blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Zo veel herkenning! - recensie

Onlangs kreeg ik dit boek aangeboden om te lezen en te recenseren. In eerste instantie vroeg ik me af wat ik moest met een dergelijk boek. De mythologische verhalen rond elk van de 66 dieren die in het boek besproken worden spraken mij wel meteen aan. Maar stilaan raakte ik steeds meer geboeid door wat Krachtdieren mij verder nog te bieden had.

Elk hoofdstuk dat één dier behandeld is onderverdeeld in meerdere onderdelen: informatie over het fysieke dier en zijn habitat, mythen waarin het dier voorkomt, de sterrenformaties waarin het dier te herkennen is, veel mooie illustraties – en dan het belangrijkste: hoe het dier waar jij voeling mee hebt, zowel positief als negatief, jouw krachtdier kan zijn en waarvan je iets kan leren over jezelf en over jouw schaduwkanten.

Toen ik op gevoel het dier uitkoos waar ik veel sympathie voor voel en ook het dier dat mij intuïtief antipathiek voorkwam en ik bijhorende tekst ging lezen viel mijn mond open van verbazing: zo veel herkenning. Ook de adviezen en valkuilen die de hoofdstukken afsluiten zetten mij behoorlijk aan het denken.
Om er zeker van te zijn dat dit niet allemaal toevallig was heb ik ook een paar mensen uit mijn omgeving hun dieren laten kiezen, met dezelfde verbazing en herkenning als resultaat.

Toen ik bovendien ook nog – op het moment dat ik over een levensvraag zat te tobben - er een paar uur later een derde dier [fysiek] op nogal onverwachte wijze op mijn pad kwam en ik de betekenis van dát dier ging lezen - omdat ik meende dat dit geen toeval kon zijn - had ik meteen ook de raadgeving die ik juist op dat moment nodig had om vooruit te kunnen.

Mijn besluit: Krachtdieren is een boek waar ik écht iets mee kan. Zowel omwille van de vele wetenswaardigheden op fysiek, mythologisch en astronomisch niveau als omwille van de psychologische diepgang. Ik zal het vast nog dikwijls raadplegen. 

Recensie: Francine Herrebaut


https://www.hebban.nl/recensies/francine-herrebaut-over-krachtdieren

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/11/2019 Zet je aan het denken... - recensie
09/11/2019 De volle maan van 12 november 2019
07/11/2019 7 - 19 november 2019: Witte Spiegel levenspad
28/10/2019 Mannen zijn geen vrouwen - recensie
 

Agenda