blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

De absolute werkelijkheid


in het licht van eeuwenoude religieuze tradities

De absolute werkelijkheid

Jaap Dijkstra

17x24 cm, 144 pagina's

 

ISBN: 9789077408926
NUR: 700 728 730

Prijs: € 19,50

Dit artikel bestellen.

Hoe komt het dat de één succesvol is en de ander altijd onder de middelmaat blijft? Dat de één een levensbedreigende ziekte krijgt en de ander ver in de tachtig wordt en nog nooit een dokter heeft gezien? Dat sommigen huppelend door het leven gaan, terwijl anderen voortdurend worden gehinderd door ontwrichtende levensangst?

Wie niet (meer) in God gelooft, zoekt het antwoord op deze vragen in kennis. Sinds de filosofische verlichting moet deze kennis bewezen kunnen worden, anders is zij geen waarheid. De zoektocht naar kennis moet zich dan ook strikt binnen de materiële vierdimensionale werkelijkheid afspelen. Toch hebben velen de ervaring dat er diep in de mens ook kennis aanwezig is. Deze is niet verifieerbaar, maar maakt wel degelijk deel uit van de werkelijkheid.

Soms komen ideeën, inzichten en beslissingen die cruciaal zijn, zomaar en plotseling tevoorschijn - alsof ze uit een andere werkelijkheid opkomen. Een werkelijkheid die de materiële werkelijkheid doordringt. We kunnen ons leven leiden zonder een vermoeden te hebben van het bestaan ervan, maar zij kan zich ook aandienen in de gedaante van een topervaring, ook wel religieuze ervaring genoemd. Of in de vorm van een bijna-doodervaring. Zij die dit hebben meegemaakt, ervaren dit als de absolute werkelijkheid.

In dit boek neemt de wiskundige theoloog Jaap Dijkstra de vierdimensionale werkelijkheid als uitgangspunt voor zijn zoektocht naar de absolute werkelijkheid. Dit doet hij op een zo logisch mogelijke wijze en in het licht van eeuwenoude religieuze tradities.

 

recensie NBD/Biblion:
De uitgever van dit boek geeft vooral esoterische (New Age) boeken uit en dit boek hoort terecht thuis in dat fonds. De schrijver was instrumentmaker, studeerde theologie, werd predikant, verliet de kerk en heeft sinds 1995 een praktijk voor counseling, supervisie en mediation. In dit boek geeft hij een reconstructie van de universele thema's die de grote wereldreligies gemeenschappelijk hebben ten aanzien van het denken over de wereld en haar oorsprong, zoals een immateriële oorsprong van al wat is, ideeën over oorzaak en gevolg, God en schepping. Maar ook gemeenschappelijke ideeën over de mens, als bezield wezen, onderhevig aan wetten van oorzaak en gevolg, bestaande uit verschillende 'lichamen' (causaal, materieel en geestelijk-subtiel), psychologische aspecten, de vrije wil, kennis van de werkelijkheid en het probleem van versluiering door taal, menselijke ontwikkeling, bewustzijn, meditatie en mindfulness. Gebaseerd op universalistisch denken, generaliserend, voor esoterisch geïnteresseerde mensen die geloven dat alle religies een gemeenschappelijke kern of essentie hebben. ( Dr. Taede A. Smedes) 

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda