blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Zeer toegankelijk - recensie

Op zeer toegankelijke en nuchtere wijze neemt de auteur de lezer mee, op weg naar de absolute werkelijkheid, die niet te hoog is en niet te diep, niet ver, maar rakelings nabij. De absolute werkelijkheid wordt gezocht en gevonden door verschillende religieuze tradities te raadplegen, waarbij niet de verschillen tussen de tradities worden benadrukt maar juist de overeenkomsten. Uit het boek spreekt echter niet alleen kennis vanuit de religieuze tradities maar tevens kennis van een ontwikkelingsweg die de auteur zelf is gegaan. Deze combinatie leidt ertoe dat het boek uitnodigt en inspireert om zelf de weg te gaan, op zoek naar absolute werkelijkheid.

Het boek gaat uit van enkele hoofdgedachten. De werkelijkheid zoals die wordt waargenomen is verbonden aan het verhaal wat ieder mens maakt van zichzelf en zijn omgeving. Maar de absolute werkelijkheid ontstijgt dit verhaal. Door bewust te worden van de betrekkelijkheid van het eigen verhaal wordt een eerste stap gezet op de weg naar absolute werkelijkheid. Zo maakt een mens ook een verhaal over God. Het is belangrijk te beseffen dat deze verhalen niet gelijk zijn aan God maar dat zij verwijzen naar het wezen van God. God is alles in allen, zo wordt gezegd. God is oorsprong van al wat is. De oorsprong doordringt de totale werkelijkheid. Wanneer de mens bewust wordt van het feit dat God alles in allen is, ontdekt de mens dat ook hij of zij zelf in oorsprong gelijk is aan God of zelfs God is. Dit te realiseren is volgens de auteur het doel van alle religieuze inspanning: Om dit werkelijk te realiseren en de weg terug te gaan naar de oorsprong, de absolute werkelijkheid of het Zelf, is het nodig om vele sluiers van onwetendheid af te leggen. Dit vergt een lange weg van zelfontwikkeling en zelfkennis, waarbij aandachtigheid en meditatie belangrijke hulpmiddelen zijn. Daarnaast is begeleiding door een gids, die de weg  tot realisatie van absolute werkelijkheid inmiddels een eind heeft afgelegd, van groot belang.

Jaap Dijkstra heeft een schijnbaar moeilijk onderwerp door middel van vele sprekende voorbeelden en heldere taal zeer toegankelijk gemaakt zonder ook maar een zweem van zweverigheid.

Recensie: dr. Jolanda Tuma


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

21/05/2020 21 mei - 2 juni 2020: het Rode Hemelwandelaarpad
18/05/2020 De nieuwe maan van 22 mei 2020
14/05/2020 Ontwikkel je intuïtie - Aanwinst voor je zelfontwikkeling - recensie
12/05/2020 Isis mysteriekaarten: veel inzicht en helderheid - recensie
 

Agenda