blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

« Terug naar lijstweergave

De onzichtbare schat


beschouwingen over het benutten van ongebruikt kapitaal in mens en organisatie

De onzichtbare schat

Ria Borst en Adrie Beyen

illustraties: Anne Versteyne

144 pagina´s, 17x24 cm

ISBN: 978 90 77408 08 7
NUR: 800

Prijs: € 22,50 € 12,50

Dit artikel bestellen.

Een beter leven, meer succes. Wie wil dat niet?! ´De onzichtbare schat´ biedt mensen en organisaties inspiratie om dit op hun eigen manier te bereiken. Het is geen kwestie van een nieuwe methode aanleren of investeren in trucje nummer zoveel. Het gaat om het opnieuw ontdekken van wat ieder mens aan bewuste en onbewuste mogelijkheden in zich heeft. En vooral ook hoe het komt dat dit veelzijdige kapitaal vaak niet wordt benut.

De beschouwingen concentreren zich op thema´s waarmee we allemaal dagelijks in werk en privé te maken hebben, zoals communicatie, macht, tijd, diversiteit en leiderschap. Citaten van ´gewone´ mensen doorspekken de beschouwingen en vormen zo een feest van herkenning: 'Verdraaid, dat overkomt mij ook wel eens! Oh, nu begrijp ik hoe het komt dat''

De meer dan honderd tekeningen van Anne Versteyne verluchtigen de inhoud met een knipoog, maar vormen even zo vaak een serieuze confrontatie. De schrijvers zijn ervan overtuigd dat dit boek voor iedere lezer minimaal één eye-opener bevat, waardoor hij op een andere manier kan kijken naar zijn eigen (keuze)mogelijkheden. Mens en organisatie varen er wel bij.

Bij dit boek is ook een set kaarten verschenen.

 

 

 

Recensie:
De auteurs, die een achtergrond hebben binnen psychologie, bedrijfskunde en communicatieleer, richten zich in dit boek op bewuste en vooral onbewuste mogelijkheden die mensen in zich hebben en die in de werksituatie, maar ook in het privéleven onvoldoende worden benut. Het boek is opgebouwd rond bekende thema"s zoals communicatie, macht, persoonlijke kwaliteiten, diversiteit, leiderschap, werk en vrije tijd. Behalve een theoretisch kader en enkele observaties bevat elk hoofdstuk een aantal persoonlijke ervaringen van diverse betrokkenen. Bovendien wordt elk thema geïllustreerd door een groot aantal luchtige, maar ook functionele tekeningen. Een bijzonder leesbaar boek dat door de herkenbare thema"s, de toegankelijke opzet en het grote aantal persoonlijke ervaringen een brede publieksgroep aan zal spreken.

Drs. N.P. Aders voor Biblion

Recensie:
Wat direct opvalt bij het openslaan van het boek is de originele lay-out van de tekst. Ergens lijkt het op een kinderboek, maar dat is het totaal niet. Het gaat over werk en mensen. Ook de manier waarop de tekst geschreven is lijkt, of is, anders dan anders. De subtitel Beschouwingen over het benutten van ongebruikt kapitaal klinkt als droge kost maar is het niet. Ria Borst & Adrie Beyen hebben vijftien mannen en vrouwen tussen de 34-64 jaar geïnterviewd. Passages uit de gesprekken staan geciteerd en illustreren ongetwijfeld voor menigeen herkenbare werksituaties plus de spanningen, dilemma"s, problemen dat werk vaak met zich meebrengt. Het gaat Borst & Beyen erom de menselijke factoren plezier en inspiratie te helpen terugbrengen in het werk. Hoe dat moet is voor iedereen anders: zij bieden "slechts" waardevolle eye-openers.

Alexandra Nagel, Spiegelbeeld december 2005

 

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/09/2021 27 september - 9 oktober 2021: het Blauwe Hand levenspad
17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
 

Agenda