blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Wonderlijke mengeling van theorie en harde praktijk - recensie

Met het boek 'De absolute werkelijkheid' probeert Jaap Dijkstra antwoord te geven op behoorlijk zware vragen en dilemma’s die je in een mensenleven kunt tegenkomen. Want bij iedere tegenslag raakt een mens vaak wat dieper in de put, tot het moment komt dat hij zichzelf de echte zware vragen gaat stellen.

Hoe komt het dat de een succesvol is en de ander nooit hogerop komt? Dat de een doodziek wordt en de ander al rokend en drinkend ver in de tachtig wordt en nog nooit een dokter heeft gezien? Dat sommigen huppelend door het leven gaan, terwijl anderen voortdurend worden gehinderd door ontwrichtende levensangst?

Veel mensen proberen de antwoorden op deze vragen te zoeken, in geloof of in wetenschappelijke feiten. Sinds de filosofische verlichting moet deze kennis bewezen kunnen worden, anders is zij geen waarheid. Toch hebben velen de ervaring dat er diep in de mens ook kennis aanwezig is. Deze is niet verifieerbaar, maar maakt wel degelijk deel uit van de werkelijkheid. Soms komen ideeën, inzichten en beslissingen die cruciaal zijn, zomaar en plotseling tevoorschijn – alsof ze uit een andere werkelijkheid opkomen. Een werkelijkheid die de materiele werkelijkheid doordringt.

Je kunt je leven leiden zonder een vermoeden te hebben van het bestaan ervan, maar zij kan zich ook aandienen in de gedaante van een topervaring, ook wel religieuze ervaring genoemd. Of in de vorm van een bijna-doodervaring. Zij die dit hebben meegemaakt, ervaren dit als de absolute werkelijkheid. In dit boek neemt de wiskundige theoloog Jaap Dijkstra de vierdimensionale werkelijkheid als uitgangspunt voor zijn zoektocht naar de absolute werkelijkheid. Dit doet hij op een zo logisch mogelijke wijze en in het licht van eeuwenoude religieuze tradities.

Daardoor is het boek een wonderlijke mengeling geworden van theologie en harde praktijk. Veel citaten, verwijzingen en voorbeelden worden met elkaar afgemeten, om zo een poging te doen een heldere conclusie te formulieren. Echter: Jaap stelt daarbij ook vele vragen, zodat er ook met regelmaat geen echte conclusie wordt getrokken. Jammer genoeg gaat hierdoor de kracht van het boek wat achteruit: de vergelijkingen met de alom bekende religies en het fenomeen ‘werkelijkheid’ zijn namelijk bijzonder goed doordacht en onderbouwd. De schrijfstijl wisselt soms wel wat, van objectief theoretisch naar juist heel praktisch en uit het leven, aangevuld met citaten en samenvattingen.

Recensie: leukesuggesties.nl


http://leukesuggesties.nl/recensie-de-absolute-werkelijkheid-jaap-dijkstra

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

21/05/2020 21 mei - 2 juni 2020: het Rode Hemelwandelaarpad
18/05/2020 De nieuwe maan van 22 mei 2020
14/05/2020 Ontwikkel je intuïtie - Aanwinst voor je zelfontwikkeling - recensie
12/05/2020 Isis mysteriekaarten: veel inzicht en helderheid - recensie
 

Agenda