blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Zeker niet het zoveelste boek over de tarot - recensie

Er zijn echt honderden boeken over de tarot te koop. Wat maakt dit boek van Petra Stam dan toch anders dan de andere boeken die ik tot nu toe heb gelezen en in mijn kast staan? Wat heeft dit boek dat andere boeken niet hebben? Nou allereerst is het gewoon in duidelijke taal geschreven, het vierkante formaat is prettig, het boek ziet er prachtig uit, voorzien van mooie foto’s, tekeningen en een goede indeling.

Maar dat laatste kan ook niet anders, de tarot is een vast gegeven van een kaartenreeks, beginnend bij de 0-de Dwaas, en eindigend bij XXI-de Wereld.  Het boek beperkt zich in dit geval alleen tot de Grote Arcana, maar geeft meer informatie over de kaarten apart dan ik tot nu toe in andere boeken ben tegengekomen. Naast de duiding van iedere kaart legt Petra ook de symboliek uit, vertelt ze over de mythologie van de kaart en staat er naast iedere afbeelding een uitgebreide omschrijving van wat je allemaal ziet op de kaarten. Ze gebruikt hiervoor de Rider Waite kaarten, ze ontleedt de kaarten dus eigenlijk qua afbeeldingen. Ze leert je kijken naar al die kleine details op de kaarten die er niet voor niets zijn en die iets zeggen over de symboliek en de duiding van de kaart.
Daarnaast beschrijft ze dus uitgebreid die symboliek: wat betekent dat symbool, die kleur, dat voorwerp, de handeling. Dan volgt de mythologie, want de meeste afbeeldingen hebben een achtergrond in de geschiedenis, ze worden ook niet voor niets gebruikt, er zit een verhaal achter. Dat laat Petra zien door allerlei mooie foto’s, Griekse en Egyptische beelden en afbeeldingen komen voorbij in dit boek, verwijzingen naar andere tijden, andere culturen. Als laatste komt de duiding van de kaart, maar niet op een manier dat het vastgelegd wordt dat het zo is. Petra geeft inzichten, ze legt geen betekenissen vast of timmert het dusdanig dicht dat er geen ruimte voor andere uitleg zou zijn. Nee, ze laat ruimte voor eigen interpretatie, door juist de lezer zo veel mogelijk op de symboliek van de kaarten te wijzen en de achtergrond daarvan te vertellen.
Als laatste heeft ze nog zoiets als een nabeschouwing van de desbetreffende kaart in een apart vakje geplaatst, in de vorm van Voorspelling, Advies en Valkuil. Praktische dingen om de kaart te beleven en ermee aan de slag te gaan, heel bruikbaar ook.
Verder staat er uiteraard ook een stukje historie over de tarot, waar komen de kaarten vandaan, en informatie over Smith en Waite, de makers van het gebruikte tarotdeck.
Al met al maakt de manier waarop ze iedere kaart aanpakt, omschrijft en beschrijft, dit boek anders dan andere tarotboeken. Het is uitgebreider qua symboliek en mythologie, en laat ruimte over voor je eigen intuïtie en gezonde verstand door je wetenswaardigheden aan te reiken in plaats van door de strot te duwen als zijnde ‘zo is het’. Dus wat mij betreft een aanvulling op de al bestaande tarotboeken en zeker niet het zoveelste boek over dit prachtige onderwerp.

recensie: Ellen Meuwsen

 


http://www.serotia.nl/boekenkast

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/09/2021 27 september - 9 oktober 2021: het Blauwe Hand levenspad
17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
 

Agenda