blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Zin en onzin van de duurzame top 100

Hij is weer uit, de duurzame top 100. De laatste dagen gonsde het in duurzaamheidsland: sta jij er in? Wie denk je dat op 1 staat? Nu weten we het.
Zijn we verrast? Nou nee, niet echt. Ik niet in ieder geval. Even los van het feit dat alle mensen die in de duurzame top 100 staan, goed bezig zijn, en dat het zonneklaar is dat Marjan Minnesma terecht weer op nummer 1 staat, vraag ik mij toch in gemoede af hoe zo’n lijst wordt samengesteld. En ook: wat is de zin van een top 100? Wat wil je ermee bereiken? Voor wie doe je het?

Ik citeer:
“Op de lijst komen personen die in het jaar voorafgaand aan publicatie van de nieuwe lijst zijn opgevallen op het gebied van duurzaamheid. Het gaat om mensen die daadwerkelijk iets hebben bereikt of iets in beweging hebben gezet.” “Uitgangspunt voor de Duurzame 100 is een groslijst met ongeveer 400 namen van mensen die in Nederland actief zijn op het gebied van duurzaamheid.”

400? 400? Er zijn duizenden mensen actief op het gebied van duurzaamheid. Duizenden! Wie bepaalt wie in die groslijst komt?

Ik lees verder:
Deze groslijst wordt samengesteld door experts die Trouw heeft geselecteerd. “Bij de samenstelling van de expertgroep wordt gekeken of de meeste deelgebieden in de duurzaamheidsector zijn vertegenwoordigd (energie, klimaat, wetenschap, natuur, beleid).”

Juist ja. De experts vormen dus de vernauwing in de zandloper. Hun ogen bepalen waarnaar gekeken wordt. Je ziet niet waar je geen oog voor hebt. Een waarheid als een koe. Mij bekruipt alleen maar een unheimisch gevoel als ik de lijst bekijk. Ruim de helft van de namen zijn voor mij niet die inspirerende, zich onderscheidende mensen die het verschil (gaan) maken. Eigenlijk staat er heel veel gewoon op een goede manier business doen bij. Ik mis het nieuwe geluid. Ik mis een glimp van al die initiatieven die om ons heen ook plaatsvinden en die echt wat in gang zetten. In die zin absoluut terecht dat Mette en Pauline op de lijst staan. En de vegetarische slager. En gelukkig staan er ook veel van die mensen wel in de top 100. Maar toch…

Ik mis de naam van Simone Veldema van GreenBiz Startup die vorig jaar in 48 uur tijd meer dan 600 vrouwen bij elkaar wist te brengen op een duurzame vrouwenlijst. Allemaal vrouwen die actief zijn in het werkveld van duurzaamheid. Vrouwen die elkaar eerst alleen maar via twitter kenden, maar elkaar vervolgens spontaan gingen ontmoeten en nog steeds contact onderhouden met elkaar. Elkaar stimuleren en verder helpen in het veld van duurzaam ondernemen. Ik mis de naam van Carolien Kernkamp, de bedenker en initiatiefneemster van het Green City project, hard bezig voor Millenium Promises. Ik mis de naam van Caroline van Leenders van AgentschapNl, de enige (naar mijn bescheiden mening) die in Nederland de taal van zowel ambtenaren als ondernemers spreekt en hen weet te verbinden, initiatiefneemster van de Community of Practice voor Biodiversiteit. Ik mis bovenal onze inspirerende jongerenvertegenwoordigers: Ralien Bekkers, Liset Meddens en Lynn Zebeda. En kennen die experts van de Trouw duurzame top 100 wel namen als Nicolette van Loonen? Marleen Janssen Groesbeek? Femke Groothuis? Else Boutkan? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Waarom staan er zo weinig vrouwen op die lijst terwijl het gros van de mensen die met duurzaamheid bezig zijn, vrouwen zijn?

Brengt mij terug bij de vraag van het waarom. Wat is de zin van een duurzame top 100? Voor wie doe je dat? Ik weet het niet. Jullie?

Blog van 'kennismakelaar Betty de Keizer, een van de 13 vrouwen die een bijdrage hebben geleverd aan 'Aardevrouwen spreken


http://bettydekeizer.wordpress.com/2012/10/10/zin-en-onzin-van-een-duurzame-top-100

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

07/08/2020 7 - 19 augustus 2020: het Blauwe Aap levenspad
04/08/2020 Nederlandse rechten voor Divine Dog Wisdom Cards™ en Cosmic Cat Wisdom Cards™
03/08/2020 De volle maan van 3 augustus 2020
25/07/2020 25 juli - 6 augustus 2020: het Witte Spiegel levenspad
 

Agenda