blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Vers van de pers!

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Zet je aan het denken... - recensie

Het is niet verwonderlijk als de titel en/of de auteur van dit boek een belletje doet rinkelen. ‘Kluiven uit de hemel’ is dan ook de Nederlandse vertaling van het boek ‘Bones would rain from the sky’ uit 2002 waarmee Suzanne Clothier wereldfaam verwierf.
De Amerikaanse Clothier is een internationaal gerespecteerde hondentrainer die sinds 1977 professioneel met dieren werkt. Ze schreef vele boeken en artikelen en ontwikkelde onder meer de Relationship Centered Training.
Adrie Beyen van A3 boeken nam de vertaling van het immens populaire ‘Bones would rain from the sky’ op zich. Geen makkelijke klus, maar het resultaat mag er absoluut zijn.

Toegegeven, bij het lezen van de beschrijving en de eerste pagina’s bekroop mij een licht ongemakkelijk gevoel. Op de achterkant van het boek staat bijvoorbeeld: “Ze heeft het over haar engelen, gidsen, beschermers, jokers, schaduwen en spiegels, omdat dit de rollen zijn die de verschillende dieren voor haar hebben vervuld in de loop der tijd. Ze is ervan overtuigd dat in elke relatie tussen mens en dier twee zielen samenkomen en er over en weer lessen zijn te geven en te leren.” En aan het begin van het boek schrijft Clothier: “Ik weet zeker dat ik honden heb zien bidden tot welke god honden ook maar mogen bidden. Hun gebeden zijn stil, maar komen zeker uit het hart net zoals de onze.”
Nu kunnen de meer spirituele teksten en inzichten zeker waardevol zijn maar gezien de reputatie van het boek en van Clothier zelf had ik gehoopt op iets meer stevigheid. Gelukkig kan deze eerste indruk snel worden bijgesteld; hoewel Clothier een spirituele - en soms uitgesproken antropomorfe – benadering niet schuwt, geeft ze daarnaast blijk van een zeer realistische kijk op het gedrag van hond én mens. Aan de hand van verschillende beschrijvingen van bijzondere ontmoetingen in haar leven neemt ze de lezer mee in haar gedachtewereld. Hierbij vallen met name haar intelligentie, eerlijkheid en empathisch vermogen op. De verhalen over de fouten die zij zelf heeft gemaakt en de dingen die zij daarvan geleerd heeft, roepen sympathie en herkenning op. De lezer zal zich aan haar kunnen spiegelen en dat is vermoedelijk precies de bedoeling. Met dit boek wil Clothier immers bereiken dat mensen bij zichzelf te rade gaan en dat zij durven te reflecteren op hun eigen gedrag jegens het dier. In haar eigen woorden: “Zoals bij elke relatie is ook inzicht in jezelf en wat jij inbrengt noodzakelijk.”

In twintig hoofdstukken legt ze uit hoe we de wereld meer vanuit het perspectief van de hond kunnen bezien en op welke manieren ons gedrag invloed heeft op het zijne. Clothier benadrukt hierbij hoe belangrijk tijd, aandacht, respect, energie en geduld zijn binnen de communicatie en omgang met onze honden.
‘Kluiven uit de hemel’ is een boek dat je aan het denken zet zonder dat het te zwaar wordt. De deskundigheid van Clothier, haar prettige schrijfstijl, de scherpe analyses en ontroerende anekdotes zorgen voor een aangename leeservaring. Ook al is het een wat ouder boek, toch zijn de besproken onderwerpen nog heel actueel. Denk hierbij aan de discussie rond termen als ‘leiderschap’, ‘dominantie’ en ‘alfa’ en de vraag of agressie vooral bij bepaalde rassen voorkomt.
En nee, hierbij niet de droge opsomming van feitelijkheden die we zo langzamerhand wel kennen; Clothier beschrijft het allemaal nét even op een andere manier, eentje die veel beter beklijft.

Recensie: Charlotte Post, ‘Onze hond’, oktober 2019

 


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

02/06/2021 2 - 14 juni 2021: het Witte Hond levenspad
31/05/2021 Spot on! - recensie
21/05/2021 Veelzijdig en uitgebreid - recensie
20/05/2021 De volle maan en maansverduistering van 26 mei 2021
 

Agenda