blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Rustpunt in ons drukke bestaan - recensie

Het groene potlood vindt z'n weg in de voorgedrukte cirkel. Zachtjes krassend, van boven naar onder, van links naar rechts. Babyblauw en goud wachten op hun beurt. De minuten tikken voorbij. Geluiden en gedachten verstommen en een gevoel van ruimte ontstaat. De timer bromt twee keer naast het werkboek. De kleurpotloden hebben hun werk gedaan en maken plaats voor een schrijfpotlood. Ik lees de zin op de bladzijde naast de cirkel. 'Toevallig gebeurde er van de week...' Ik laat de zin op me inwerken en begin te schrijven. Aan één stuk door. Zonder te stoppen vullen mijn bewuste en onbewuste gedachten en gevoelens de bladzijde. Als ik onderaan ben bromt de timer twee keer.

Met haar werkboek Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven creëert kunstzinnig therapeut Wendy Smit een waar rustpunt in ons soms jachtige bestaan. Aan de hand van maar liefst 70 onderwerpen neemt ze je mee op ontdekkingsreis in je eigen tekeningen en schrijfsels. Om wat eerst onbekend en onzichtbaar voor je was, naar de voorgrond te halen en lucht te geven.

Met duidelijke spelregels en reisadviezen stimuleert Wendy je aan de slag te gaan met twee vormen van actief mediteren, tekenen & reflectief schrijven. De onderwerpen kunnen spontaan worden gekozen of opgezocht in een lijst achterin het boek. Voorbeelden zijn: eenvoud, eerlijkheid, beginnergeest, wortels, toeval en ritme. Na in korte tijd over één onderwerp getekend en geschreven te hebben, start het reflecteren.

En wees niet bevreesd... je tekening hoeft niets te worden, rommelen in de cirkel is toegestaan. Je pakt een potlood en eenmaal begonnen stop je niet. Blijf in beweging, ook al zegt het je op dat moment niets. Dat geldt ook voor het schrijven. De eerste ingeving is juist. Toe maar, schrijf maar! En als je eenmaal aan reflecteren toe bent, zul je ongetwijfeld iets nieuws over jezelf ontdekken.

Recensie: Krista Feije


https://onzelieveaardevrouwe.blogspot.com/2018/11/ontdek-jezelf-door-tekenen-en.html

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

17/06/2019 17 - 29 juni 2019: het Blauwe Adelaar levenspad
13/06/2019 De volle maan van 17 juni 2019
05/06/2019 4 - 16 juni 2019: het Witte Wind levenspad
30/05/2019 De nieuwe maan van 3 juni 2019
 

Agenda