blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Stroomstoring

Een heilige put met een roemrijk verleden- in een prachtig natuurgebied. Maar de put was gesloten en de kapel ook- en had videobewaking. Vergeten, zoals zoveel putten- maar ik blijf het vreemd vinden, dichte kapellen en gesloten kerken. Het zou niet moeten mogen, tempels horen open te zijn voor hen die willen bidden.

De katholieke kerk is al eeuwen hoeder van de veelal gekerstende plaatsen, en ik vind dat ze nu tekort schieten in hun taak. Ja, ik begrijp dat deze plekken niet 24 uur open kunnen zijn en vandalisme loert, en misschien is er geen man/vrouwkracht om de plekken te verzorgen. Eeuwenlang zijn deze plekken in stand gehouden en voor eigen doeleinden gebruikt- het is okay, bidden is bidden, kracht is kracht, samenwerking en delen kan op vele manieren-maar nu worden velen van hen niet meer verzorgd en niet meer gevoed. Er lijkt geen of minder uitwisseling te zijn.
Misschien is het tijd om samen te werken met mensen uit andere richtingen, of misschien is de tijd van bronnen/krachtplaatsen zoals die was - over.
Niet blijft hetzelfde, er is altijd beweging.

Ik ben niet christelijk maar ervaar wel heel duidelijk de kracht van bidden, van sacrale plaatsen, en deze plek had wel degelijk de lagen waar ik alert op ben geworden. En dan sta je daar, na uren reizen, en dan is alles verlaten en potdicht. Dat voelt raar, hoewel je niet per se in een gebouw hoeft te bidden natuurlijk. Op weg er naartoe en op de weg terug waren er energievelden voelbaar die ik herken als landgeesten, en ik zag beelden van speren en mannenzaken uit een andere tijdzone.

De put zelf: dicht en met een slot, dat maakt voelen toch anders. Ik had graag in de kapel gekeken maar helaas. Maar het water uit de put komt ergens vandaan, en ik vermoed uit dit beekje of riviertje. Ernaast stonden bomen met merktekens: voor mij een signaal dat er iets is.

Wat er is? Dat kan ik niet met feiten ondersteunen. Ik vermoed een prechristelijke cultusplaats waar verschillende zaken samenkwamen, een cluster van kracht en dat wat ik als 'heilig' benoem. Een riviergod(in), en haar water kleurde soms wit, als koffie met melk. Ik vermoed heilige bomen en stenen, allang verdwenen. Wat overblijft is een gekerstende gesloten vergeten kapel en een rivier die gewoon blijft wat ze is: landgeest.

En die landgeest trekt zich niets aan van uiterlijke vormgevingen of mensenideeën
- ze stroomt,
ze is een rivier
ze stroomt.

Vraag me niet waar ze is-
zo van 'ha leuk, waar is ze?'
als je haar herkent, goed,
als je er bent geweest, fijn.
Ga op onderzoek uit, zoek ze. Ze zijn er nog.
Wie weet hoelang ze er nog zijn in deze vorm.
Wie weet welke vormen er nog geboren zullen worden.

 


Tekst en foto: Linda Wormhoudt


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

03/03/2021 3-15 maart 2021: Blauwe Storm levenspad
23/02/2021 Zeer inspirerend
23/02/2021 De volle maan van 27 februari 2021
18/02/2021 18 februari - 2 maart 2021: Witte Wereldoverbrugger levenspad
 

Agenda