blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Welke stenen draagt de Keizerin in haar kroon?

De Keizerin zwaait op een tarotkaart van willekeurig welk tarotspel de scepter. Dat wil zeggen dat ze de baas is en dat ze heerst. Met de scepter die ze in haar rechterhand houdt, draagt zij als vorst gezag uit. Door deze scepter te tonen, toont ze haar macht.

 

Als het zo achter elkaar staat klinkt het allemaal nogal negatief: gezag, macht, de baas zijn. Mensen hebben over het algemeen negatieve associaties met deze woorden. Maar in dit geval is de scepter die zij vasthoudt een ankh. En ankh staat symbool voor leven, het eeuwige leven, het overleven van de lichamelijke dood.  De Keizerin staat dan ook niet in de eerste plaats voor heersen of regeren, maar voor vruchtbaarheid.

Ja, De Keizerin regeert wel, maar over het leven. Ze is ten slotte zwanger en ze weet nog niet hoe haar kind er zal uitzien. Dus zij kan genieten, zonder dat ze weet waar het naar toe gaat. Zo leert ze ons in het hier en nu te leven.  Geniet van het moment en van het nu. Ze geeft een vruchtbare periode aan. Dit betekent dat als je deze kaart trekt je ervan uit mag gaan dat het allemaal mee werkt als je bepaalde acties onderneemt.

Zaken zullen een vervolg krijgen en het lijkt allemaal erg mee te zitten. Kortom, er is sprake van groei en ontwikkeling en De Keizerin heeft allerlei vruchtbare ideeën. Gezien de vredesduif op de kaart gaat het er bovendien vredig aan toe. Er is harmonie en alles is in balans. Met de keizerin in je kaarten lijken er verbeteringen aan te komen.


Zoals bij een keizerin te verwachten is, draagt zij een kroon. Welke edelstenen zou zij nu dragen als ondersteuning van haar rol? Welke stenen in haar kroon symboliseren haar kracht, balans en creativiteit? Gezien haar vruchtbaarheid is de maansteen logisch. Ik zou zelf haar kroon graag vol aventurijnen zien en dan alle kleuren door elkaar. De aventurijn, de steen die staat voor groei en ontwikkeling. Met zijn flonkeringen geeft de aventurijn De Keizerin de glamour die bij haar past. Bovendien, alle aventurijn stenen (o.a. rood, geel, wit, blauw en groen) zijn met z’n allen ook zo prettig veelzijdig en in balans. Net als De Keizerin zelf. De steen heeft leiderschapskwaliteiten, is geestelijk sterk en heeft het vermogen zich creatief te ontwikkelen. Wat wil een mens nog meer zou je zeggen?

Bij de keizerin kaart stroomt alles lekker door en daar sluit de aventurijn zich helemaal bij aan. Bij alles dat verstart,  niet beweegt of waar zaken zich ophopen is de aventurijn je bondgenoot. Dat geldt ook op het lichamelijke vlak zoals bij huidproblemen, aderverkalking en stofwisselingsproblemen.  De steen zorgt voor doorstroming, op alle vlakken, waardoor ophopingen en oneffenheden geen kans krijgen.

Kortom, het zit de aventurijn mee. Het staat niet stil en alles is op een prettige en rustige wijze in ontwikkeling . Het is duidelijk dat dit een steen is die het geluk min of meer aan zijn kont heeft hangen. Maar ik realiseer mij dat dit geen taal is voor een keizerin…

 

Dit artikel van Anneke Agterberg is eerder gepubliceerd in Kaartkunde
Foto aventurijn: Anneke Agterberg


http://www.kaartkunde.nl

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

12/02/2020 Het lied van de bij - recensie
07/02/2020 6 - 18 februari 2020: het Rode Maan levenspad
07/02/2020 De volle maan van 9 februari 2020
03/02/2020 Wetenschappelijk onderzoek naar 'heidense' energievelden
 

Agenda