blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Zeer praktisch en toegankelijk - recensie

Ineke Bergman is astrologe en priesteres van de godinnen Anna en Brigida. In 'Godinnen van eigen bodem" beschrijft ze dat het in de prehistorie normaal was om de Godin te vereren. En elk volk heeft zijn eigen godinnen, afhankelijk van de streek waar ze woonden en gebruiken die ze hadden. Maar met de komst van de mannelijke God werden de Godinnen naar het gebied van het onbewuste verbannen en daarmee tegelijkertijd de waarden die als typisch vrouwelijk worden gezien, zoals het zien van eenheid en samenhang, evenwicht in geven en nemen, zorg voor alles en allen. Het patriarchaat deed zijn intrede en het matriarchaat werd naar de achtergrond verdrongen. De auteur wil met dit boek opnieuw de aandacht vestigen op het spirituele erfgoed van de Lage Landen.

Ze begint met een algemeen gedeelte over de historische ontwikkeling en beschrijft verschillende archetypen, algemeen menselijke ervaringen of manieren van reageren die van belang waren om te overleven. Ze zijn opgeslagen in het collectief onbewuste. En om ons hiervan weer bewust te worden is het van belang daarmee opnieuw in contact te komen. Daarvoor doet ze een aantal handreikingen die makkelijk en praktisch toepasbaar zijn, zodat ook het vrouwelijke in ieder mens weer in evenwicht komt met het mannelijke deel. Beide kwaliteiten hebben we nodig. Alleen dan zijn we heel.

Bergman neemt als uitgangspunt het jaarwiel. De spaken van dit wiel worden gevormd door de acht grote jaarfeesten, die ze allemaal beschrijft, zowel vanuit de heidense opvatting als de christelijke. Tevens worden de acht windrichtingen en de bijbehorende elementen, godinnen, seizoenen, chakra’s en symbolen hieraan gekoppeld. Ook vertelt ze hoe je een altaar kunt inrichten en wat je daarvoor kunt gebruiken.

Dan volgen de beschrijvingen van de acht Godinnen die voor onze streken van belang zijn, o.a. Holle, Flora, De Witte Wieven, Nehallennia. Per Godin vertelt ze een mythe of legende, hoe je in contact kunt komen met deze Godin, er staat een meditatie bij en ook wat er allemaal bij de betreffende Godin hoort, zoals symbolen, kleuren, totemdieren, windrichting, flora en fauna. Het is een zeer uitgebreide beschrijving waarin voor iedereen wel iets staat wat herkenbaar is.

Dit boek is zeer praktisch en toegankelijk en zeker voor diegenen die op zoek zijn naar de vrouwelijke kwaliteiten van zichzelf. Er staan verschillende oefeningen in die het makkelijker maken om dit aan te gaan. Heel bijzonder is om te leren de alfaknop aan te zetten, waardoor je meteen in een trance geraakt en makkelijk in contact komt met het persoonlijk en collectief onbewuste, waar al die archetypen liggen opgeslagen.

Er staan veel wetenswaardigheden in het boek en prachtige suggesties voor eventuele rituelen. Het geheel is schitterend verzorgd. Ook de illustraties van Pol Wijnberg zijn een warm bad. In het eerste gedeelte van het boek staan kleinere tekeningen, maar bij het deel over de Godinnen staat telkens een paginagrote afbeelding in sprekende kleuren en vol symboliek.

Het boek is van een goede kwaliteit. Door met de oefeningen in dit boek aan de gang te gaan kun je je verbondenheid met de natuur vergroten, oude onbewuste en verborgen wijsheden aanboren en die versterken door een altaar te bouwen en de bijbehorende rituelen uit te voeren. En zo ben je in staat de Godin in jezelf te ontdekken en tot leven te brengen.

★★★★★

Recensie: Hannie van Grol


https://indeboekenkast.wordpress.com

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda