blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

De kracht van water, aarde, lucht en vuur


Leven met de natuur

De kracht van water, aarde, lucht en vuur

Chris Elzinga, Marleen van Engelen (illustraties), Greetje de Heer, Yoke de Wilde en Gerwine Wuring

met enkele haiku's van Jac Vroemen

 21 x 21 cm, 128 pagina's fc

 

serie: Aarde Educatief van Reizende Aarde School

ISBN: 978 90 77408 37 7
NUR: 410 en 728

Prijs: € 21,50

Dit artikel bestellen.

Water, aarde, lucht en vuur zijn essentieel voor de ontwikkeling van leven op aarde, zijn dat altijd geweest en zullen dat altijd blijven. Ze spelen ook in ons leven een belangrijke rol, eenvoudigweg omdat we eruit zijn opgebouwd. Tegelijkertijd zíjn we ook die elementen: we kunnen vurig zíjn, uitgeblust, geaard, zweverig, luchtig, bruisend enzovoorts.

Door met de vier elementen te werken kun je je persoonlijke verbondenheid met de aarde, de natuur en het leefmilieu laten doorklinken in je eigen leefwijze en in de ontwikkeling van onze samenleving. Dit boek reikt inspiratie en hulpmiddelen aan om die verbondenheid te onderzoeken en te verdiepen. Iedereen van 8 tot 80 jaar kan vanuit zijn eigen belevingswereld met dit boek werken.

Elk element begint met een mythe of een oud verhaal, afkomstig uit de overgeleverde wijsheid van verschillende culturen. De oefeningen en geleide meditaties helpen allereerst te ontspannen en los te komen van de drukte van alledag. Dan ontstaat er ruimte waarin de gedachtestroom een andere wending kan krijgen, zodat gevoelens, beelden en visioenen naar boven kunnen komen en tot nieuwe inzichten leiden. In veel oefeningen wordt de buitenwereld gebruikt als spiegel voor de eigen binnenwereld, of juist andersom.

Ook is er per element een theoretisch, filosofisch hoofdstuk en via deze "bespiegeling" wordt zichbaar hoe de elementen in ons dagelijks bestaan en in onze maatschappij werkzaam zijn. Hierbij gaat het onder meer om de samenhang van het grote en het kleine, de waterdruppel en de oceaan, je individuele rol en je plaats in deze wereld. De illustraties, gedichten en woordassociaties nodigen de lezers uit om zich te verwonderen over de rijkdom van de natuur in en om hen heen. En vooral om zelf uiting te geven aan die verwondering, op welke manier dan ook!

De auteurs maken deel uit van Aarde Educatief, een groep mensen die elkaar hebben gevonden binnen het Netwerk Aarde, Milieu & Spiritualiteit. Aarde Educatief wil de rijkdom van en de liefde voor de natuur en het milieu delen met wie daarvoor openstaat. Vooral door de mensen mee te nemen in de natuur én hun eigen natuur, zodat zij hun hart weer leren openen voor het wonder van het leven op aarde.

 

 


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda