blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

De sterren van je leven


en het verhaal dat zij te vertellen hebben

De sterren van je leven

Ria Borst, Ineke Bergman, Vera Verhagen en Paula van Kersbergen

Redactie: Adrie Beyen en Ria Borst

Pastels en potloodtekeningen: Juke Hudig

21x23 cm, 144 pagina's

 

ISBN: 978 90 77408 12 4
NUR: 721, 728, 770

Prijs: € 32,50

Dit artikel bestellen.

Een prachtig lees-, kijk- en werkboek voor mensen die geïnteresseerd zijn in astrologie, mythologie, symboliek en de wonderschone pastels en potloodtekeningen van Juke Hudig.

Dit is het eerste boek waarin astrologen op deze manier de verbanden leggen tussen de dalende en rijzende ster die horen bij iemands geboortedatum en -plaats, de vaak eeuwenoude mythen en verhalen en de thematiek die in zijn of haar leven speelt.

Ieder mens heeft een dalende en rijzende ster. Dit zijn altijd vaste sterren, zo genoemd omdat ze anders dan de dwaalsterren ofwel planeten vaste patronen aan de hemel vormen. Die patronen kennen we als de sterrenbeelden, denk bijvoorbeeld aan Orion, Andromeda en Aquarius.

In de oudheid wisten de mensen al wat hen te wachten stond als ze een bepaalde ster aan hun horizon zagen. Zo konden de Egyptenaren bijvoorbeeld erop rekenen dat de Nijl overstroomde als vlak voor zonsopkomst de heldere ster Sirius uit Canis Major aan de horizon stond. Zo verbonden onze voorouders de positie van de sterrenbeelden met wat zich op aarde afspeelde. Zij verwerkten deze kennis in hun mythen en andere verhalen die van generatie op generatie werden overgedragen.

De Australische astrologe Bernadette Brady herontdekte dit verband tussen hemel en aarde en legde zo de grondslag voor deze manier van werken met de vaste sterren. De astrologen Ria Borst, Ineke Bergman, Vera Verhagen en Paula van Kersbergen hebben onderzoek gedaan naar de vaste sterren voor Nederland en Vlaanderen. Op bijzondere wijze pakken ze de verhaaldraad op in het verleden en vertalen deze naar het heden. Frappant is te zien hoe de juistheid ervan als het ware wordt bewezen met korte levensbeschrijvingen van bekende en onbekende personen.

In dit boek kunt u zelf ontdekken welke sterren bij u horen. Laat u inspireren door de verhalen en de mythische beelden van Juke Hudig en u zult merken dat er weer enkele puzzelstukjes van uw leven op hun plaats vallen.

Zie ook: www.desterrenvanjeleven.nl

Recensie:
Geïnspireerd door de Australische astrologe Bernadette Brady, grondlegster van het werken met vaste sterren zijn de vier schrijfsters met een kunstenares tot deze uitgave gekomen. De vaste sterren worden zo genoemd omdat ze vaste groepen (constellaties, sterrenbeelden) vormen. Na een interessante inleiding wordt de sterrenhemel door de auteurs eerst astronomisch bekeken. Daarna besteden ze aandacht aan de mythen die we met de sterren in verband kunnen brengen. Het zijn vooral deze verhalen behorende bij de sterrenbeelden die in de daaropvolgende hoofdstukken zo aardig beschreven worden. Behalve de twaalf bekende constellaties die we in de astrologie hanteren, komen ook sterrenbeelden als o.a. Orion, Andromeda, Pegasus, Hydra en Hercules uitvoerig aan bod. Waarbij telkens gekeken wordt naar de invloed die de erbij behorende vaste sterren op ons kunnen hebben. In een tabel vinden de lezers welke sterren ten tijde van hun geboorte belangrijk waren. Achterin treffen we nog een goed overzicht aan van de sterrenbeelden aan de hemel, een aantal werkvormen als o.m. associatie en visualisatie en een goede literatuurlijst. Door de grondige wijze waarop de vier dames zich in hun onderwerp verdiept hebben, is dit een boeiend boek geworden. Met prachtige pastels en potloodtekeningen in kleur.

Johan Berenschot voor NBD/Biblion

 

Leestip van boekwinkel Johannes, Leuven:
Dit prachtig geïllustreerde boek vertelt de mythische verhalen die bij de sterren en de sterrenbeelden horen. Vanuit een werkelijk doorleefde symboliek wordt een verantwoorde interpretatie gegeven. Over dit boek valt niet veel meer te zeggen dan dat het uitzonderijk goed, enig mooi en authentiek is. Daar dragen de pastels van Juke Hudig heel veel toe bij. Naast een illustratieve waarde levert elke prent een meditatief rustpunt. Toch nog dit : hoewel dit boek onmisbaar is voor elka astroloog, is het eigenlijk geschreven voor mensen die belangstelling hebben in sterrenkunde en mythologie. Zo wordt een enorm groot publiek aangesproken en wij zijn er zeker van dat iedereen onmiddellijk in de ban komt van deze bijzondere publicatie.

Uitzonderlijk is een mapje met 15 prentkaarten te koop voor slechts 9,95 - werkelijk een koopje !

 

 


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda