blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Schrijfopdracht: kind en natuur

Kikkervisjes vangen, in bomen klimmen, je laten ingraven op het strand, een ketting maken van madeliefjes, om een kampvuur zitten tijdens de zomervakantie. Iedereen heeft herinneringen aan de natuur. In deze schrijfopdracht ga je ontdekken wat jouw herinneringen zijn en wat ze nu nog steeds voor je betekenen. Na de opdracht weet jij precies hoe jouw favoriete plek in de natuur eruitziet, ruikt en voelt. Doe mee en laat het kind in jezelf weer lekker spelen!

 

Wat heb je nodig?

– Een pen
– Een markeerstift
– Vellen papier of een schrijfschrift
– Kookwekker

Stap 1: 3 minuten schrijven

Zet de kookwekker op 3 minuten en schrijf zonder na te denken op welke herinneringen jij als kind aan de natuur hebt. Schrijf bovenaan de pagina ‘Als kind …..’, en daaronder ga je schrijven. Laat je pen spreken en schrijf achter elkaar door. Het mogen beelden zijn, gebeurtenissen, speciale momenten, verzamelingen, uitjes, je huis, of dieren. Schrijf alles op wat in je opkomt. Het mag een lijst zijn, en het mag ook een verhaal zijn. Alles is goed. Val je even stil, kijk dan wat je als laatste hebt opgeschreven en schrijf weer verder. Lees zeker niet verder terug. Schrijf desnoods op dat je het even niet weet, daarna komen de woorden wel weer.

Stap 2: Wat valt je op?

Bekijk je lijst of je verhaal en markeer de woorden die je opvallen en raken.
Schrijf daarna een elfje over wat je opvalt. Een elfje is een eenvoudig gedicht en bestaat uit vijf regels van in totaal elf woorden. Elke regel heeft een vast aantal woorden, namelijk: 1, 2, 3, 4, en weer 1 woord als afsluiting.
Ben je nog niet klaar na 1 elfje, schrijf dan verder. Dat mag met hetzelfde woord zijn als waarmee het vorige elfje is geëindigd, maar dat hoeft niet. Eindig met het woord waarmee je begonnen bent.

Stap 3: Nog een keer 3 minuten schrijven

Zet de kookwekker weer op 3 minuten en schrijf weer zonder na te denken achter elkaar door. Nu ga je achter elkaar schrijven over jouw favoriete plek in de natuur. Schrijf bovenaan een nieuw vel papier ‘Mijn favoriete plek in de natuur is … ‘. Stel je in gedachten jouw favoriete plek in het groen voor. Hoe ziet die plek eruit? Laat je pen spreken en schrijf achter elkaar op wat je allemaal ziet, ruikt, hoort, voelt en ervaart.
Na de drie minuten schrijf je daar als afsluiting direct weer een elfje over.

Tekst: Anna Maria van den Berg


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda