blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Zoek je innerlijk vuur! - recensie

Vuur is mijn element. Ik ben een leeuw van sterrenbeeld en een zomermens pur sang. Ik houd van vuur, warmte, het dansen van de vlammen, en fikkie stoken. Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel neemt Immia mij mee, over haar levenspad, vanaf geboorte, en nog daarvoor, tot aan het moment dat ze vuurvrouw en vuurpriesteres is.Ze vertelt over Ziel en Vuur, en Vonk, als onderdelen van haar Zijn. Immia raakt mij met haar verhaal, ik lees over de hobbels en beren op haar levenspad, ik voel synchroniciteit in onze paden. Het gemis van Vuur op bepaalde momenten, het letterlijk uitgaan van het innerlijk vuur, dat vlammetje binnenin dat jouw passie en levensenergie aanstuurt. Maar ook het zoeken naar datzelfde Vuur, en het zoeken naar datgene dat de Vonk weer terugbrengt en aanwakkert.Ook haar Ziel zoekt en moet helen, en dat proces is belangrijk binnen het leven zelf, en haast een aparte zoektocht op zich.

Ze raakt mij, tot ontroering zelfs, terwijl ik lees. Ik herken die zoektocht, jezelf en Ziel kwijt zijn, dat gemis, je innerlijke vlam die gedoofd wordt, en het zoeken naar hetgeen die Vonk weer doet leven. Ook ik ben mijn hele leven al bezig met mijn Vuur aan te houden, aan te wakkeren en aan te steken als het gedoofd is. Wat omschrijft Immia mooi wat ik voel van binnen.

Het tweede deel gaat over de praktische kanten van het vuur hoeden. Want elk vuur reageert anders, brandt anders, weersomstandigheden zijn anders, houtsoort is anders. Zij gaat bij het bouwen en hoeden van een vuur echt een verbinding aan ermee, ze communiceert ermee, ze voelt het aan. Ze heeft contact met vuurspirits, voorouders, de deva’s van de plek waar ze bezig is.

Ik lees de verhalen over het Vuur en de Stenen bij het opbouwen van een zweethutritueel, hoe ze zich met Ziel en zaligheid wijdt aan deze religieuze en serieuze taken, en zorgt dat de ceremonie veilig gaat voor omgeving en deelnemers.

Hierbij schopt ze mij 15 jaar terug in het verleden. Mijn eerste kennismaking met rituelen waren dus zweethutrituelen, de aanwezigheid van de Grote Moeder en de Grote Vader. Ik herken de impact die deze ceremonie op je kan hebben, de warmte kan ik nog voelen, en wat het doet met Ziel en Vuur in je.

Zo leuk om haar kant als vuurvrouw te lezen, wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken, en wat het ook met haar doet. Want dat is een andere kant dan die van de deelnemer.
Nou zal ikzelf nooit een vuurvrouw worden die dit soort vuren bouwt voor steenceremonies of vuurpaden, maar ze geeft toch een hoop praktische tips over het bouwen en hoeden van vuur. En ik maak graag vuur, en gebruik het ook met andere rituelen. Met alle tips en haar manier van verbinden kan ik wel wat, dat is mooi. Vuur is belangrijk, het vuur buiten ons, en ons innerlijk Vuur; daar waar het verlangen ligt. Het is een prachtig handboek voor hoeders, maar ook voor iedereen die van Vuur houdt of het binnen in zich weer wil laten branden.  

Recensie: Ellen Meuwsen


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda