blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Zeer inspirerend en prikkeling voor alle zintuigen - recensie

'Diepe betrokkenheid', 'verbinding' en 'enthousiasme' zijn de eerste woorden die opkomen als ik het boek lees naast 'openheid', 'blijdschap en verwondering' – 'oprecht en eerlijk geschreven'.
Middels de methode flow learning maakt Joseph Cornell anderen deelgenoot van zijn wijsheid en zijn kennis en brengt ieder die er voor openstaat in een diepgaande ervaring met de natuur.

Reeds bij het doorbladeren van het boek spreekt uit de vele prachtig gekozen foto’s verwondering, aandacht, concentratie, plezier, nieuwsgierigheid en intens contact met de natuur. En door het contact met de natuur zichtbaar ook het contact met het eigen wezen.
Door het enthousiasme van de auteur en het delen van zijn persoonlijke ervaringen is het een zeer toegankelijk boek dat mij direct meeneemt – vlot geschreven en prettig vertaald.
De lay-out is aangenaam, overzichtelijk en speels mede door het lettertype en de post-its overal in het boek. De uitleg vooraf over hoe er gewerkt kan worden met de 4 fasen van flow-learning en met de ‘geeltjes’(post-its) is prettig en verhelderend.
Het wekt direct mijn enthousiasme om ermee aan de slag te gaan – een prachtig en praktisch ‘doe-boek’ – over leren van en met de natuur door ervaren en het openen van alle zintuigen middels allerlei boeiende, leuke en fijne spelopdrachten en ervaringsgerichte structuren.

Er staat helder, toegankelijk en uitgebreid beschreven hoe iemand in een bepaalde ervaring kan worden gebracht. Voortdurend wordt hierbij een beroep gedaan op de inventiviteit en creativiteit van de kinderen c.q. deelnemers. De zintuigen worden bewust ingezet en aangesproken om de natuur waar te nemen en te ervaren. De 4 fases van flow-learning ervaar ik hierbij als zeer ondersteunend.

De auteur gaat uit van het respect voor kinderen en brengt hen op die manier respect voor de natuur, hun leefomgeving én zichzelf bij – vooral door als volwassene zelf open, eerlijk en ontvankelijk te zijn. Als lezer word ik hierin geraakt en uitgenodigd.

De inspirerende spelvormen kunnen naar hartenlust worden aangepast en uitgebreid naar eigen inzicht. En zijn bovendien uitermate geschikt voor teambuilding en familiefeestjes c.q. -bijeenkomsten – om er een ludiek en educatief karakter aan te geven.

Kortom – een zeer inspirerend boek over natuurbeleving voor ouders, leerkrachten, begeleiders, kinderen, jongeren, volwassenen en natuurliefhebbers.

Van harte aanbevolen – een echte aanrader en prikkeling voor alle zintuigen!!!

Wat had ik als kind graag op deze manier de natuur willen kunnen ontdekken en ervaren. Een heerlijk, eerlijk boek waar ik reeds lang op heb gewacht en uitgezien – vernieuwend. Door het boek kom ik weer in contact met mijn kindertijd – herinneringen aan mijn opa die mij van alles liet zien én benoemen in de natuur – en mijn latere wens om biologie te gaan studeren – wat ik uiteindelijk niet heb gedaan.

Recensie: Irmgard Cottaar


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
28/06/2021 28 juni - 10 juli 2021: het Gele Krijger levenspad
 

Agenda