blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Torch Bearer Award voor vredespelgrim Nicolien de Kroon

Op 3 juni 2014 reikt Peace Run Nederland de Torch Bearer Award uit aan Nicolien de Kroon voor de bijzondere manier waarop ze zich heeft ingezet om vrede, vriendschap en begrip tussen mensen en culturen te bevorderen.

De Torch Bearer Award is een ere-onderscheiding van de Sri Chimnoy Oneness-Home Peace Run, een wereldwijde estafetteloop, waarbij een internationaal team van hardlopers een vredesfakkel door meer dan 100 landen draagt. Het doel van de Peace Run is vrede, vriendschap en begrip te stimuleren tussen mensen en landen. In 1987 stond de Indiase dichter en filosoof Sri Chimnoy aan de wieg van de Peace Run, waarmee hij het ideaal van wereldvrede wilde stimuleren via de sport. Het evenement is inmiddels ondersteund door staatshoofden als Nelson Mandela en Michaël Gorbatsjov, religieuze leiders als Moeder Teresa en Desmond Tutu, Olympische atleten onder wie Carl Lewis en vele anderen. Dit jaar is Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, patroon van de Peace Run en gaat de Peace Run 9 maanden lang door 49 Europese landen over zo’n 24.000 kilometer. Van 3 tot en met 6 juni wordt de vredesfakkel door Nederland gedragen en op de eerste dag wordt de Torch Bearer Award uitgereikt aan Nicolien de Kroon.

Nicolien de Kroon, een gewone moeder uit Andijk, richtte in 1990 Motherhood op. Samen met vele moeders en hun kinderen vult ze in 18 jaar tijd meer dan 200.000 bananendozen met onder meer medicijnen, voedsel, kleding en knuffels. Deze dozen en vele andere hulpgoederen bracht ze vervolgens zelf naar de grootste brandhaarden in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Zij kon niet anders dan haar roeping met heel haar hart en verstand volgen. Ze krijgt te maken met de werkwijze van grote hulporganisaties, de invloed van de media, de politieke machtsverhoudingen en de corruptie die hieruit voortvloeit. In 2008 moet zij noodgedwongen de Stichting Motherhood opheffen en neemt zij vijf jaar de tijd om het boek over Motherhood te schrijven, dat september 2013 verschijnt. Sinds november 2013 is zij - geheel in het wit gekleed - regelmatig te vinden op wisselende locaties in Nederland in het kader van ‘Sta op voor Vrede’.

Peace Run Nederland heeft grote bewondering en waardering voor de manier waarop Nicolien de Kroon zich jarenlang met hart en ziel heeft ingezet om ontwikkelingshulp te bieden aan kansarme landen en getroffen gebieden. En dat zij voorbij nationale, sociale en culturele barrières duizenden mensen de hand heeft gereikt en hen een moederhart vol compassie gegeven. Daarom heeft de organisatie besloten de Torch Bearer Award aan haar uit te reiken. De Award is een ere-onderscheiding in de vorm van een medaille. Eerder werd deze onder meer uitgereikt aan aartsbisschop Desmond Tutu, dr. Davidson Hepburn (UNESCO), atleet Sudhahota Carl Lewis en tennisspeelster Billie Jean King.

www.peacerun.org

Foto: Eddy van Wessel


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

16/09/2020 Indrukwekkende verzameling - recensie
15/09/2020 15 - 27 september 2020: het Witte Hond levenspad
12/09/2020 De nieuwe maan van 17 september 2020
11/09/2020 Levendig geheel - recensie
 

Agenda