blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Voel, ruik, hoor en ervaar de wind in al zijn facetten! - recensie

Maja begint haar boek met feiten en wetenschappen over de wind. Wat is wind nu eigenlijk? En hoe zit het met die lage- en hoge drukgebieden. Ze legt ook de werking van de barometer uit en waar wolken vandaan komen. Kortom alle wetenschappen die je moet weten om bij het begin te beginnen; het begrijpen van de wind. Hierin herken je de wetenschapper in haar; fysisch geograaf en bodemkundige. Ik ben weer wat wijzer geworden want normaal hebben die weersberichten nu niet bepaald mijn interesse. Al deze informatie wordt voorzien van prachtige foto’s van wolken, luchten en landschappen.
Maar wind is ook lucht en heeft zo veel meer facetten, regen, sneeuw, onweer en hagel vallen ook door die lucht en beïnvloeden ons leven en de natuur.

Stormen en tornado’s, en de schade die ze kunnen veroorzaken. Lucht en adem die essentieel zijn, ons leven begint bij de eerste ademteug en eindigt bij het uitblazen van de laatste. We gaan langzaam de spirituele kant op binnen het boek. Ik lees over goden die aanbeden werden voor hun winden, en hoe men ontzag had voor het heftige natuurgeweld. De verschillende pantheons die Maja toelicht in haar boek, en hoe daar de weergoden heersten en vereerd werden.

En naast het spirituele verhaal van de elementen en de windrichtingen, ook uitleg over wat windkracht is. Hoe windrichtingen binnen de aanbidding van de goden hun rol speelden. Sleipnir, het paard van Donar de oppergod, met zijn acht benen, die refereren aan de acht windrichtingen, die Donar door de lucht kan berijden. Mooie mythologie vind ik ook terug in de vele verhalen en uitgangspunten die ze vertelt, het is boeiend om te lezen.

Maja maakt goed gebruikt van het afwisselen van feiten en prachtige achtergrondverhalen over folklore, geschiedenis en mythologie.

De wind als drager van geuren, zonder wind zouden geuren niet ver komen. Ook hier speelt de lucht een aangename, of soms niet, rol in ons leven. Ze legt een heel geurenspectra uit. Wat doen geur en reuk met ons? Hoe belangrijk is ademhalen, geuren opnemen. Geuroffers naar de goden worden nog steeds gebracht, en niet alleen in tempels, en voor zowel het afweren als het reinigen ook.

Wind als belangrijk onderdeel voor de voortplanting van de bomen en planten, de wind die de zaden dragen naar verderop, de verspreiding hiervan voor het nieuwe leven. En ook hier is die geur weer een onderdeel, het aantrekken van vogels en insecten, en de wind die die geuren dan verspreiden.

De wind draagt ook geluid, en ondanks dat de wind zelf geen geluid maakt, kan het fluisteren, blazen, denken, gieren en bulderen door de lucht.

Het is een boek vol met correspondenten van de wind en de lucht. Als iemand zich ooit in het element lucht wil verdiepen, het echt wil leren begrijpen en alle aspecten ervan wil doorgronden, dan adviseer ik dit boek direct. Maja weet er een mooie combinatie van wetenschap en spiritualiteit van te maken, haar schrijfstijl leest heel prettig zonder dat de wetenschap saai wordt. En met haar spiritualiteit neemt ze je gewoon mee op reis door die lucht, en laat ze je op de wind meewaaien met al zijn facetten. Hierin herken ik de sjamaan en de druïde in haar.
Verder schrijft ze stukjes tussendoor, wat korte persoonlijke contactpunten zijn met de Wind, geschreven vanuit haar eigen ervaring en belevenis; die raken echt, zijn prachtig en laten de eigen mens zien in haar.

Ik vond het een verrassend boek, Maja weet zoveel te vertellen over het onderwerp de wind, zoveel kanten weet ze te belichten, vanuit de veelzijdigheid in haarzelf. En nogmaals, de foto’s in het boek zijn het bladeren erin al meer dan waard. Ik heb echt genoten van de reis waarmee ze mij heeft meegenomen door het boek heen. Wind en lucht krijgen zoveel meer betekenis voor mij. Ik heb nog een boek van Maja liggen op mijn leesstapel, ‘De aarde, de hemel en de bomen’. Eerder uitgebracht, maar wordt dus voor mij het tweede boek van haar om te lezen, ik kijk ernaar uit, want bij het bladeren zag ik wederom zulke mooie foto’s. 

Ellen Meuwsen

 

 

 


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda