blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Venus transit Zon vanuit astrologie en tarot

Een Venus transit vindt plaats als we Venus direct voor de Zon zien langsgaan. Dat kan alleen omdat Venus een binnenplaneet is die tussen de Aarde en de Zon door kan gaan tijdens de rondgang. De invloed die Venus uitoefent op de Aarde zal dus intenser zijn. Venus transits vinden eens in de 113,5 jaar plaats en dan in tweeën: in 2004 en 2012. De volgende keer is in 2117 en 2125.
 

Zon en Venus staan op 6 juni op 15˚ Tweelingen. Astrologisch staat dat voor: charme, behoefte aan en willen uiten van liefde en affectie. Venus loopt momenteel ‘achteruit’ wat oude liefdes terug kan brengen en oude blokkades duidelijk maakt (zelfs uit vorige levens, want hoeveel mensen lopen de laatste tijd vast in ‘het oude’ als ze een zielenmaatje tegenkomen…). Karmische zaken kunnen nu echter wel worden opgelost. Mars staat bovendien vierkant met Venus, wat juist onderhuidse irritaties en boosheid in relaties omhoog kan halen; ruzie maken of het bed delen zijn uitlaatkleppen. En zo zijn er meer aspecten die deze transit heel intens of heftig kunnen maken. Negatieve zaken die liefdevolle verbindingen of aangelegenheden dwarsbomen, komen aan het licht en worden niet meer geaccepteerd. In het groot en in het klein is het belangrijk om je in te stellen op liefde en genezing.
Twee dagen voor deze transitie is er een volle maan en een maansverduistering. Venus staat dan al bijna voor de Zon, en beide staan tegenover de Maan. Dus Venus heeft ook invloed op de volle maan (verlangen naar liefde en/of onvervulde liefdes/wensen worden belicht – zie het artikel over de volle maan en maansverduistering van 4 juni).

Beelden en symboliek in de tarot maken dit wellicht duidelijker:
In de tarot kun je de Keizerin natuurlijk met de (Romeinse) godin Venus vergelijken; haar tekens staan in veelvoud op de kaart afgebeeld. Venus was de Grote Moedergodin en stond voor liefde, schoonheid en vruchtbaarheid, maar ook voor bescherming. Ze staat voor de natuur, de vrouw, de moeder en het matriarchaat. Haar krachten zijn: creatie, zorgzaamheid, geborgenheid en hartelijkheid. Als die krachten te lang worden uitgeput of uitgebuit, kan ze tijdelijk omslaan in de verslindende moeder of natuurgeweld.
Tarotkaart de Zon geeft aan dat alles wat in de zonnestralen komt te staan, licht, duidelijk en bewust wordt ervaren. De Zon brengt leven, genezing, opheldering en werpt licht op donkere of minder goed zichtbare plekken.

Venus die tussen de Aarde en de Zon doorgaat, geeft aan dat de (goddelijke) vrouwelijke energie bewust naar de Aarde komt en daar wordt neergezet. Het gaat steeds meer zichtbaar worden, gewenst, gevoeld en geïntegreerd worden, we kunnen er niet meer omheen! De balans tussen het mannelijke en vrouwelijke gaat worden hersteld op een gelijkwaardige manier. Het betekent leven vanuit het hart!


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/06/2019 17 - 29 juni 2019: het Blauwe Adelaar levenspad
13/06/2019 De volle maan van 17 juni 2019
05/06/2019 4 - 16 juni 2019: het Witte Wind levenspad
30/05/2019 De nieuwe maan van 3 juni 2019
 

Agenda