blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Jaaa, ze zijn er!

Vers van de pers!

NIEUW

« Terug naar lijstweergave

De Heilige Nachten


door het donker naar het licht

De Heilige Nachten

Mirjam van Donselaar

21x21 cm, geheel full colour
144 pagina's
 

ISBN: 978 94 91557 46 0
NUR: 728

Prijs: € 24,50

Dit artikel bestellen.

Van oudsher zijn de Heilige Nachten een tijd van transformatie en regeneratie, van dood en nieuw leven. Ze vormen een opmaat naar een nieuwe cyclus voor de zon en de natuur. Onze voorouders leefden nog in diepe verbinding met de natuur en gebruikten deze tijd dan ook om zich terug te trekken in het donker ter voorbereiding op het licht.
Ook nu nog nodigen de Heilige Nachten ons uit om naar binnen te keren, de stilte en het donker in onszelf te betreden voor reflectie en inzichten. Bovendien zijn in de periode van 24 december tot en met Driekoningen de sluiers tussen onze en de andere werelden dun, waardoor je makkelijker contact kunt maken met die andere werelden en degenen die daar verblijven. Dit boek biedt je handvatten om zelf de heilzame uitwerking van het donker te onderzoeken.
Voor elke Heilige Nacht geeft psycholoog en sjamaniste Mirjam van Donselaar oude wijsheid, informatie over soms eeuwenoude tradities, stof tot zelfreflectie en rituele suggesties die je helpen het donker en de geboorte van het licht in jezelf te ervaren. Je leert over de Matrones, midwinterfeesten, rookrituelen, goden en godinnen, de Wereldboom, runen, de bron van oorsprong en meer. Je verbindt je opnieuw met je voorouders, onze wortels, de natuur en met jouw eigen ziel die verbonden is met de bron. Je zult jezelf ervaren als één met alles om je heen, in tijd en ruimte.
Het boek is een ode aan de onzichtbare wereld en zijn bewoners, aan de donkere Moederschoot als bron van nieuw leven, de stilte en de rust. Het is een uitnodiging om vragen te stellen bij de manier waarop je leeft en opnieuw balans te vinden. De Nachten nemen je mee om te ervaren en te voelen. Zo kan ook voor jou deze tijd van het diepste donker van het jaar transformerend uitwerken en krijg je voor alle maanden van het nieuwe jaar een schat aan inzichten.

Recensie NBD/Biblion:
Het donker als een plek voor nieuw leven. Dat is de essentie die psycholoog en sjamaniste Van Donselaar in dit boek laat sprankelen, zowel qua achtergrondinformatie als ook in de praktische, rituele uitvoering van de twaalf nachten in de winterperiode (dec. en jan.). "Ga op onderzoek uit om de helende werking van deze nachten te ervaren in een periode waarin de zichtbare en onzichtbare wereld in elkaar overlopen", dat is de warme uitnodiging die de schrijfster geeft. Met kundigheid leidt ze de lezer eerst langs kosmische cycli en de Europese culturele achtergrond van deze Heilige Nachten. Ze nodigt uit om je eigen oogst te bekijken en de circulaire gang van groei via bloei, verval, dood en naar wedergeboorte te ervaren. Midwinter en de Heilige Nachten zijn de dragers van 'naar binnen keren', evalueren en herstel. Zo ontstaat een evenwicht aan prestatiegericht leven, vitaliteit en jong blijven en continue in actie zijn. Elke Heilige Nacht wordt historisch, mythisch en cultureel beschreven en praktisch afgesloten met rituelen, meditaties en andere oefeningen. Met internetbronnen en boekenlijst. Werkboek voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurspiritualiteit. Recensent: Marianne Jans


Lezersreacties:

Ik geniet van dit prachtboek. De schrijfster weet op meerdere vlakken een balans te vinden. De informatie over oude tradities is breed en verdiepend. Toch ontstaat er geen klinisch theoretisch geheel. Het boek geeft vele handvatten om zelf te gaan werken met de 12 heilige nachten, zonder een receptenboek te worden. Voor iedereen die een eigen manier zoekt om invulling te geven aan de donkere tijd van het jaar. En deze invulling graag wil wortelen in de tradities van het land. Vol vrouwelijke energie, maar kan uit eigen ervaring zeggen: zeker ook voor mannen.
Mijn aanrader: neem de tijd om met het boek je voor te bereiden op de nachten. De informatie is rijk en gelaagd. Met voorbereidingstijd komt de inhoud meer tot zijn recht.
Review met vijf sterren op bol.com door CasperFioole

Ik heb het boek in een paar avonden verslonden. Het leest makkelijk weg, maar biedt toch voldoende diepgang en aanknopingspunten om zelf verder mee op onderzoek uit te gaan. En inspirerende handvatten om de heilige nachten mee in te gaan.
Aanrader voor de komende maand en de rest van het jaar.
Review met vijf sterren op bol.com door Ellen van der Kleij

Prachtig boek met achtergrondinformatie en praktische aanpak om zelf de 12 heilige nachten vorm te geven op een manier die bij je past. Per nacht staat er achtergrondinformatie in het boek, meditaties en oefeningen. Je kunt doen/toepassen wat bij je past. Die structuur vind ik fijn en geeft me handvatten voor mijn eigen spirituele beoefening.
Ik vind het een prachtig boek, vooral omdat het zo inclusief is (elementen van Germaans/Noords/Keltisch heidendom, hekserij, maar ook christendom en sjamanistische beoefening) en er ook nadruk wordt gelegd op voorouderwerk. Zoals Mirjam het zelf al zegt in haar inleiding: 'Onze voorouders hadden te maken met al deze religieuze stromingen, het zou onze wortels tekort doen om enkel naar een paar duizend jaar te kijken en de rest buiten beschouwing te laten.'
Het boek leest heerlijk, heeft een duidelijke structuur en ik vind Mirjam's wijsheden en inzichten een feest van herkenning.
Aanrader voor iedereen die wat meer diepgang zoekt in de joelperiode! Ik ben alvast begonnen met het sorteren van mijn kruiden. Doe je mee?
Review met vijf sterren op bol.com door Kermit ;) 

Dit boek is zeker een aanrader. Ik neem het graag de heilige nachten periode mee in.
Het geeft duidelijk weer wat de heilige nachten zijn, waar het in oorsprong vandaan komt en wat je kunt doen tijdens deze nachten / dagen. Vroeger waren de mensen als vanvanzelfsprekend meer verbonden met de rust en inkeer tijdens deze periode, waardoor ze inzichten kregen. Het is een periode van reflectie op afgelopen jaar en contact maken met het nieuwe dat komt. Iets wat altijd belangrijk blijft. Gun jezelf 'heilige nachten' tijd.
Review met vijf sterren op bol.com door Debby Klomp

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

01/12/2021 1 - 13 december 2021: het Gele Mens levenspad
26/11/2021 Nieuwe maan en zonsverduistering van 4 december 2021
18/11/2021 Tarotspel 'Mythische godinnen' is verschenen
18/11/2021 18 - 30 november 2021: het Blauwe Storm levenspad
 

Agenda