blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Veel geleerd - recensie

Het boek kwam net nadat wij onze oudste hond Alex hadden laten inslapen. Na enkele maanden van ziek zijn, veel dokterbezoek en onderzoek, veel medicatie, en alleen maar zieker worden, hadden wij ervoor gekozen om zijn korte leven van net geen 10 jaar te beëindigen, eigenlijk zijn lijden te beëindigen.
Nu heb ik in een leven vol katten, totaal 22 stuks, waarvan er nog 3 in leven, en ook 8 honden, waarvan er nog 4 nu leven, helaas veel te vaak al met afscheid moeten dealen, en zal er dus nog 7 keer voorstaan, als er geen dieren meer bijkomen. Maar dat heeft mij er nooit van weerhouden om mijn leven te verrijken met huisdieren. 

Wel altijd afgedankte herplaatsers, asieldieren, rescue honden en een kat uit buitenland. Op de een of andere manier kwamen ze altijd mijn leven binnenstappen, soms via vrienden, soms via het asiel waar ik gewerkt heb, soms bij toeval, al weet ik dat toeval erg betrekkelijk is. De laatste 6 honden en 1 kat via een stichting voor rescue dieren in Roemenië.
Het boek heeft haast 3 maanden op de kast gelegen, ik kon mij er met al mijn verdriet niet toe zetten om te beginnen, tot vorige week.
Zielscontracten … ik ben er dus vele aangegaan, en zij met mij, als ik Tammy dus mag geloven in haar verhaal. Zij zegt dat dieren niet voor niets in je leven komen, ze zijn er als maatjes die jou helpen, waarvan je kunt leren, die jouw gedrag spiegelen. De dieren sluiten op een hoger niveau met jouw hoger-zelf een contract om bij je te komen wonen, omdat er dus nog karma opgelost moet worden, of oud zeer opgeruimd dient te worden. Ergens tussen hun ziel en de jouwe wordt er een deal gemaakt om lessen te leren of om je te helpen in dit leven. Ik ben inderdaad van mening en bewust dat je veel kunt leren van jouw dieren, ze spiegelen je gedrag, dat heb ik zelf al heel wat keren ervaren, ook goede hondentrainers vertellen je dat. Alex heeft menig keer op mijn geduldknoppen lopen drukken, en hoe ongeduldiger ik werd, hoe vervelender hij. Ik merkte dat als ik rustig en geduldig was, hij een stuk beter luisterde.
Maar naarmate ik verder kwam in het boek, las ik dat het zielscontract nog wel wat dieper ging dan ik in eerste instantie wist. Tammy weet dat als heler en therapeut goed uit te leggen. En ook daar ging ik verbanden leggen naar wat mijn huidige dieren mij nog te vertellen, c.q. te leren hebben.
Ook begrijp ik nu ook waarom het ene dier onder je huid kruipt en de ander wat oppervlakkeriger blijft plakken, want ik heb eerlijk gezegd niet met al mijn dieren door de jaren heen een innig diep zielscontract in mijn beleving. Het ene dier heeft nu eenmaal wat meer invloed op jouw leven dan het andere. Sommige zijn er volgens mij ook gewoon voor de gezelligheid en ze zijn er niet allemaal om op jouw knoppen te drukken.
Moeite heb ik wel met haar stelling dat ook mishandelde dieren voor hun leven kiezen bij die persoon. Hetzij voor die persoon of om naderhand door jou gered te worden. Net zoals het al snel beëindigen van een zielscontract, doordat het dier op jonge leeftijd of kort na aankomst komt te overlijden. Ergens begrijp ik haar redenatie en manier van zien en handelen op hoger niveau, maar mijn ratio wil hier nog niet helemaal aan.
Ik ben blij dat ik het eindelijk gelezen heb nu, moet het hier en daar nog wel even laten bezinken. Het bracht uiteraard een hoop gevoel en verdriet naar boven om op deze manier naar je dieren te mogen kijken, maar ook dankbaarheid en blijdschap dat ze in mijn leven wilden komen.

Ik ga na het lezen van dit boek toch weer met een andere blik naar mijn dieren en hun gedrag toe kijken, mooi om dat zo te ervaren. Een aanrader voor iedereen met dieren, al was het alleen maar om hun gedrag beter te begrijpen, en zo eens kritisch naar jezelf te kijken. Ik heb in ieder geval weer een hoop geleerd van mijn verbindingen op zielsniveau.

Recensie: Ellen Meuwsen

 


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda