blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Verzorgd, sfeervol en interessant - recensie

In ieder mens zit een verborgen bron van waarheid en dus van wijsheid, waaruit hij kan drinken; en die verboren bron is zijn eigen innerlijke wezen, zijn schakel met het goddelijke, dat hart van ons heelal is; want dat hart is ook zijn hart, omdat we van dezelfde substantie zijn; we zijn kinderen van zijn leven, het kroost van zijn denken.

Uit: ‘Wind van de geest’ ~G. de Purucker

In de inleiding valt onder meer te lezen hoe je op zoek kunt gaan, waarop je moet letten, wat je kunt doen wanneer je een bron hebt gevonden en waarom. Naast informatie over historie en oude gebruiken, bevat de inleiding handvatten en ideeën hoe we in deze tijd oude heilige bronnen kunnen behouden en nieuwe heilige bronnen doen ontstaan. Ik las dat de kleur rood het best bestand is tegen negatieve krachten. Daarom gebruiken we in de donkere maanden rond Kerst veel rode versieringen, vermoed ik.

Door het hele boek heen staan prachtige foto’s van de onderwerpen en achtergrondinformatie. Ook de meest prachtige gedichten over bronnen, water en rituelen.

Heel leuk was het om een bron tegen te komen in de buurt van mijn woonplaats. Binnenkort ga ik daar even naartoe. Ik moet nog even nadenken over wat ik mee zal brengen als offer. Het is vlakbij: het putje van Valentinus in Westerhoven, naast de brug over de Keersop. Ik wist eerder nog niet dat daar een bron was.

Het valt me op dat door degenen die aan dit boek hebben meegewerkt, heel enthousiast zijn geweest in het bijeenbrengen van informatie. Vaak op een manier zoals we van CSI zouden verwachten. Het gaat niet alleen over heden, maar vooral ook over het verleden. Zelfs archeologie komt er aan te pas.

 

Een gedicht dat er voor mij uitsprong:

Nehalennia

Mijn hart waaiert uit naar Grijszee
In golven, cirkels en spiralen,
naar Uw handen, Uw wezen
Naar de Vrouwe van de waterwegen
Godin van de Noordzee, sust uw stormen
Ik vraag bescherming voor mijn varend hart
Moeder van Laaglanden
Dat de wind mij niet zal raken
Dat ik veilig moge overvaren
Mijn stem voor U, offers voor Uw golvendochters
en
Bloemen voor Uw waterhaar
Schelpen voor Uw zeealtaar

~Linda Wormhoudt~

Dit boek is ontstaan uit een oproep via Facebook om ervaringen met natuurlijke bronnen met elkaar te delen. Het bleek dat veel mensen een speciale binding hebben met bepaalde bronnen in hun omgeving en dit graag willen delen. Het gaat hierbij om bronnen, maar ook putten die een bepaalde functie hebben. Het leuke van dit boek is dat er naast concrete informatie over de (historie van de) bezochte bronnen, voor de lezer ook inspiratie te vinden is om op zoek te gaan naar bronnen in de eigen omgeving. Ook praktische tips over hoe je b.v. contact kunt maken met een bron en kleine rituelen kunt doen met b.v. stenen of andere dingen uit de natuur. De twaalf auteurs zijn allemaal betrokken bij het onderwerp door studie of beroep. Interessante verhalen die je een kijkje geven in de innerlijke drijfveren en belevingen van de auteurs bij de door hen bezochte bron. Het gaat om bronnen in de Benelux. Bevat een uitgebreide bronvermelding en inhoudsopgave. Een verzorgd, sfeervol geheel met mooie kleurenfoto’s. Van alle twaalf auteurs een foto met korte biografie, plus webadressen.

Ik heb het graag gelezen. Het boek heeft me laten zien dat er nog steeds iets te ontdekken valt voor mensen die ook willen vinden.

Mieke Schepens

 

Foto: Valentinusputje, Bea van der Heijde-Petrescu

PS De integrale tekst van deze boekbespreking is hier te lezen:

 


http://www.graaggelezen.blogspot.nl

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

03/03/2021 3-15 maart 2021: Blauwe Storm levenspad
23/02/2021 Zeer inspirerend
23/02/2021 De volle maan van 27 februari 2021
18/02/2021 18 februari - 2 maart 2021: Witte Wereldoverbrugger levenspad
 

Agenda