blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Waarom is accepteren zo belangrijk?

Wanneer je een situatie kunt accepteren, ontspan je, ontspant de ander, ontspant de situatie, de ziekte of het conflict en komt er ruimte voor oplossingen, ware genezing, ontspanning en positieve veranderingen.
In mijn boek 'De Jassentechniek' leg ik uit welke ballast wij bij ons dragen en hoe wij aan onze ballast komen. Voor een deel ben jij je natuurlijk al bewust van de ballast die je bij je draagt en waar je last van hebt. Mocht je dat nog onvoldoende weten, kijk en luister dan bewuster naar de mensen in je omgeving.
 

Onze omgeving en datgene wat zich daarin afspeelt vormt namelijk een directe weerspiegeling van wie wij zijn, hoe we ons voelen, hoe we in het leven staan en welke ballast we bij ons dragen.

Ik leg het je uit. Ben je boos, dan trek je boze mensen aan. Heb je een onbewust zelfbestraffingsprogramma als gevolg van een eerder doorgemaakt trauma, dan trek je bestraffing aan. Op welk vlak van je leven dan ook. Bijvoorbeeld op financieel of relationeel gebied. Onbewust vraag je eigenlijk aan de ander of deze jou wil straffen.

Besef dat jij niet alle ellende in jouw leven persoonlijk hebt gecreëerd en/of aangetrokken. Collectief, groeps- en individueel karma dragen hieraan natuurlijk in belangrijke mate bij! Belangrijk is dat datgene waar je aandacht naar toegaat in jouw omgeving en de wereld altijd iets over jouw persoonlijke situatie zegt.

Vergelijk jouw ballast met knikkers in de welbekende rugzak. De knikkers die bovenop liggen, manifesteren zich hoe dan ook als directe of indirecte weerspiegeling van jouw werkelijkheid. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

 

Directe weerspiegeling
Byron Katie beschreef het al in haar boek ‘The Works’: de mensen om ons heen weerspiegelen ons gedrag en onze onverwerkte emoties. Als jouw partner of kind niet naar jou luistert, dan wil, kan en/of mag je - onbewust - kennelijk niet naar jezelf luisteren. Is iemand in je omgeving ongeduldig, dan ben jij het - bewust of onbewust - ook. Waarderen anderen je niet, dan waardeer jij jezelf niet. Word je niet erkend, dan erken jij jezelf niet. Best confronterend, niet?!

Wanneer je een mening of oordeel hebt over een ander zegt dat alles over jou en minder over de ander.

Elk familielid, elke vriend of kennis, klant in een winkel, cliënt in een praktijk en elk persoon die je ontmoet, brengt jou iets. Sterker nog, jij hebt deze persoon aangetrokken. De clou is te leren zien wat anderen in jou spiegelen. Let maar op, zit jij in een vervelende situatie? Dan trek je zomaar mensen aan die in een vergelijkbare situatie zitten. Zit jij in een scheiding? Dan trek je mensen aan die in een vergelijkbare situatie zitten. Heeft de ander een specifieke angst, dan heb jij die wellicht ook. Ook de wijze waarop die anderen daarmee omgaan, helpt jou weer inzicht te geven in jezelf. Hoe dichter iemand bij je staat des te directer en duidelijker de weerspiegeling.

Kijk ook eens naar je eigen kinderen. Kinderen nemen namelijk ballast over van hun ouders wanneer zij daar zelf niet naar willen, kunnen en/of mogen kijken. Als jouw kinderen onrustig zijn, is de kans reëel aanwezig dat jij onrust in jezelf hebt. Op deze wijze helpen kinderen hun ouders generatie na generatie met doorgroeien. Ook dieren, en dan vooral honden en paarden, helpen ons naar onszelf te kijken. Vergelijkbaar met hoe kinderen dat doen. Lees meer hierover in mijn boek ‘De Jassentechniek’.

 

Indirecte weerspiegeling
Ook de maatschappij en de wereldproblematiek kunnen jou iets vertellen over jezelf en over ons collectieve bewustwordingsproces. De onlangs weer opgelaaide strijd tussen Oost en West bijvoorbeeld weerspiegelt onze innerlijke strijd om macht en controle los te laten.

Hoe dan ook, jouw omgeving helpt je met je bewustwording door precies aan te geven wat je bij je draagt en in welke volgorde jij je ballast hebt opgeslagen en ook weer los kunt laten. Dit loslaten is een mooi groeiproces op allerlei vlakken, waardoor je gaandeweg steeds meer vertrouwen (terug)krijgt, in jezelf en in het leven.

In de bewustwordingsfase is het belangrijk dat je zelf de verantwoordelijkheid durft te nemen voor datgene wat er gebeurt in jouw leven. Bevalt er je iets niet in je leven, laat dan met de Jassentechniek loslaatmethode datgene uit jezelf los wat het heeft gecreëerd en naar je toegetrokken en/of in stand houdt. Daarna zal je omgeving, als weerspiegeling van jou, meeveranderen. Ben je innerlijk niet meer boos op jezelf en/of anderen, dan trek je ook minder boze mensen aan. Tijdens de workshop geef ik nog veel meer voorbeelden die je helpen jouw ballast te herkennen.

 

Vluchten, vechten of accepteren?
Wanneer wij geconfronteerd worden met een vervelende en/of traumatische ervaring is onze primaire (fysieke) reactie: verkramping. Dit vervelende gevoel krijgen we wanneer wij niet beseffen wat er aan de hand is en wat deze situatie ons laat zien. Vervolgens zijn er twee bekende primaire vervolgacties: vechten of vluchten.

Zolang wij ons innerlijk blijven verzetten (vechten en/of negeren) tegen eventuele 'ellende' in ons leven, komt er geen ruimte voor verbetering, genezing en oplossingen. Weet je nog? Ben je boos, dan trek je boze mensen aan. Wanneer je die wegstuurt, trek je vervolgens gewoon weer nieuwe aan. Alles wat we van ons afduwen, negeren, bestrijden en alles waarover we klagen, houden we in stand of komt uiteindelijk weer terug in onze werkelijkheid, omdat het simpelweg opnieuw wordt aangetrokken door onverwerkte ballast in ons en de wijze waarop we daardoor in het leven staan.

Besef dat ziektes, aandoeningen, conflicten, et cetera ons in eerste instantie helpen te zien hoe wij in het leven staan en wat wij als ballast bij ons dragen. Negeren wij dit of zoeken wij de oorzaak buiten onszelf, dan missen we op dat moment de kans om meer inzicht te krijgen in hoe we in het leven staan en datgene in onszelf te zien en op te lossen wat iets heeft gecreëerd en/of aangetrokken. Met als resultaat dat er weinig of niets verandert en een ziekte of aandoening bijvoorbeeld zich verder kan ontwikkelen of - na behandeling - weer kan terugkomen. Daarom is het essentieel dat je het leven met alles wat het jou brengt eerst accepteert en omarmt als weerspiegeling van iets in jou. Hierdoor ontspan je, ontspant de ander, ontspant de situatie, de ziekte of het conflict en komt er ruimte voor oplossingen, ware genezing, ontspanning en positieve veranderingen. Dit wordt trouwens door wetenschappers onderschreven in de film 'The Living Matrix'. Geloof me, je behandelt dan een ziekte en/of conflict met de wind mee! Besef dat jij je ballast niet BENT! Je draagt hem hooguit bij je.
Nogmaals, accepteren helpt jou ontspannen waardoor je vervolgens de ballast kunt loslaten die een vervelende situatie en/of levenspatroon naar jou heeft toegetrokken en/of in stand houdt. Bovenstaande heb ik in dit schema verwerkt.


In de vernieuwde Jassentechniek workshops leer je stap voor stap je bewust te worden van de ballast die je bij je draagt, deze te herkennen, te accepteren en in je eigen tempo effectief los te laten. Om vervolgens met toenemend vertrouwen weer mee te gaan met de flow van het leven.

Tekst: Hans de Waard

 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

08/12/2019 De volle maan van 12 december 2019
03/12/2019 3 - 15 december 2019: het Geel Zaad levenspad
22/11/2019 Je kunt nooit meer gewoon naar een boom kijken - recensie
20/11/2019 20 november - 2 december 2019: het Blauwe Aap levenspad
 

Agenda