blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Webshop

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

« Terug naar lijstweergave

Beschermheer


Kind van de wegen deel 2

Beschermheer

Linda Wormhoudt

15 x 23 cm

240 pagina's

ISBN: 9789491557064
NUR: 341

Prijs: € 19,50

Dit artikel bestellen.

De roep uit Lapland kon ze niet weerstaan. Ze moest en zou erheen. De ontmoeting met de Sami Mikha vormde het begin van een magische reis vol intrigerende ontdekkingen, onverwachte gebeurtenissen en heftige confrontaties. Want wie trekt er achter de schermen aan de touwtjes?

‘Beschermheer’ is een spirituele roman over wortels. Over waar je vandaan komt en waar je heen kunt gaan. Hoe je bent gevormd door je achtergrond, je geboorteland, je ouders. Dat je ondanks al deze factoren de lokroep kunt voelen van ver en je daar jezelf kunt tegenkomen. Lees over sjamanentrommels, naamloze kinderen, Noorse zigeuners, Finse doodsgodinnen en de kracht van zang. Over wat onderdrukking met de spiritualiteit van een volk doet en met hun ziel.

Linda Wormhoudt maakte kennis met sjamanisme in Koerdistan (‘Nephilim – kind van de wegen deel 1’) en reisde daarna naar Noors Lapland en Finland. “Ik heb beloofd te vertellen over Scandinavische magie en nu heb ik een deel van mijn belofte ingelost. Deze roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. ‘Fictie’ en ‘fantasie’ zijn woorden met een lading. Beide houden in dat iets niet waar is. Maar in mijn wereldbeeld zijn er vele waarheden en meerdere werelden. Wie bepaalt wat waar is en wat fictie? Dat laat ik aan de lezer over.”

Recensie NBD/Biblion:

Na haar verblijf in Koerdistan (zie deel 1: Nephilim), waar zij haar eerste stappen in het sjamanisme zet, is de schrijfster terug in Nederland. Ze brengt zoveel mogelijk tijd door in de natuur, samen met haar twee kinderen. Haar nomadenbloed voert haar naar Scandinavië, waar ze kennis maakt met en onderzoek doet naar het Samivolk. De zoektocht naar haar wortels begint hier echt. De Sami Mikha is haar beschermheer tijdens haar avonturen in Noors Lapland en Finland. Naast een schat aan feitelijke informatie over prechristelijke volkeren met hun tradities geeft de auteur ons een inkijkje in haar realiteit als ze ons meevoert naar parallelle werelden met sprookjesachtige vertellingen over krachtdieren, woudgodinnen en watergeesten. Bijzonder zijn de verhalen over ongeboren en gestorven kinderen. De auteur heeft boeken geschreven over Noordwest-Europese sjamanistische culturen. Zij geeft sjamanistische opleidingen en maakt sjamanentrommels. Mooi vervolg op deel 1, beter geschreven en taalkundig verzorgder. De schrijfster laat hier meer van zichzelf zien. Historisch en antropologisch interessant. - Trijntje Klifman

Overige recensies en lezersreacties:

Beschermheer is een magisch, bezield boek en neemt je mee de diepte in
Ik heb het boek gelezen en ieder woord tot me door laten dringen. Vaak moest ik het even wegleggen, vooral bij de zwartrokken! Vaak ben ik ook weggegleden, in een droomslaap, de sluiers zijn soms dun tussen de parallelwerelden. Er is iets bijzonders, iets magisch met dit boek. Het is bezield...... Lees het maar en ervaar het zelf, voor iedereen zal het anders zijn. Voor mij was het herkenning van lagen die ik mij niet bewust was, diep weggezakt in de collectieve oerzee. Respect voor Linda, diep respect Beschermvrouwe!!
Het boek is veel meer dan een roman. Als je de kennis die je aangereikt krijgt daadwerkelijk aanpakt, werkt het boek transformerend. Als vanzelf ontstaat er diep respect voor de oude culturen, culturen waar wij nog veel van kunnen leren!
Recensie: Karin Haanappel op bol.com

Een intense reis
Net als 'Nephilim' is dit een boek dat resoneert, diep binnen in je.Net als Nephilim is dit een uniek boek; Linda neemt je mee op reis, niet alleen langs paden en wegen maar ook in haar ziel.
Voor mij was Beschermheer een boek om voorzichtig vast te houden. Soms moest ik het wegleggen, in afschuw van de beschreven beelden. Nooit overmatig emotioneel beschreven, maar met eenvoudige woorden toch zo indringend. In andere passages deed Linda's nuchterheid tegenover de vreemde dingen die ze beleeft op de grenzen mij soms hardop lachen. Heel veel informatie over de Sami, over sjamanistische levenswijzen, over lagen in de werkelijkheid. Aan het eind van het boek zit ik met rode ogen van het huilen.
Recensie: Apve op bol.com

Beschermheer: een verrassend boek
Waar ik bij Nephilim (kind van de wegen, 1e boek) al diep geraakt was door de beschrijving van haar leven, ontmoetingen met de engelen, haar eerste (echte) schreden op het pad der sjamanisme, nam Beschermheer mij, sleurend aan mijn haren, al heel snel de diepte in. Af en toe rauw waardoor ik het even moest wegleggen, indringend, maar ook veel humor. Dit alles afgewisseld met historie van de Samivolk, gebruiken en rituelen, spannende ontmoetingen, parallelle werelden. En boven alles spreekt er liefde uit, zo voelbaar op elke pagina... Ik huilde.. Zo mooi, zo allesomvattend. Ja, liefde is alles, voor altijd.
Recensie: Margreet Joosen op bol.com

Overdonderend en meeslepend
Ook deel twee van de serie 'Kind van de wegen' is verrassend en heel subtiel.
Nergens word je een beeld opgedrongen. Je gaat als een kind met open ogen en open mond mee met wat de schrijfster je vertelt. Toch schrik ik ervan wanneer een figuur in het boek de schrijfster bij haar voornaam roept.
De mix van onze werkelijke wereld, andere parallelwerelden, verleden, godenwereld, alles wordt verteld met een vanzelfsprekendheid alsof iedereen dat wel weet.
Ik kijk uit naar het laatste deel, hoewel ik de eerste delen nog eens wil lezen, de eerste boeken in mijn leven die ik 2 x zal lezen.
Als je eens wat anders wilt, zeker lezen!!
Pluspunten:Fantasierijk, Goede verhaallijn, Meeslepend verhaal, Spannend, overdonderend
Recensie: Tresoula op bol.com

Opmerking van de uitgever: het is niet gezegd dat de serie 'Kind van de wegen' slechts drie delen zal tellen ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 Hieronder bij de gerelateerde artikelen staan nog meer uitgebreide recensies.

Auteurs e.a.


Gerelateerd nieuws

Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda