blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Jaaa, ze zijn er!

Vers van de pers!

NIEUW

Saturnus: van boogschutter naar steenbok

Als we alle planeten en tekens in de kosmos zouden kunnen zien, dan hadden we op 20 december kunnen zien hoe de planeet Saturnus zich verplaatste van het teken Boogschutter naar het teken Steenbok. Dit staat los van je geboorte horoscoop en van je jaarhoroscoop. Het is wat er nu boven ons hoofd in de kosmos gebeurt. 

Saturnus is oud en streng en houdt van discipline, regels en structuur. Het is een wijze filosoof. Een oude leraar. 

Met saturnus gaat kwaliteit boven kwantiteit. En om dat te bereiken is doorzettingsvermogen nodig. Daar waar deze planeet staat gaat het allemaal niet snel, sterker nog dingen kunnen vertragen omdat de kwaliteit geborgd moet zijn. Dat doet hij niet om je te pesten, maar om je iets te leren waar je tot in lengte van jaren de voordelen van kunt plukken. 
Saturnus staat ook voor instanties of voor autoriteiten. Voor mensen die een autoriteit zijn.

De boogschutters zullen wel blij zijn dat deze oude strenge leraar uit hun teken is vertrokken. Onze boogschutter vrijheidsduivels en – duivelinnen houden helemaal niet van die opgelegde regels en structuur. “Vrijheid, blijheid. Ik maak mijn eigen regels wel”, zo denkt de boogschutter.

Twee voorbeelden
Mijn moeder was een boogschutter. Wat moet het voor deze vrijheidskoningin moeilijk geweest zijn om op een gesloten afdeling in een verpleeghuis te wonen. Het verpleeghuis was haar saturnus, met vaste patronen en regels. Ze wilde maar ontsnappen en vluchten, haar vrijheid tegemoet en hoopte dat haar kinderen haar meenamen. Ze noemde het zelf een ‘gevangenis’. 
Mijn vorige huisbaas was ook een boogschutter. Ik heb tot eind september dit jaar in totaal 2 jaar in zijn huis gewoond. Hij had geen zin om een vergunning aan te vragen om zijn huis te mogen verhuren. De bank (saturnus) heeft hem goed duidelijk gemaakt dat er regels zijn….. Met zijn makelaar had hij een overeenkomst voor het verhuren van zijn woning, maar daar wilde hij onderuit. Zijn makelaar (saturnus) heeft hem juridisch op zijn verantwoordelijkheden gewezen. En zo waren er nog wat dingen, want ik was als steenbok soms ook zijn saturnus….. 
Ben jij een boogschutter of ken je er één? Dan is het leuk eens op deze manier terug te kijken.
De boogschutters hebben mogen leren dat discipline en regels uiteindelijk meer vrijheid opleveren dan ze te ontwijken.

Daar waar Saturnus staat vertragen dingen. Saturnus zet ergens een rem op. Daar mag je geduld hebben want met deze planeet in een huis mag je er eerst hard voor werken. Je krijgt het daar niet cadeau. Met discipline mag je aan de slag. En gaandeweg zal je merken dat je voor je harde werken wordt beloond. Als je ten minste je verantwoordelijkheid neemt, anders word je daar toe gedwongen. Het heeft geen zin een kortere route te nemen, het jezelf makkelijk te maken. Dan pakt hij je in je nekvel en zet je weer aan het begin af. Opnieuw. Overnieuw. Net zolang totdat je geleerd hebt wat je moest leren. Ja, saturnus wijst je op je verantwoordelijkheden. Als je daar voor wegloopt, dan herinnert hij je daar met plezier aan! Hij is streng en serieus.
Daar waar hij staat mag je je jarenlange wijsheid gebruiken. Je mag bouwen op de kennis die je hebt opgedaan.

Het is een planeet die bij het teken steenbok hoort. Er is veel herkenning bij deze twee. En omdat de steenbok en saturnus het prettig samen hebben, zullen we het allemaal fijn vinden dat ze elkaar rond 20 december voor een periode van 2,5 – 3 jaar weer gevonden hebben!
Let wel: het gaat op z’n saturniaans. We moeten er nog steeds hard voor werken en de meesten van ons zullen pas over 2,5 – 3 jaar echt de beloning ervaren / krijgen, maar we nemen dat met deze combinatie voor lief.

Lees hieronder meer over je zonneteken, je horoscoop. Als je je ascendant weet en ook als je weet waar je maan staat, kun je die ook nog lezen. Daar is namelijk vaak ook veel herkenning. Ik weet dat astrologen niet begrijpen dat ik een bepaald huis beschrijf icm het ascendant teken. Maar als een planeet in een bepaald teken staat en je weet je ascendant, dan weet je ook hoeveel huizen daar vandaan die planeet zijn invloed heeft. Is dat algemeen? Jazeker. Maar alles wat ik hier plaats is algemeen. Dat kan nu eenmaal niet anders. 
Het teken steenbok heb ik uitgebreider beschreven. Dat is ten slotte waar deze planeet nu staat.

Steenbok
Voor dit teken stond Saturnus de afgelopen 2,5 jaar in het 12e huis. Grote kans dat je een bepaalde periode hebt afgesloten. Misschien heb je een meer teruggetrokken bestaan geleefd dan hiervoor. Daar heb je waarschijnlijk ook gewoon behoefte aan gehad. Je bent je waarschijnlijk meer bewust geworden van zaken. Bewustwording kan in het algemeen meer aandacht hebben gehad. Misschien heb je meer gedroomd of heb je je dromen beter onthouden. 
Sinds 20 december staat deze planeet in je eigen teken. Daar staat ook de planeet Pluto en die staat daar al sinds 2008. Pluto houdt daar flink huis omdat de steenbok een grote transformatie ondergaat, maar gelukkig komt Saturnus een handje helpen. Als steenbok ben je de invloed van saturnus in je leven wel gewend, dus je ervaart deze planeet niet als een extra ballast. De kwaliteiten van deze planeet zijn ook je eigen kwaliteiten. Die worden hooguit versterkt. 
De komende 2,5 jaar staat voor een nieuw begin. Een geboorte die soms gepaard gaat met geboortepijn, maar nogmaals: je hebt het er voor over. Omdat met saturnus iets kan afnemen en deze planeet voor de steenbokken in het 1e huis staat, kan dit betekenen dat dit een goede tijd is om af te vallen. Maar…. niet te snel. Als je te snel wilt, dan kun je na een jaar weer opnieuw beginnen. 
Je kunt dingen afwikkelen die je nu als een last ervaart. Er is structuur nodig en discipline, maar het gaat je lukken. Het is een goede tijd voor bokjes om te manifesteren.
Saturnus is een autoriteit. En in het huis dat gaat over je optreden naar buiten, betekent dit dat je jezelf in de komende jaren tot een autoriteit kunt ontwikkelen.

Waterman
Voor jou als waterman kan het een tijd worden van afzondering, onthechting en inkeer. Een bepaalde opoffering. Dat klinkt misschien vervelend, maar dat is het niet. Je hebt er behoefte aan en je hebt het er voor over om je terug te trekken en een bepaalde periode af te sluiten. Het is nodig om gestructureerd aan de opbouw van je identiteit te werken. Het kan moeilijk zijn en soms verdrietig, maar het helpt je om zelf sabotage op een bepaald vlak tegen te gaan. Het wordt diep graven, maar het gaat je lukken want je wilt het ook. Weet dat je er de komende 30 jaar je voordeel van hebt! 
Er kunnen geheimen naar boven komen. Van jezelf of van anderen.

Vissen
Bij jou als vissen staat saturnus in het huis van je dromen, je doelen en je vrienden. Je kunt je de komende jaren misschien door je vriendenkring onder druk gezet voelen. Het kan ook zijn dat het aantal vrienden afneemt. Dat is niet erg, want degenen die overblijven menen het serieuzer. Die zijn betrouwbaar. En de kans is groot dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt om met bepaalde mensen te stoppen.
Misschien komt er iemand in je vriendenkring bij waarbij sprake is van een groot leeftijdsverschil. Of iemand die je leraar wordt, met wie je kunt filosoferen. Of er komt een steenbok (of iemand met steenbok kwaliteiten) voorbij die belangrijk voor je wordt. T.a.v. je doelen en je dromen is het hard werken, maar structuur helpt je om het te doen slagen.

Ram
Voor jou als ram staat saturnus in het deel dat gaat over je carrière en je plek in de maatschappij. Carrières die niet realistisch zijn of niet serieus een kans van slagen hebben, kunnen worden beëindigd. Als het wel realistisch is wordt er veel verantwoordelijkheid van je gevraagd. Het gaat langzaam, maar je gaat wel vooruit. Meer uren, doorzettingsvermogen, meer druk. Je vindt het niet erg. Het loont. Je kunt een autoriteit worden. Dit geldt ook voor mensen die niet (meer) werkzaam zijn. Je kunt een autoriteit worden in de buitenwereld / in de maatschappij op een bepaald vlak. 
Soms gaat het 10e huis ook over je ouders en heeft de aandacht voor je ouders een beperkende invloed op je carrière. Of er is een bepaalde autoriteit die van invloed is op je carrière (persoon of instantie).

Stier
Als stier heb je de planeet saturnus in het huis van leren en reizen. Letterlijk en geestelijk reizen. Saturnus gaat invloed uitoefenen in hoe je naar de wereld kijkt. Omdat saturnus staat voor een oude wijze leraar, kan het zijn dat je een opleiding (of een coaching) gaat doen die met een oude wijsheid te maken heeft. Diepe studies waar je hard voor moet werken. Je kunt te maken hebben met oudere, wijze (en misschien zelfs wel) strenge leraren (of coaches). Het zal niet makkelijk zijn, het wordt hard werken maar je doet het graag. Je neemt je verantwoordelijkheid. En als je structuur aanbrengt, gaat het lukken.
In je kijk op de wereld kun je meer volwassen en realistischer worden. Filosofischer. 
Met saturnus op deze plek kan het zijn dat reizen in het algemeen of reizen naar je werk meer moeite, tijd of energie kost. Je kunt er letterlijk langer over doen dan dat je wilt.

Tweelingen
Als tweelingen heb je saturnus in het huis van het verborgene. Daar valt onder: het sexuele, het geheimzinnige, psychologie, de dood en geld van anderen. Van complexen, van angsten, van strijd en weer boven komen. Dit betekent dat er grote veranderingen gaan komen. Misschien hebben de grootste veranderingen zich al voorgedaan, maar heb je de komende jaren te maken met het feit hier langzaam maar zeker aan te wennen op psychologisch niveau of om te helen. Neem je tijd om alles wat daarmee te maken heeft door te voeren. 
Mogelijk dat je te maken hebt met beperkingen of afnamen op het financiële vlak ivm geld van je partner (of door een (zaken)partner, geldleningen, de belastingdienst of een hypotheek etc. Het is in dat geval hard werken en er is structuur en discipline nodig om er mee om te gaan. Omdat saturnus thuis is in steenbok, doe je dit graag en weet je ook waar je het voor doet.

Kreeft
Als kreeft heb je te maken met saturnus in het huis van je relaties en je samenwerkingsverbanden. De komende 2,5 jaar krijgen deze relaties de kans zich te verdiepen. Je hebt in deze relaties geen zin meer in geflier en gefladder. Het mag serieuzer, dieper en waardevoller. Er is meer verantwoordelijkheid naar je relaties of je wordt daartoe gedwongen. 
Als je nog geen relatie hebt, kan het zijn dat je iemand tegenkomt die ouder is dan jij of die meer volwassen in het leven staat dan degene hiervoor. Iemand die meer belezen is. Een steenbok bijvoorbeeld, of iemand met die kwaliteiten. 
Het kan ook iemand zijn die meer van je vraagt, die een meer serieuzere houding en meer verantwoordelijkheid van jou vraagt.

Leeuw
Bij de leeuw gaat saturnus zijn invloed uitoefenen in je dagelijkse routine, je verantwoordelijkheden en je gezondheid. Saturnus dwingt je om meer structuur en discipline aan te brengen in je routinematigheden. Daar wordt ofwel je werk mee bedoeld of het huishouden, of je studie. Oftewel datgene dat regelmatig, dagelijks, aandacht vraagt. Je gezondheid vraagt ook dagelijks aandacht en dat betekent dat ofwel je kijk op je gezondheid danwel je gezondheid zelf vragen om meer dingen te stroomlijnen. Je mag daar serieus mee omgaan. Meer structuur, meer planmatigheid. Al dan niet gedwongen. 
In je werk (of studie, huishouden etc etc) heb je het misschien niet altijd naar je zin en is er niet veel plezier, maar je neemt je verantwoordelijkheid en gaat door. Volharding is nodig. Je weet je aan te passen en het kan je helpen om methodisch dingen aan te pakken.

Maagd
Bij jou als maagd staat saturnus in het huis van zelfexpressie, kinderen, hobbies en romantiek. Een leuk huis! Met saturnus op deze plek kan het zijn dat er t.a.v. kinderen een bepaalde verantwoordelijkheid van je wordt gevraagd. Dat je een autoriteit bent of wordt voor hen. En dat bedoel ik niet negatief want saturnus voelt zich thuis in steenbok. 
Voor andere maagden betekent het dat ze kinderen gaan krijgen, dat ze pa en ma zullen worden. Of je wordt opa of oma! Het betekent misschien een afname van andere leuke dingen, maar dat vind je geen probleem. 
Als maagd kan je nu leren je hart meer te openen voor iets serieus en realistisch. Een serieuze partner bijvoorbeeld. Een serieuze relatie. Een eigen bedrijf. Het gaat allemaal niet snel en hals over kop, maar langzaam, maar dat heb je er wel voor over.

Weegschaal 
Als weegschaal heb je te maken met saturnus in het deel van je letterlijke en emotionele fundering. Oftewel je huis en je thuis. Je familie. Er worden meer verantwoordelijkheden gevraagd rondom huis en gezin. Omdat deze planeet ook over afname of beperkingen gaat, kan het zijn dat je kleiner wilt gaan wonen. Of het kan zijn dat je met minder mensen in je familie afspreekt dan in periodes hiervoor. 
Het is belangrijk dat je voor jezelf een bepaalde geborgenheid creëert. Je emotionele fundering vraagt serieus aandacht en daarvoor zul je bepaalde dingen onder ogen moeten komen. Saturnus laat zien waar de zwakke plek zit in je bestaansveiligheid waardoor je geacht wordt dingen te doen die voor meer stabiliteit en veiligheid zorgen in jouzelf.

Schorpioen
Als schorpioen vind je saturnus in het deel van communicatie in brede zin en over hoe je leert en denkt. Het is ook een huis dat gaat over korte contacten, je buren en broers en zussen. Je kunt als schorpioen bepaalde communicatieve vaardigheden leren (ook social media bijvoorbeeld) waar hard voor gewerkt mag worden. Het kan enige tijd duren voordat je iets onder de knie hebt. Je kunt meer communiceren, serieuzer. Of anders. In je communicatie kun je leren je minder emotioneel te uiten en meer to the point en feitelijk/praktisch te communiceren. Dit alles ook mbt contacten die genoemd zijn. 
Je kunt anders leren denken.
Gedachten of bepaalde angsten kun je leren loslaten als je daarvoor je verantwoordelijkheid neemt en wellicht een bepaalde autoriteit (saturnus) raadpleegt. Dit alles is bedoeld om zelf over 2,5 jaar een autoriteit te worden op het communicatieve vlak.

Boogschutter
Omdat je als boogschutter in de afgelopen 2,5 jaar saturnus in je eerste huis hebt gehad, krijg je nu te maken met de verantwoordelijkheden van de keuzes die je in die periode hebt gemaakt. Saturnus staat nu op de plek van geld, talenten en bezittingen. Er worden t.a.v. geld en bezittingen een volwassen houding van je gevraagd. Het is geen tijd van geld over de balk, maar van serieus over dingen nadenken. 
Qua talenten begin je met saturnus zelden aan iets heel nieuws. Saturnus en steenbok zijn wijs en houden van bouwen. Je kunt in deze periode gestaag aan iets bouwen waar je al kennis en wijsheid van hebt en waar je met volharding en structuur dingen onder de knie kunt krijgen. 
Als je geen werk hebt of geen geld, dan kan saturnus voor een instantie staan die je helpt. Of voor een ouderfiguur. In dat geval heb je ook te maken met beperkingen, maar daar zal je dan ook je verantwoordelijkheid voor nemen.

Tekst: Anneke Agterberg


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

22/01/2022 22 januari - 3 februari 2022: het Gele Zaad levenspad
12/01/2022 De volle maan van 18 januari 2022
09/01/2022 9 - 21 januari 2022: Blauwe Aap levenspad
05/01/2022 Zoek je innerlijk vuur! - recensie
 

Agenda