit kwam niet alleen in beelden omhoog, maar soms ook in woorden. Zo ontstond er een serie van 50 werkjes, waarbij woord en beeld vorm geven aan haar levensweg. Een innerlijke weg, die we allemaal op onze eigen manier afleggen. Los van maatschappij, cultuur en religie. Een reis die gaat van het hoofd naar het hart en van het doen naar het zijn.

 

Recensie op www.zinweb.nl door Marianne Wulms- Hovens
Het "gouden hart"-gevoel is vastgelegd in een boek met een goudkleurig kaft en frisse, "hartelijke" illustraties met begeleidende gedichten. Een terecht eerbetoon aan alle kunstenaars die autodidact zijn en door persoonlijke groei tot steeds grotere ontwikkeling komen.
Het boekwerkje is een verademing, het is gebonden en van een gouden leeslint voorzien en ook door het formaat kan het prima onder handbereik blijven.
De inhoudsopgave vermeldt acht thema's: sprookjes en hun symboliek; als het "wintert in je leven; rond en rond in cirkels; het hart ontwaakt; vogels en vlinders; lente, het nieuwe leven wordt zichtbaar; acceptatie en vertrouwen en tot slot: licht, licht, licht.
Elk onderdeel van dit smaakvolle geheel wordt vooraf gegaan door een korte introductie, die illustratief is voor de overeenkomsten met de eigen levensweg.
Aan de vormgeving van dit boekje is uiterste zorg besteed. De kleurenweergave is prima, de dichterlijke intervallen krijgen een extra accent door cursieve beeldelementen onderaan de pagina.
De verdienste van dit beeldverhaal als geheel is dat het inspirerend is voor het individu en in breder verband. Het biedt herkenning - en aanknopingspunten voor een gesprek, waarin levenservaringen en innerlijke processen aangeroerd worden.
De kunstwerkjes gaan vergezeld van dichterlijke woorden, maar roepen ook eigen associaties op.

Achter in deze bundel staat een portret met karakteristiek van Christine van der Burg- Brandhorst. Hierin stelt zij dat zij leerde vormgeven aan wat in haar leefde en leeft door te schilderen in gemengde technieken.

De gedichten sluiten steeds naadloos aan bij de afbeeldingen, kernachtig is:

"Aarde
Ik vind je zo mooi
Je bent mijn hemel op aarde."

Een twee-eenheid is het geheimzinnig onthullende tafereel met de filosofische tekst:

"steeds weer
Verwijder ik sluiers
En ontdek ik
Wat ik al wist'"

Harts-tocht is ideaal als handreiking bij de ontwikkeling van beeldende creativiteit. Bij het ontdekken van persoonlijke kunstzinnigheid kan een eigen signatuur ontwikkeld worden.

 

 

Auteurs e.a.

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/09/2021 27 september - 9 oktober 2021: het Blauwe Hand levenspad
17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
 

Agenda