blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Wat zeggen de edele stenen over februari?

Voor de maand februari trok Anneke Agterberg vier kaarten uit haar kaartspel ‘De essentie van edele stenen’. Welke kleur valt jou het meest op? Welke springt er voor je uit als je alleen naar de kleur kijkt? Een of meer van de genoemde thema’s bij deze kleur vraagt jouw aandacht deze maand. Je bent daarmee bezig of daarop gefocust.

Vel geen waardeoordeel over de woorden die ik bij de kleuren heb gezet. Als je kiest voor de kleur ‘succesvol zijn’ betekent dit niet dat je deze maand succesvol wordt. Het betekent dat je daarmee bezig bent. Dat het in je hoofd speelt. Of dat je daar een kans toe krijgt. Of dat je dat op dit moment zo graag wilt. Het is geen toekomstvoorspelling. De kaarten geven je inzicht. Wat je ermee doet, bepaal je zelf.

- Als de goudkleur van de pyriet jouw aandacht vraagt (links op de foto), dan zijn je themawoorden voor deze maand: succesvol (willen) zijn, idealisme, wijsheid, loyaliteit, optimisme, vitaliteit, vormgeven aan wensen.
- Als het oranjerood van de carneool (onderin in het midden) het meest bij jou in het oog springt, dan zijn de volgende themawoorden voor jou belangrijk: het leven iets minder serieus nemen, dingen samen doen, netwerken, je zintuigen, levenslust, naar buiten richten, rebels, impulsief.
- Als de kleuren oranje/bruin/aubergine /wit van de agaat (bovenaan in het midden) jou het meest aanspreken, dan heeft dit te maken met ergens hard voor moeten werken, maar met een zeker isolement of soms eenzaamheid tot gevolg. Andere woorden zijn ook boetedoening, nuchterheid, afstand, met beide benen op de grond, allure, autoriteit(en), orde en regelmaat, traditie.
- Als je bent gevallen voor de kleur donkerblauw van de chalcedoon (meest rechtse kaart) dan zijn jouw themawoorden: vertrouwen, betrouwbaarheid, communicatie, stilte, ruimte, verantwoordelijkheid, deskundigheid en melancholie.

Totaalduiding
Wat ook bij jou in je leven nu de meeste aandacht vraagt - je relatie(s), je werk, je spirituele ontwikkeling, je (t)huis etc. - de kaarten geven aan dat het tijd wordt je iets minder bescheiden op te stellen deze maand (pyriet). Het is in februari tijd je aan de wereld te laten zien. Dus: je niet aanpassen, je niet kleiner maken, je niet verschuilen. Maar wel: je laten zien, van je laten horen, het podium op met de spotlights aan!
Versimpeling mag meer aandacht krijgen deze maand (agaat). Daar bedoel ik mee dat je het voor jezelf zo eenvoudig mogelijk mag maken. Niet te moeilijk denken. Zaken minder gecompliceerd maken. Rond je thema is iets makkelijker dan je denkt en liggen dingen voor de hand.
De pyriet heeft weliswaar aangegeven dat je van je moet laten horen, de agaat op deze plek zegt dat dit niet automatisch betekent dat je groots moet uitpakken. Je hoeft je niet extra te profileren. Minder is nu juist meer. De paarse kleur in de foto geeft iets koninklijks aan. Wees een autoriteit. Grootsheid zit in jezelf en dat is vooral hetgeen je mag laten zien.

De carneool kaart zegt dat we deze maand de controle mogen loslaten. (Note to self….. ) . Deze kaart ligt op de plek van verminderen. Laat maar gewoon (ja, lekker makkelijk gezegd) gebeuren wat er gebeuren moet. Soms heeft het leven iets anders met je voor dan dat je denkt. En dat kan zomaar iets beters zijn.
Dus samenvattend tot en met deze kaart: laat van je horen deze maand, maak het jezelf vooral niet te moeilijk en laat het daarna los en bemoei je vooral verder niet met het hele proces. Niet in je hoofd al van alles plannen hoe het dan verder moet. We mogen leren dat wat voorbij komt iets is zoals het bedoeld is. Als je jezelf durft over te geven aan wat er voorbij komt in je leven, komt er rust voor terug. Angst verdwijnt.

De chalcedoon kaart zegt dat het voorgaande goed is om uiteindelijk meer vertrouwen te krijgen. Dan kun je rond jouw thema kwesties makkelijker accepteren. Voor sommigen betekent het ook : minder verdrietig zijn, of iets verdrietigs een plek kunnen geven. Acceptatie dus.
De chalcedoon is eigenlijk ook een agaat en verbindt in de agaatsteen andere lagen met elkaar. Dat betekent dat als je de kaarten volgt deze maand er meer verbinding zou kunnen ontstaan. Met jezelf of met anderen. Het vult een leegte op en/of je kunt bruggen slaan.

Drie van de vier kaarten zijn een agaat (agaat, carneool, chalcedoon). Dat betekent dat eenvoud heel belangrijk is deze maand. Laat jezelf zien in februari, maar houd het eenvoudig en maak het jezelf niet te moeilijk. Wees jezelf en laat tijdig bepaalde processen los. Zo leer je te vertrouwen en te accepteren. Daarmee kun je bruggen slaan in februari.

NB Houd er rekening mee dat het om een algemene kaartduiding gaat. Het gaat om de energie in het algemeen die je voor jezelf mag vertalen.

Tekst en foto: Anneke Agterberg

 


https://www.facebook.com/deessentievanedelestenen/?fref=nf

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

23/10/2021 23 oktober - 4 november 2021: het Rode Hemelwandelaar levenspad
15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
 

Agenda