blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Stop emoties niet weg - interview - Marja Postema

Emoties hebben we allemaal. Er valt niet aan te ontkomen. En toch stoppen mensen ze vaak weg. Doe dat vooral niet, is het advies van Marja Postema. Van de Amersfoortse personal coach verscheen onlangs haar tweede boek, ABC van 15 emoties, waarin ze beschrijft hoe je zinvol met verschillende emoties kunt omgaan. Tijs Tomassen interviewde haar voor het AD.

Waarom ben jij je in emoties gaan verdiepen?

,,Omdat ik er zelf zo tegenaan liep. Ik groeide op in het nuchtere Groningen. Mijn ouders toonden geen emoties naar elkaar en naar anderen, geen uitgesproken blijdschap of boosheid of verdriet. Zo ontwikkelde ik me tot een zelfstandige, zogenaamd stabiele en nuchtere vrouw. Maar wat gebeurt er als je geen emoties toont? Er gaat van alles mis in relaties en vriendschappen. Zonder gevoelsmatig contact wordt het afstandelijk en onhandig. Ik ben in therapie gegaan, ben een theateropleiding gaan doen. Ik leerde de kracht van emoties kennen, begreep waarom mensen er niet mee kunnen omgaan en ben ook zelf mensen gaan helpen."

Waarom moest ABC van 15 emoties er komen?

,,Het idee ontstond tijdens het schrijfproces van mijn eerste boek: Emoties, wat moet ik ermee? Dat was een boek over emoties in het algemeen. Ik kreeg de behoefte om de complexiteit van verschillende emoties helder te krijgen. Een compact handboek met daarin de belangrijkste emoties als angst, verdriet, boosheid, vertrouwen, schaamte en eenzaamheid doorgrond, met daarbij advies hoe je er zinvol mee kunt omgaan. Je pakt een emotie en leest erover. Het is een project van tien jaar geworden."

Wie kunnen er baat hebben bij het lezen van jouw boek?

,,Coaches, hulpverleners, maar ook mensen die worstelen met emotie. En dat zijn er heel veel. We trekken het ons aan als iemand vindt dat we ons niet moeten aanstellen of er inmiddels wel overheen moeten zijn. In onze westerse samenleving staat ratio in hoger aanzien dan gevoeligheid. Er heerst een nuchter zelfbeeld. En als je dat beeld hebt, dan past het hebben van emoties daar niet bij. Dus ga je ze wegdrukken, met alle gevolgen van dien."

Wat betekenen emoties in ons leven?

,,Ik moet lachen als ik mensen hoor zeggen: ik heb er niets mee. Emoties hebben we allemaal en je moet er iets mee. Sinds ik mijn emoties accepteer en toon, ben ik een vitaler mens en kan ik intimiteit ervaren. Emoties komen en gaan; ze lossen op omdat je ze toestaat."

Thijs Tomassen

 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda