blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

« Terug naar lijstweergave

De sneeuwkoningin


De sneeuwkoningin

sprookje in zeven geschiedenissen van Hans Christian Andersen, kunstuitgave met 49 pastels van Juke Hudig

17 x 24 cm

96 pagina's, gebonden met stofomslag

 

ISBN: 978 90 77408 81 0
NUR: 345 640

Prijs: € 24,50

Dit artikel bestellen.

"De sneeuwkoningin" van Hans Christian Andersen is de geschiedenis van twee innig verbonden kinderen die door het levenslot uit elkaar worden gedreven. Kay wordt getroffen door rondvliegende scherven van de duivelse spiegel. Het glassplintertje in zijn oog maakt dat Kay alles misvormd gaat zien. Het scherfje in zijn hart veroorzaakt een dodelijke verkilling. Hij beseft dit niet en raakt in de ban van de sneeuwkoningin. Zij is de personificatie van de verblindende, schitterende perfectie, waar het ijskoude verstand triomfeert.

Gerda voelt zich geroepen haar vriendje Kay te zoeken en trekt de wijde wereld in. Haar diepe verlangen om hem terug te vinden leidt haar door alle lagen van het bewustzijn. Gerda (haar naam betekent parel) is het symbool van de liefde. Voor haar is alles bezield. Zij spreekt met alles en iedereen. Door haar onschuld worden mensen en dieren ontroerd en bevrijd. Ze willen niets liever dan haar dienen.

Het sprookje laat een inwijdingsweg zien, vol van beproevingen en verrukkingen. De strijd tussen goed en kwaad, waarin de liefde overwint. Wanneer het hart is bevrijd, is de ziel volwassen geworden. 

Toen Juke Hudig het sprookje uit haar jeugd weer las, werd ze getroffen door de vele parallellen met de wereld om haar heen. Zoveel angstaanjagends, zoveel misvormds. Het losgescheurd zijn van de bron van wijsheid, waardoor het vermogen om te verwonderen en lief te hebben verloren gaat. Getroffen door de boodschap van "De sneeuwkoningin" tekende ze 49 pastels. Voor de tekstbewerking baseerde ze zich op een aantal oude vertalingen.

recensie NBD/Biblion:
Het sprookje "De sneeuwkoningin" gaat over de kinderen Gerda en Kay. Kay krijgt een splinter van een duivelse spiegel in zijn oog en hart. Hij ziet vanaf dat moment alles negatief en verdwijnt. Gerda vertegenwoordigt de onschuld en gaat haar vriendje zoeken. Dit sprookje van Hans Christian Andersen is door kunstenaar Juke Hudig bewerkt. Zij heeft zich gebaseerd op oude vertalingen en verantwoordt dit achter in het boek. Juke Hudig werkt veel thematisch en heeft 49 pastels bij de tekst gemaakt. Het resultaat is een prachtig, kleurrijk boekje. Bij doorbladeren van het boek vertellen de paginagrote pastels de sfeer van het verhaal. Bij lezing van de tekst blijkt de zeggingskracht van de pastels nog duidelijker en ontdekt de lezer de details in deze illustraties. Tekst en beeld vullen elkaar schitterend aan. Het verhaal is in sprookjesstijl geschreven, vertellend, en in korte zinnen. Niet alledaagse woorden zoals rechtschapen, ransel en palfrenier kunnen de tekst voor al te jonge lezers lastig maken. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar en veel ouder, om te lezen, te bekijken of om voor te lezen. - Sandra Oosterveen

 

 

 

Auteurs e.a.

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

23/10/2021 23 oktober - 4 november 2021: het Rode Hemelwandelaar levenspad
15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
 

Agenda