blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

« Terug naar lijstweergave

De waan en waarde van de tijd


Mijn zeven wensen

De waan en waarde van de tijd

Mirjam van Zweeden

met collages van Agnes Swart

17x24 cm

208 pagina's

ISBN: 978 90 77408 62 9
NUR: 720 770

Prijs: € 22,50

Dit artikel bestellen.

We komen voortdurend tijd tekort... we moeten tijd vrij maken voor iets wat we graag willen' tijd maken voor onszelf' tijd is geld' we leven in de verleden tijd of toekomstige tijd, maar vergeten NU te leven' Vreemd hoe de tijd ons leven beheerst, terwijl 'tijd', zoals Einstein al zei, een creatie van de geest is en dus alleen maar bestaat bij de gratie van ons denken erover.

We roepen vaak 'druk, druk, druk' als excuus, dat we ergens geen tijd voor hebben. Voor het gemak vergeten we dat we de tijd - en dus ons leven - kunnen invullen en indelen zoals we zelf willen. Wie leeft in de waan dat de tijd schaars is, zal er nooit in slagen om er meer van te krijgen.

In 'De waan en waarde van de tijd' onderzoekt Mirjam van Zweeden hoe ze haar tijd wil beléven en wat haar hierin inspireert en belemmert.

In haar werk als cursus- en workshopleider, trainer en loopbaancoach speelt het begrip 'tijd' al twintig jaar een belangrijke rol: ze begeleidt mensen in hun werk- en privé-leven hun eigen spoor te vinden in de tijd.

Gezegdes als 'alles op zijn tijd doen' en 'in actie komen wanneer de tijd rijp is' kregen voor haar persoonlijk nog meer betekenis toen ze in 2000 een whiplash opliep bij een verkeersongeval. Zij duikelde in het spiegelbeeld van de versnelling; van een actieve vrouw met werk, gezin en hobby's, naar een vrouw die al snel klachten kreeg als ze in actie kwam en veel, heel veel moest rusten. Ondanks haar fysieke beperkingen ervoer zij deze tijd als kostbaar: 'Het was een periode van naar binnen keren die me goed deed en die ik nooit zou hebben kunnen plannen. Ik voer op mijn behoefte aan 'droomtijd'. Ik leerde meer te vertrouwen op impulsen van binnenuit om in beweging te komen.'

Voor dit boek formuleerde Mirjam van Zweeden haar zeven wensen voor de tijd - zeven verschillende invalshoeken om naar de tijd te kijken. Door met de oefeningen en vragen aan de slag te gaan, ontdek je dat je zelf waarde kunt geven aan de tijd door te doen wat er toe doet, voor jezelf en voor de samenleving als geheel. Dat je verantwoordelijk bent voor de keuzes die je ten aanzien van je tijdsbesteding maakt. En dat je in wezen alle tijd van de wereld hebt'.

Uit de recensie in het Vakblad voor Natuurgeneeskunde
Mirjam van Zweeden geeft een leuke en zinvolle bespiegeling op allerlei aspecten van het begrip ‘tijd’. Het is zinvol om tijd uit te trekken voor het lezen van dit boek en, al dan niet nogmaals, stil te staan bij de misschien bekende, maar tegelijkertijd o zo waardevolle boodschap: tijd is een creatie van de geest en wie leeft in de waan dat tijd schaars is, zal er nooit in slagen om er meer van te krijgen.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
01/09/2021 1 - 13 september 2021: het Rode Draak levenspad
 

Agenda