blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Zoektocht van de moderne mens naar heelwording - recensie

In de inleiding van hun boek schrijven Petra Stam en Els Lijesen: 'De mythe van Isis en Osiris is een prachtig zinnebeeld voor de zoektocht naar heelheid en daarom hebben we de mythe als uitgangspunt van ons werk genomen.' De mythe is dat Osiris door zijn jaloerse broer Seth in 14 stukken wordt gesneden die hij over heel Egypte verspreidt. Isis, de zuster van Osiris en Seth en de echtgenote van Osiris, weet door haar onvoorwaardelijke liefde en toewijding dertien stukken op te sporen en met haar goddelijke krachten samen te voegen.

Alleen de penis is door Seth in de Nijl gegooid en daar door een vis verslonden, dus die kan ze niet terugvinden. Maar Isis geeft het niet op. Op magische wijze weet ze Osiris toch tot leven te wekken en zelfs met hem te paren, waaruit hun zoon Horus geboren wordt.

Een prachtige mythe, die aansluit bij de ook elders voorkomende mythen waarin een Vegetatiegod sterft en wordt herboren in de nieuwe oogst. In de Egytische religie spelen Isis, Osiris en Horus een grote rol. Isis is de meest geliefde van alle Godinnen en elke Egyptenaar had elke dag met haar te maken omdat haar zorgzaamheid zich uitstrekte over alle onderdelen van het dagelijks leven. Osiris werd vereerd als Heer van de Onderwereld.

De menselijkheid van Isis en Osiris was voor de Egyptenaren essentieel. Het in stukken snijden van Osiris en weer samenvoegen van de delen door Isis was voor de Egyptenaren een lichtend voorbeeld van onvoorwaardelijke liefde. Zoals ze in de inleiding zeggen, hebben Petra en Els de mythe beschouwd als zinnebeeld voor een zoektocht naar heelheid. Die zoektocht hebben ze op schitterende wijze gestalte geven.

In elk van de veertien hoofdstukken nemen de auteurs een van de facetten onder de loep waarin de menselijke psyche uiteen kan vallen en geven aan wat je kunt doen om dit facet te integreren in het geheel van je persoonlijkheid. Daarbij baseren ze zich deels op de Egyptische religie en belichten meestal een bepaalde God of Godin die hierbij aansluit. Daarnaast grijpen ze terug op andere religies en spirituele stromingen, vanaf de oudheid tot de twintigste eeuw.

Het boek is een zoektocht van de moderne mens naar heelwording in een voortdurend veranderende wereld. In elk hoofdstuk bieden oefeningen en meditaties de lezer een manier om grip te krijgen op dit facet, te achterhalen welke blokkades dit facet verhinderen samen te gaan met het geheel en een manier om deze blokkades uit de weg te ruimen. Petra Stam en Els Lijesen hebben elke lezer in dit opzicht veel te bieden. Met vele mooie, inspirerende en verhelderende illustraties, vaak met door Petra genomen foto's. Kortom, een aanrader.

Recensie: Ko Lankester, circewicca.nl


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda