blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

« Terug naar lijstweergave

e-boek Fluisteringen van Licht 2009/2010


werkboek creatief schrijven en mediteren voor de tijd van Advent en Kerst

e-boek Fluisteringen van Licht 2009/2010

Christine de Vries

Labyrint: Santa Rosa Labyrinth, Lea Goode-Harris

Voor omslag bewerkt door: Thea Verkerk

e-boek (uitprinten voor eigen gebruik) is tijdelijk niet leverbaar

 

 

ISBN: 978 90 77408 70 4
NUR: 720


Dit artikel is momenteel niet op voorraad.

We kregen vorig jaar en dit jaar ook al weer zo vaak de vraag: "Komt er nog een werkboek Fluisteringen?" En net als vorig jaar is dit jaar het antwoord: "Nee." Er moesten andere prioriteiten worden gesteld... "Kan ik nog een exemplaar van vorig jaar krijgen?" Was regelmatig de volgende vraag. Of mensen wilden het exemplaar van twee jaar geleden, of drie jaar geleden, omdat ze met dat werkboek nog niet eerder hebben gewerkt. Dat de data dan niet kloppen, vindt men niet erg. De werkboeken zijn uitverkocht. Daarom hebben we besloten om de drie laatste werkboeken als e-boek beschikbaar te stellen. Het zijn dus precies dezelfde werkboeken zoals ze destijds in druk zijn verschenen. Met de data en leesroosters van het respectieve jaar.

 

 

---------------------------

 

Advent is de voorbereidingstijd op kerstmis; de komst van het licht. Juist in deze tijd, waarin het donker het lijkt te winnen van het licht en de natuur zich steeds meer terugtrekt en verstilt, worden wij uitgenodigd om onze aandacht naar binnen te richten. Het is een tijd waarin we het "wachten" op een nieuw begin kunnen beleven door te kiezen voor spirituele diepgang en bezinning.

Creatief schrijven en meditatie staan in dit werkboek centraal. De voorbereiding kan vanaf 11 november tot de eerste Adventszondag worden opgepakt. Vanaf de eerste Adventszondag tot en met 7 januari 2008 zijn er voor iedere dag oefeningen, citaten, inspirerende uitspraken en gebeden opgenomen. Tijdens de meditaties kan een vingerlabyrint worden gelopen. Door daadwerkelijk in dit boek te werken, ontstaat er een persoonlijk document dat ook later nog van grote waarde is.

 

Zinweb-recensie van het werkboek 2008/2009 door Marjo Kuipers

Bij een boek dat gaat over de adventstijd en de voorbereiding daarop, verwachtte ik een kleurrijk boek, gedichten, foto"s, verhalen en overdenkingen. Maar dit boek is tegengesteld. Zwart wit, sober, een viertal tekeningen, een labyrint op stevig karton. Het geheel is samengebonden als een ringmap met schrijfblaadjes. Op de kaft is een labyrint afgebeeld in een paarse achtergrond.

En al die schrijf- en lege ruimtes hebben een bedoeling blijkt als we de ondertitel lezen:  'Werkboek creatief schrijven en mediteren voor advent en kerst'. Het is zoals de schrijfster in de inleiding aangeeft: een werkboek om stil te staan en onze aandacht naar binnen te richten, juist in een tijd waarin de wereld om ons heen roept om onze aandacht.
Heel wat schrijfruimte die gevuld moet worden. Lastig? Moeilijk?Volgens mij niet. De schrijfster geeft stapsgewijs een zeer duidelijke uitleg hoe je dit bezinnend en meditatief schrijven kunt beoefenen en aanleren. Door middel van opdrachten en voorbeelden ga je al oefenend en schrijvend de adventstijd in. Tips, oefeningen en manieren om ook innerlijk tijd te maken voor dit werkboek worden aangereikt. De uitleg is helder, duidelijk en systematisch, evenals de uitleg over het gebruik van het vingerlabyrint.
Het geheel komt niet zo zwaar over dat je denkt "waar ben ik aan begonnen." Overal zijn korte gedichtjes en teksten die het een en ander verduidelijken.

Elke week is op dezelfde manier opgebouwd. Het schrijven gebeurt aan de hand van oefeningen, citaten, inspirerende uitspraken en gebeden. Regelmatig moet je ook even terugkijken wat je geschreven hebt. Zo is er een doorlopende lijn in de hele adventstijd. Een creatieve ervaren schrijver heeft misschien niet al die vragen nodig en geeft zijn eigen invulling aan de teksten en opdrachten. Die ruimte mag er ook zijn vind ik. Maar iemand die nog nooit zijn gedachten op papier heeft gezet, kan door middel van de opdrachten en vragen komen tot het creatief en meditatief schrijven als voorbereiding op de kersttijd. Dit vind ik ook de sterke kant van dit werkboek. Het biedt genoeg mogelijkheden en tips om aan de slag te gaan. Maar ook genoeg inspirerende teksten en gedichten en citaten om over na te denken of gewoon te lezen. Je leeft op een actieve en betrokken manier toe naar kerstmis. Het werkboek gaat door tot 6 januari. Een goede mogelijkheid om ook mediterend en schrijvend na te denken over de mogelijkheden van het nieuwe jaar. 

Dit boek is geschikt voor een persoonlijke bezinning op de adventstijd, kerstmis en het nieuwe jaar. Daarnaast reikt de schrijfster mogelijkheden aan om dit in een groep te doen.
Ik zou dit boek willen aanraden aan een ieder die op een actieve manier zich wil voorbereiden op kerstmis en het nieuwe jaar en zich wil bezinnen op een creatieve invulling van de stille tijd. Dit boek is een moment van rust tijdens de decemberdrukte.

Welk citaat spreekt mij aan. "Ik vraag je geduld te hebben met alle onopgeloste vragen in je hart en te proberen de vragen zelf lief te hebben. Zoek niet naar antwoorden, die kunnen niet gegeven worden. Want antwoorden zijn het leven niet. Het gaat er om te leven. Leef de vragen. Misschien leef je dan geleidelijk aan zonder het te merken in de antwoorden."

Ik zou willen eindigen met het gevoel dat dit boek mij geeft, als ik er doorheen blader en dit citaat steeds weer lees. Gun je zelf hier de tijd voor in de drukte van de decembermaand. Begin maar gewoon met schrijven en voel je rustig worden in de hectiek van de decembermaand.

 

 

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

23/10/2021 23 oktober - 4 november 2021: het Rode Hemelwandelaar levenspad
15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
 

Agenda