blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Rijk en veelomvattend beeld van de godin

Dat de huidige tijd heel mannelijk is, zie je al terug in het feit dat we een mannelijke God aanbidden. Ik begon me af te vragen of dat altijd al zo geweest was, of er ooit een tijd was waarin er naast de God ook een Godin was. Ik ging op zoek en vond een heel mooi boek van Ineke Bergman: Godinnen van eigen bodem.
De Grieken en de Egyptenaren hadden hun godinnen, maar deze godinnen waren veel dichter bij huis! Van de uitgever kreeg ik het boek toegestuurd, waarvoor mijn hartelijke dank.

Het boek heeft een prachtige spirituele inleiding over hoe er vroeger gekeken werd naar het mannelijke en het vrouwelijke.

‘Van matriarchaat naar patriarchaat. Mensen in de oude en nieuwe steentijd keken op een andere manier naar de wereld dan wij nu doen. Zij waren één met de natuur en gingen ervan uit dat alles met elkaar verbonden was. De primitieve mens ervoer het als een groot mysterie dat vrouwen leven baarden en omdat er zonder vrouwen geen leven mogelijk was, stelden ze zich het Universum voor als een Grote Moeder of als de Godin.’

Er is veel ruimte voor de godin in de (cultuur- en kunst)geschiedenis. Die achtergrond informatie maakt het beeld van de godin heel rijk en veelomvattend.
Je leert Holle kennen, godin van de geboorte en de onderwereld. Brigida, godin van heling, inspiratie en smeedkunst. Ostara, godin van vruchtbaarheid en lente. Flora, godin van tuinen, bloemen en de lente. Anna, moedergodin van Nederland.
 Elk hoofdstuk geeft meditaties en kruidenwijsheid.

De laatste jaren ben ik nogal vervreemd geraakt van mijn eigen vrouwelijkheid en mijn vrouwelijke kwaliteiten. Langzaamaan begin ik ze weer te ontdekken en ontzettend te waarderen. Die vrouwelijkheid is niets om je voor te schamen, het is geen zwakte, niet iets waarvoor je je hoeft te verontschuldigen. In bestaansrecht zijn vrouwen en mannen gelijk.

Deel uit het blog van Anita Willems
Haar hele blog vind je hier


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

12/02/2020 Het lied van de bij - recensie
07/02/2020 6 - 18 februari 2020: het Rode Maan levenspad
07/02/2020 De volle maan van 9 februari 2020
03/02/2020 Wetenschappelijk onderzoek naar 'heidense' energievelden
 

Agenda