blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Zeer informatief - recensie

Astroloog en coach Jan de Graaf geeft in dit boek aan welke mythen bij de sterrenbeelden horen en plaatst deze dan weer in het grotere geheel van een mensenleven, waardoor ze voor de lezer een bijzondere betekenis krijgen.
Dat zijn het niet meer zomaar verhalen, maar ware spiegels voor de ziel.

Toen ik het verzoek van de uitgever kreeg dit boek te lezen om er een recensie over te schrijven was het me uit de samenvatting die meegestuurd werd al duidelijk geworden dat dit geen boek zou zijn om even tussendoor te gaan lezen. Ik wilde graag de tijd er voor kunnen nemen en deed dat ook.

Het boek heeft als leidraad de tocht van de held Odysseus, de man van duizend listen, die twintig jaar op zoek was om thuis te komen waar Penelope op hem wachtte. We volgen hem op zijn reis langs de hoeken van de wereld, door de huizen van de horoscoop. Hij moest als boetedoening twaalf werken verrichten, een voor elk sterrenbeeld. Dat staat model voor onze eigen tocht door het leven.

De scheiding en de hereniging van Odysseus en Penelope vormen de rode draad van dit boek.

Door middel van mythologie stelt dit boek je in staat de astrologie beter te begrijpen. Het is een aanrader voor iedereen die interesse heeft in  astronomie of mythologie, maar de nadruk ligt hier vooral op astrologie.

'Astrologie is poëtisch, omdat daarin die andere, grotere werkelijkheid van de ziel vanzelfsprekend is.' 

Dit vind ik een mooie en goede constatering.

We zijn op zoek naar onszelf en waarom we zijn zoals we zijn. 

In 'Mythen van de dierenriem' lees je inspirerende verhalen over de sterren, de Zon en de Maan. Maar ook over planeetgoden zoals Mars, de god van oorlog en ruzie en over Venus, de godin van de liefde. Elk sterrenbeeld brengt je een stukje dichter bij jezelf door de verhalen die je te lezen krijgt.

De illustraties zijn juweeltjes en de tabellen zijn overzichtelijk en zeer behulpzaam.

Het boek is bijzonder informatief en naar mijn mening daarom niet geschikt om even tussendoor te lezen. Neem er vooral de tijd voor. Dat is tijd die goed besteedt wordt, neem dat van me aan. 

Je zult ook vaak een moment van herkenning krijgen tijdens het lezen, zowel bij jezelf als bij je naasten.

Dit boek is verdeeld in twee delen.

In het eerste deel lees je over de kosmische orde, het ritme van de seizoenen en de kringloop van het leven. 

In het laatste hoofdstuk wordt vooral aandacht besteed aan de elementaire krachten van vuur, waarde, lucht en water. We zien deze elementen overal in onze omgeving, ook bij onszelf en mensen in onze omgeving, maar soms zijn we ons daar niet van bewust. Leer jezelf (her)kennen, maar ook de leden van je gezin.

Tweelingen en andere beweeglijke tekens hebben beweeglijke mentale energie.Over het algemeen zijn ze snel van begrip en hun opnamevermogen is groot. Niet iedereen kan zo snel meekomen, waardoor soms gedacht wordt dat ze wispelturig zijn.
Een goede tip van de auteur voor Tweelingen: 'Door in de communicatie met anderen je gedachtesprongen, interessante zijpaden en invallen duidelijk te maken laat je zien hoe levendig je geest werkt en ben je gemakkelijker te volgen.'

Het tweede deel bestaat zowel uit verhalen als de kosmische connectie met het jaargetijde en komt de betekenis van de zonneboom in ons leven aan bod.

In de twaalf hoofdstukken met als titel de naam van een sterrenbeeld, lees je verhalen waar je wel eens over gehoord hebt maar toch weer vergeten bent. Ik heb werkelijk genoten!

Als afsluiting lees je over Ouroboros – einde en begin.
De naam Ouroboros komt uit het Grieks ουροβóρος en betekent staart-eter. Het is een symbool uit de alchemie, en een van de oudste mythische symbolen ter wereld. Het komt voor in de Azteekse mythologie, de Chinese mythologie en in vele andere. Het is een afbeelding van een slang of een draak die in zijn eigen staart bijt (deze opeet) en op die manier een eeuwige cirkel vormt.
Iedereen kent deze afbeelding. Het is mooi en bovendien een geruststelling dat dit symbool als zo lang bestaat.
'Het leven is een cirkel.' en ... 'hij die met zijn hoofd in de wolken loopt en toch zijn voeten op de grond heeft, is een waarlijk groot mens.'

recensie: Mieke Schepens


https://graaggelezen.blogspot.nl/2017/08/ik-las-mythen-van-de-dierenriem.html?spref=tw

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda