blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Spiegeltjes voor de ziel - recensie

Kruidenwijsheid heb ik al enige tijd in mijn bezit en ik ben heel kritisch geweest in het beoordelen ervan, want er zijn inmiddels al honderden boeken over kruiden verschenen. Ik zoek op dit gebied wel een boek dat iets aanvult en toevoegt en niet het zoveelste 13e in een dozijn boek. Nou ben ik een afgestudeerd herborist; kruidengeneeskunde, en dat maakt me op dit onderwerp een kritische lezer, ik heb redelijk verstand van zaken wat kruiden betreft. Dus over de geneeskrachtige kant van kruiden kan je me niet zoveel wijs maken, daar zit een stukje kennis, dat zocht ik dus ook niet in haar boek.

Dat staat er overigens wel in, begrijp me niet verkeerd, ze geeft wel degelijk uitleg over een stuk kruidengeneeskunde. Die informatie klopt helemaal en is duidelijk omschreven, dat kan ik geheel bevestigen.Maar wat maakt dit boek dan toch interessant voor mij, wat is de extra aanvulling wat informatie betreft?
Het boek Kruidenwijsheid belicht nog een andere kant van kruiden; de spirituele kant, het magische aspect. Dat soort informatie vond ik eigenlijk alleen in het grote en dure (helemaal de prijs waard overigens) ‘Compendium van rituele planten in Europa’.  Marjanne gaat met deze spirituele kant van kruiden op geheel eigen wijze aan de slag in haar boek. Zo heeft ze de kruiden ingedeeld op type mens en daar kon ik als Rozemarijnmens ook wel wat mee. Het klopt en sluit aan op mijn zijn, een herkenning dus. Leuk en leerzaam om jezelf zo ingedeeld te zien, spiegeltjes voor de ziel noem ik dat.
Verder schrijft ze bij ieder kruid een stukje over ‘Praktische hulp’, ‘Spirituele kracht’, ‘Zelf toepassen’ en ‘Let op’. Ieder stukje bevat informatie over het kruid, wat je ermee kan doen, de praktische tips, waarvoor het kruid staat, en dan bedoel ik de energetische kant ervan. Een soort van affirmatie en omschrijving van het kruid waar je op een spiritueel vlak mee aan de slag kan. De kracht die een kruid op energetisch vlak kan geven en brengen.
Het boek is gewoon een plaatje om te lezen en te bekijken. Naast de kleurrijke indeling van de pagina’s, het fijne vierkante formaat, bevat het boek prachtige kruidenfoto’s. Zijn de praktische toepassingen van de kruiden uitgelicht in een rood kader en vind je mooie spreuken gericht op het desbetreffende kruid.
Het extra leuke van dit boek is ook dat het als een orakel te gebruiken is. Marjanne legt precies uit hoe je dat moet doen en je komt inderdaad op verrassende antwoorden en inzichten.
Kortom een boek toepasbaar via de geneeskrachtige kant en de spirituele kant, en dat maakt dit boek dus weer anders dan de andere. Het geeft mij weer een andere kijk en extra informatie op de kruiden die zij beschrijft.

Recensie: Ellen Meuwsen


http://www.serotia.nl/boekenkast

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda