blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Twee nieuwe schrijfboekjes van Shodo

Al vele jaren stonden twee Shodo schrijfboekjes in de steigers en nu verschijnen ze zomaar ineens medio oktober. Het gaat om de nummers 3 en 4 uit de serie, te weten 'Rondelen' en 'Lijstjes'. Rond 'Rondelen' heeft Christine de Vries een schrijfbezinningsprogramma ontwikkeld waarmee je de 40 dagen voor de Kerst aan de slag kunt.

'Lijstjes' biedt ruimte voor veertig lijstjes en een gedetailleerde tekst bij elk lijstje. Veel mensen maken wel eens een lijstje, vooral van dingen die ze nog moeten doen en niet mogen vergeten. Maar je kunt ook lijstjes van andere dingen maken. Bijvoorbeeld van positieve ervaringen, bijzondere plekken of inspirerende zaken. Het is de truc om niet te veel na te denken bij het maken van een lijstje, maar de items spontaan uit je pen te laten vloeien. Dan weet je zeker dat ze uit je hart komen. Daarna kies je een item uit het lijstje om nader te verkennen. Je zult merken dat er een hele wereld achter verscholen gaat. Jouw eigen wereld.
Aan het eind kijk je terug op alle gedetailleerde teksten en ontdek je wat het maken van de lijstjes jou heeft gebracht. Dat zal meer zijn dan verwacht.

'Rondelen' geeft je veertig thema’s die je met je pen kunt verkennen. Wat je schrijft is materiaal waaruit je later kunt putten voor het rondeel. Een rondeel is een gedicht met een vaste structuur die bestaat uit acht regels met een paar herhalingen en zonder rijmschema. Door de herhalingen krijgen die regels extra nadruk. Door de korte dichtregels ben je bovendien als het ware gedwongen je tot de essentie te beperken.
Iedereen kan een rondeel schrijven en zo tot de essentie van een thema doordringen. Je zult versteld staan hoe raak jouw rondelen zullen zijn.
Aan het eind lees je alle rondelen liefst hardop aan jezelf voor in de volgorde die jou goed dunkt. Daarna reflecteer je er al schrijvend op en zult je ontdekken wat de rondelen je hebben gebracht. Dat zal meer zijn dan verwacht.

40 dagen schrijven voor Kerst

Al jaren schrijft Christine de Vries tijdens de traditionele Veertigdagentijd voor Pasen en ook in de Advent en kersttijd. Ze houdt ervan gedurende een afgebakende periode dagelijks haar aandacht naar binnen te richten en stil te luisteren naar haar pen. Zo wordt ze bewust van wat er in haar leeft en van de wereld om haar heen, wat er in haar verwoord wil worden en wat om aandacht vraagt.
Zo oefent ze zich al schrijvende in het opmerken van wat er voor haar echt toe doet. Er zijn zoveel mogelijkheden, keuzes, afleidingen en vulling, maar wat voedt en wat maakt innerlijk ruim en vrijer?

Dit jaar heeft ze een nieuwe vorm gemaakt, namelijk 40 dagen schrijven vóór Kerst. De eerste dag is op woensdag, 8 november 2017 en duurt tot en met zondag, 24 december 2017. Alle dagen wordt geschreven aan de hand van een thema in het schrijfboekje en na de tekst hardop te hebben voorgelezen schrijf je er een rondeel over.
Tijdens deze veertig dagen schrijf je het hele boekje 'Rondelen' vol. En op de zondag neem je tijd voor reflectie. Alle opdrachten doe je alleen en voor je zelf. Jij bent de enige die er betekenis aan geeft. Je kunt geen teksten insturen voor feedback of een beoordeling. Je bent van harte uitgenodigd om teksten en persoonlijke schrijfervaringen te delen op het weblog dat Christine hiervoor heeft ingericht. Het delen van teksten is misschien nieuw voor je, maar het werkt heel verbindend en inspirerend. Zo schrijven we allemaal solo, maar voelen we ons verbonden met elkaar.

Voor vastentijd 2018 zal Christine ook een bezinningsschrijfprogramma ontwikkelen, maar dan met het boekje 'Lijstjes'.

Meer info/bestellen boekje 'Rondelen': klik
Meer info/bestellen boekje 'Lijstjes': klik
Meer info/inschrijven programma schrijven voor Kerst: klik


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda