blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Schrijven kan zo veel meer zijn

 In het Flow vakantieschrijfboek 2012 staat een artikel over de relatie tussen schrijven en de fysieke en geestelijke gezondheid. Voor dit artikel is onder meer Christine de Vries geïnterviewd. Een klein stukje uit het artikel:
“Vaak schrijven mensen telkens op dezelfde manier en over dezelfde dingen”, zegt Christine de Vries. “En dan gaat het steeds over de dingen waar ze van af willen. Dan krijg je soms ook het gevoel dat je daar wat in blijft hangen. Schrijven wordt op die manier een uitlaatklep als de nood het hoogst is, maar wordt altijd gekoppeld aan nood. En schrijven kan zo veel meer zijn.

Het kan ook een heel fijne manier zijn om jezelf te ontwikkelen en onderzoeken, en al doende beter te leren kennen.” Technieken kunnen daarbij helpen. Wat mensen vaak doen, is gaan zitten en schrijven zonder structuur voor ogen. Dan schrijf je vooral op je ‘gevoelbarometer’; je schrijft omdat er iets wringt of niet prettig is. Maar als je iets wilt veranderen in je leven, dan heb je ruimte nodig en een zekere afstand. Dat bereik je bijvoorbeeld als je van perspectief leert veranderen. In plaats van in de ik-vorm schrijf je dan bijvoorbeeld in de derde persoon, dus als ‘zij’of ‘hij’. Dat maakt dat je meer als observator met je verhaal bezig bent, en er niet helemaal ‘in’ zit. Daardoor krijg je meer inzicht en kun je er minder emotioneel mee omgaan. Wat ook helpt, is duidelijk met structuur werken. Als je heel lang de tijd hebt en je blijft maar schrijven tot je een ons weegt, zeker als het emotionele zaken betreft, dan kun je lastige dingen gemakkelijker uit de weg gaan. Maar als je in tien regels iets moet benoemen, dan moet je wel en kun je niet net doen alsof het er niet is.”


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

23/10/2021 23 oktober - 4 november 2021: het Rode Hemelwandelaar levenspad
15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
 

Agenda