blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

De aarde, de hemel en de bomen


De aarde, de hemel en de bomen

Maja Kooistra

21 x 21 cm, fc

256 pagina's


 

 

ISBN: 978 94 91557 45 3
NUR: 253, 728

Prijs: € 32,50

Dit artikel bestellen.

Van oudsher vervullen bomen overal ter wereld een functie in het leven van mensen op het gebied van welzijn, zingeving en levensvragen. Hun takken reiken naar de hemel en hun wortels zijn verankerd in de aarde. Ze geleiden niet alleen een energiesurplus van beide kanten, maar resoneren ook met deze stromingen. Zo vormen ze een stabiele verbinding tussen de hemel en de aarde en ondersteunen ze onze veel minder stabiele verticale levenswijze op een rustige, gelijkmatige manier.
De eigenschappen van bomen zijn sinds de steentijd niet veranderd, de behoeften en noden van de mensen wel. Maja Kooistra doet al bijna haar hele leven onderzoek naar de eigenschappen van bomen en heilige bomen hebben haar speciale aandacht. Deze kwamen al voor in de middensteentijd en bestaan nog steeds. Ze vervullen een rol in animistische en sjamanistische religies, bij de Kelten en de Germanen, maar ook in grote wereldgodsdiensten, zoals het hindoeïsme en boeddhisme. Mensen hebben blijkbaar altijd specifieke ervaringen bij dergelijke bomen gehad. Kooistra ging na welke ervaringen dat zijn en hoe dergelijke krachtbomen ontstaan. Ze koppelde oude kennis over het gebruik van het landschap aan hedendaagse elementaire fysica. Dit leidde tot nieuwe inzichten over de functie van boomsoorten en verklaarde veel over het gebruik van voormalige krachtplaatsen, zoals hunebedden en steencirkels, waarvoor tot nu toe geen sluitende verklaring is. In dit boek worden zo’n vijftig voorbeelden gegeven. Ze laten ons zien hoeveel mogelijkheden er zijn om van hun krachten gebruik te maken. 


Recensie NBD/Biblion:

Benieuwd naar de kracht van solar en lunarbomen? Welke diepere betekenis hadden sommige bomen of plekken in het mesolithicum? Hoe het christendom deze symboliek ïntegreerde? Hoe resoneren bomen met (magnetische) energievelden tussen hemel en aarde? Voormalig fysisch geograaf en docent intuïtieve ontwikkeling Maja Kooistra ('Ontmoetingen met bomen', 1998, en 'De kracht van bomen', 2003) beschrijft de functie van diverse bomen en hun historische achtergrond. Van de gewone boomeigenschappen naar gewijde bomen, heilig hout, krachtplaatsen en boomheiligdommen. Met plaats en betekenis van bomen in het leven van mensen, van mesolithicum tot in de christelijke tijd. De auteur geeft praktische tips en uitgebreide achtergrondkennis om zelf op pad te gaan in voornamelijk West-Europa. Zij beschrijft dit alles op heldere, nuchtere wijze en tussen de regels door lezen we hoezeer de mens in de loop der eeuwen van de natuur af is komen te staan. Ruim geïllustreerd met kleurenfoto's; met inleiding, verklarende woordenlijst, literatuurlijst en register. Dit boek is het resultaat van 25 jaar veld- en literatuuronderzoek.

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda